• دوشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98081307929
  • خبرنگار : 71467

۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده از کجا آمد؟

ضرورت تصمیم‌گیری سریع‌تر در مورد ذرت‌های آلوده

ضرورت تصمیم‌گیری سریع‌تر در مورد ذرت‌های آلوده

موضوع واردات ۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده که این روزها سر و صدای زیادی به پا کرده سابقه‌ای سه ساله دارد و حرف اشتباهی هم نیست ولی موضوع این است که این ذرت‌ها فقط وارد گمرک امام خمینی (ره) شده و طی این مدت اجازه خروج پیدا نکرده است؛ بنابراین نگرانی از بابت عرضه آن در شبکه توزیع و مصرف فرآورده‌های مرتبط با آن کاملا بی‌مورد است.

به گزارش ایسنا، وجود نزدیک به ۵۰۰ هزار تن ذرت در استان خوزستان که ۳۵۰ هزار تن آن دارای تایید سازمان استاندارد و وزارت بهداشت بوده و ۱۴۰ هزار تن دیگر دارای آلودگی است و در انبارها نگهداری می‌شود، موضوعی است که اخیرا اعلام آن از سوی امیر خجسته -نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس- موجب شد تا بار دیگر ماجرای ذرت‌های آلوده به میان آمده و در فضای مجازی شایعاتی در این رابطه مطرح و مردم را از مصرف ذرت نگران کند.

 به دنبال طرح این موضوع، گمرک، استاندارد و وزارت جهاد کشاورزی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که این ۳۵۰ هزار تن ذرت قبل از ورود به کشور از سوی سه مرجع نظارتی یعنی سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی مورد پایش قرار گرفته و ترخیص شده‌اند.

 با این وجود توضیحی در مورد سرنوشت ۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده و اینکه چرا هنوز در انبارها باقی مانده‌اند، ارائه نشد. این در حالی است که پیگیری‌ها حاکی از آن است که این حجم ذرت آلوده همان محموله‌ای است که در سال ۱۳۹۵ وارد بندر امام خمینی (ره) شد و از سوی سازمان ملی استاندارد وجود سم آفلاتوکسین در آن به اثبات رسید و رئیس جمهور هم همان موقع دستور توقف واردات آن را صادر کرد.

بعد از آن این ذرت‌ها به هیچ عنوان از گمرک خارج نشد و با توجه به این‌که قابلیت ترخیص نداشتند، از سوی گمرک در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفت. در این شرایط سازمان اموال تملیکی یا باید آن را صادر کند، یا باید آن را به فروش داخلی برساند یا اینکه آن را منهدم کند. امکان صادرات و فروش داخلی که با توجه به آلودگی ذرتها امکان‌پذیر نیست و از این‌رو فعلا در انبارها نگهداری می‌شود تا تعیین تکلیف شود.

حتی انهدام این ذرت‌ها هم کار چندان ساده‌ای نیست، چون مستلزم صرف هزینه‌های سنگینی است و شرایط و مجوزهای خاص خود را می‌طلبد؛ از این‌رو تا زمانی که راهکار مناسبی اتخاذ نشود، محموله ذرت آلوده در انبارها و در اختیار سازمان اموال تملیکی باقی خواهد ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۰

چرا مسئولین در فکر سلامت مردم نیستند چرا الوده وارد شد

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۰۹ ۱۰:۰۲

با سلام احتراما در خصوص ذرت های آلوده نمیدانم چرا تصمیم نهایی به امحا و نابودی آن ختم شده با توجه به هزینه های بالای آن و وضعیت اقتصادی موجود به هر حال اینجانب ارمان صفائیان به همراه تیم مجرب قادریم تا افلاتوکسین را در این محموله بسته به وضعیت آن از بین برده و یا تبدیل نموده و یا انقدر ضعیف کرده که دیگر خطری ایجاد ننماید و انرا به سه محصول با ارزش افزوده بالا تبدیل نمائیم و از شما در این امر خدا پسندانه یاری میخواهیم چرا که ما به این محموله شخصی نگاه نمیکنیم و انرا سرمایه ملی میدانیم و از شما خواهشمندیم که به نوعی ما را به خریدار این محموله اشنا و ارتباط دهید متشکرم : صفائیان.