• یکشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98072819997
  • منبع : نمایندگی لرستان

دستگاه‌های فرهنگی سطح توسعه فرهنگی مناطق قوم‌نشینی را ارتقاء دهند

دستگاه‌های فرهنگی سطح توسعه فرهنگی مناطق قوم‌نشینی را ارتقاء دهند

ایسنا/لرستان یک دکترای جامعه‌شناسی گفت: دستگاه‌های فرهنگی باید در ارتباط اقوام ایرانی بکوشند، سطح توسعه فرهنگی مناطق قوم‌نشینی را ارتقا دهند.

دکتر مجتبی ترکارانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص نقش برگزاری جشنواره اقوام ایران‌زمین در همبستگی و ایجاد تعامل آنان با یکدیگر، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره‌ها در صورتی که بتواند اقوام مختلف را گرد هم آورد و نمایندگان واقعی آنها را دور هم جمع کند در افزایش همبستگی ملی و شناخت و تفاهم اقوام از یکدیگرو بالا بردن مدارای اجتماعی موثر خواهد بود و اختلافات و سوءتفاهم برداشت‌های نادرستی که اقوام از هم دارند را تصحیح می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره‌ها باید به گفتگوی بین اقوام بر سر پیدا کردن نقاط اشتراک اقوام با یکدیگر و نقطه اتصال آنها به صورت هویت ملی، گفتگو بر سر نقاط اختلاف و راه‌های کاهش آن و ارائه موضوعات مختلف اقوام مختلف بپردازد، افزود: مهم‌ترین آسیبی که اقوام را تهدید می‌کند خطر واگرایی از هویت ملی و نوعی تجزیه‌طلبی است و متاسفانه هر یک از اقوام فکر می‌کند که در طول تاریخ فارس‌ها حقوق این قوم را تضییع کرده و تنها با تجزیه‌طلبی است که می‌تواند خود را نجات دهد، آنها اگر بخواهد ذیل هویت ملی باشند باید زیردست و توسری‌خور باشد بنابراین باید با این نگرش‌های تجزیه‌طلبانه که ناشی از توسعه‌نیافتگی مناطق قومی و عقب نگه داشته شدن آنهاست به صورت علمی و مدنی مقابله کرد.

این دکترای جامعه‌شناسی بیان کرد: اگرچه معمولا کشورهای خارجی از این افکار واگرایانه سوءاستفاده می‌کنند ولی وظیفه حاکمان این است که زمینه‌های عینی و ذهنی نارضایتی اقوام ایرانی را اصلاح کنند.

ترکارانی عنوان کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید در ارتباط اقوام ایرانی بکوشند، سطح توسعه فرهنگی مناطق قوم‌نشینی را ارتقاء دهند (متأسفانه الان استان‌های قومی دارای سطح توسعه‌ فرهنگی پایینی هستند)؛ در صورتی که مناطق قومی به لحاظ فرهنگی، مدنی و اقتصادی توسعه یابند سطح انسجام و همبستگی آنها بیشتر می شود.

وی با تاکید براینکه سمن‌ها می‌توانند به عنوان نماینده گروه‌های اجتماعی و اقوام رابطه مناسبی با هم برقرار کنند، خاطر نشان کرد: سمن‌ها به خاطر داشتن ریشه‌های اجتماعی می‌توانند در تاثیرگذاری بر فضای فکری و فرهنگی قوم‌نشین موثر باشد.

این دکترای جامعه‌شناسی اظهار کرد: هرچه در مناطق قوم‌نشین نهادهای مدنی و سمن‌ها قوی‌تر باشند امکان اینکه فعالان این مناطق به سمت حرکات خشن بروند کمتر می‌شود.

ترکارانی با بیان اینکه اقوام به عنوان نقاط اتصال بدنه یک سرزمین با کلیت یکپارچه است، تصریح کرد: اقوام ایرانی در طول تاریخ جز جدایی‌ناپذیر ایران بوده‌اند.

وی گفت: بنابراین این اقوام در صورتی که به هویت ملی ایران پایبند و متعهد باشند می‌توانند در تقویت ارزش‌های ملی ایرانی موثر باشند.

این دکترای جامعه‌شناسی ضرورت توجه به فرهنگ اقوام ایرانی، بالا بردن احساس تعلق اقوام به هویت ملی ایران، غنی شدن فرهنگ و هویت ایرانی، انسجام و یکپارچگی سرزمین ایران، زایش فرهنگی اقوام ایرانی را از عوامل موثر بر توجه به فرهنگ اقوام ایرانی و تاثیر آن در ترویج این فرهنگ دانست.

گفتنی است اولین جشنواره دانشجویی فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین، اواخر آبان‌ماه امسال به همت مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha