• یکشنبه / ۱۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98081206735

مدیرکل اوقاف فارس:

نخستین وقف فارس مربوط به ۷۰۰ سال است

نخستین وقف فارس مربوط به ۷۰۰ سال است
مدیرکل اوقاف فارس

ایسنا/فارس مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس گفت: وقف در استان فارس سابقه دیرینه‌ای دارد و یکی از نخستین موقوفات این استان مربوط به ۷۰۰ سال پیش است.

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی یکشنبه ۱۲ آبان در هشتمین همایش یاوران وقف استان فارس که به میزبانی شهرستان فسا و در محل امامزاده اسماعیل(ع) این شهرستان فسا (ع) برگزار شد، گفت: واقفان و خیران فارسی در هر جایی که احساس کردند می‌توانند نیازی از نیازمندی‌های جامعه را برطرف کنند از جمله در بحث بهداشت و درمان ورود پیدا کردند.به عنوان مثال امروز نام نمازی به دلیل خدمات گسترده‌ای که به بیماران می‌دهد در دنیا ماندگار است.

امام جمعه فسا نیز در این همایش گفت: وقف یکی از مسائلی است که در دین مقدس ما به آن عنایت زیادی شده است.

حجت‌الاسلام حسین جمالی‌زاده افزود: وقتی در سیره بزرگان دین در طول تاریخ نگاه می‌کنیم، مشاهده خواهیم کرد که به مسئله وقف به عنوان رفع نیازهای مادی جامعه اسلامی و مؤمنان و همچنین رفع نیازهای معنوی و فرهنگی توجه ویژه‌ای شده است.

او با بیان اینکه از حضرت علی (ع) موقوفات زیادی در منابع روایی نقل شده است، گفت: این موقوفات برای رفع نیاز مردم بوده و موجب بالندگی مکتب تشیع همین مسئله توجه به وقف در سیره بزرگان مکتب بوده است.

امام جمعه فسا ادامه داد: اگرچه وقف و موقوفات به برکت نظام اسلامی سر و سامان گرفته است، ولی نسبت به تاریخ شیعه و اسلام چقدر توانستیم وقف را نهادینه‌تر کنیم.

جمالی‌زاده به تبیین آسیب‌های حوزه وقف پرداخت و گفت: باید تلاش کنیم به واسطه رفع این آسیب‌ها، این سنت حسنه که بر روی تقویت فرهگ تشیع و عزت و عظمت آن بسیار اثرگذار است، را بیش از گذشته رونق دهیم.

او نذورات مردم در ماه محرم و صفر و همچنین برپایی موکب‌ها در ایام اربعین و فعالیت‌های کمیته امداد را یادآور شد و گفت: این‌ها همگی حاصل کار خیران است و نشان می‌دهد که ظرفیت برای وقف‌سازی و نهادینه کردن این فرهنگ برای آیندگان بسیار فراهم است، اما چرا آن طوری که باید از آن ظرفیت استفاده شود، نمی‌شود.

‌امام جمعه فسا با بیان اینکه اگر به این نکات عنایت شود قطعا مسئله وقف ۱۸۰ درجه متحول می‌شود، گفت: از نظر فقهی مسئله وقف روشن شده اس. ت وقف دست متولی و دست‌اندرکار قرار می‌گیرد و در درجه اول تکلیف‌آور است که نیت واقف عملیاتی شود و مهم مسئله نیت است آن هم غیر از نوشته و امثال و ذلک که از آن‌ها نیت واقف را احراز می‌کنند.

جمالی‌زاده تأکید کرد: مردم وقتی بینند که نیت واقف دقیقاً عملیاتی می‌شود، به سوی انجام وقف‌های جدید ترغیب خواهند شد لذا باید عنوانی که در خود وقف‌نامه آمده است را تابلو کنیم.

او با بیان اینکه در استان فارس حقیقتاً در بحث وقف ضعف اطلاع‌رسانی وجود دارد، گفت: زحماتی که در این زمینه انجام می‌شود و همچنین دخل و خرج موقوفات باید اطلاع‌رسانی گسترده شود و این اطلاعات تنها نباید مختص ادارات اوقاف باشد بلکه در رسانه‌ها منعکس شوند.

امام جمعه فسا اظهار کرد: یکی از مواردی که در حوزه وقف آفت است، این است که به موارد مصرفی آن دقت نشود، ممکن است موارد مصرفی وقف طبق وقفنامه باشد، اما در پشت آن یک کانال غیردینی است و شائبه‌دار باشد.

الیاس رضایی، معاون بهره‌وری اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس نیز افزود: حرم امامزاده اسماعیل (ع) یکی از بزرگ‌ترین مراکز گردشگری و خدماتی و زیارتی است.

او ادامه داد: در استان فارس بیش از ۴۰ هزار نفر هیئت امنای بقاع متبرکه، کارشناسان، متولیان و واقفان با مجموعه اوقاف همکاری دارند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از ۴۰ نخبه علمی استان از محل موقوفه حاج محمدحسن کاظمی شیرازی تجلیل و همچنین از یک وقف‌نامه و جایزه علمی موقوفه محمد حسن کاظمی شیرازی نیز رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha