• یکشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 98081911587
  • خبرنگار : 50214

کارخانه ۱۰۵ هزار تنی خوارک دام در یزد افتتاح شد

کارخانه ۱۰۵ هزار تنی خوارک دام در یزد افتتاح شد

ایسنا/یزد همزمان با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان یزد یک کارخانه تولید خوراک دام با حضور معاون امور دام وزیر جهادکشاورزی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

«یداله جوادپور» مدیر کل تعاون روستایی استان یزد در این باره اعلام کرد: همزمان با سفر رئیس جمهور به استان یزد، قبل از ظهر امروز کارخانه خوراک دام جامع گستر به ظرفیت ۱۰۵ هزار تن با حضور معاون امور دام وزیر جهادکشاورزی و هیات همراه افتتاح شد.

وی خارنشان کرد: این واحد تولیدی که با سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد تومان در زمینی به وسعت ۳۶ هزار مترمربع در شهرستان اشکذر ایجاد شده، ضمن تولید سالانه 105 هزار تن انواع خوراک دام و طیور، زمینه اشتغالزایی ۴۰ نفر به طور مستقیم و ۱۸۰ نفر به طور غیرمستقیم را فراهم کرده است.

جوادپور در ادامه نیز از افتتاح طرح پرورش و تکثیر بز شیری نژاد مورسیا به ظرفیت ۱۲۰۰ راس همزمان با این سفر در ساعات آتی خبر داد و افزود: در سال جاری با برنامه‌ریزی، حمایت و نظارت سازمان جهادکشاورزی استان یزد و مشارکت و سرمایه‌گذاری اتحادیه تعاونی های دامداران استان یزد اولین محموله بز شیری نژاد مورسیا به طور مستقیم از کشور اسپانیا وارد استان شد که در قالب طرح پرورش و تکثیر بز مورسیا بهره‌برداری خواهد شد.

وی بیان کرد: اتحادیه تعاونی‌های دامداران استان یزد با مشارکت شرکت‌های تعاونی دامداران شهرستان های یزد و تفت و شرکت تعاونی کشاورزی جامع گستر تاکنون بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال جهت خریداری و انتقال بز نژاد مورسیا از کشور اسپانیا به استان یزد به عنوان یک ذخیره ارزشمند ژنتیکی سرمایه‌گذاری کرده است و انتظار می‌رود با توجه به مزیت‌ها و ویژگی‌های خاص تولیدی این نژاد از بز نسبت به سایر نژادهای مشابه با تکثیر آن شاهد افزایش قابل ملاحظه بهره‌وری تولید در بخش دام و توسعه هر چه بیشتر اتحادیه و شرکت‌های تعاونی دامداران سطح استان باشیم. 

به گفته وی، بز شیری نژاد مورسیا با ۲۱۰ روز دوره شیردهی در سال با تولید سالیانه بیش از ۶۰۰ کیلوگرم شیر  با چربی ۵.۷ درصد و پروتئین ۳.۴ درصد در مقایسه با سایر رکوردهای استاندارد نژادی نظیر هلشتاین، آلپاین و سانن در زمینه بهره وری تولید چربی، پروتیئن و لاکتوز با تفاوت معنی‌داری عملکرد بسیار بالاتری دارد و شیر پرچرب این بز برای تولید پنیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این مسئول از دیگر مزیت‌ها و ویژگی‌های خاص این نژاد به مدت زمان کوتاه بلوغ، چند قلوزایی و سازگار بودن با اقلیم منطقه و مقاومت بالا در برابر انواع بیماری‌های شایع دامی اشاره می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha