• سه‌شنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۸ / ۰۰:۳۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98091108054
  • خبرنگار : 71296

یک کارشناس:

بررسی حسابهای مردم از سوی دولت در همه کشورها مرسوم است

بررسی حسابهای مردم از سوی دولت در همه کشورها مرسوم است

یک کارشناس اقتصادی گفت: بررسی حساب های مردم از سوی دولت در همه کشورهای دنیا مرسوم است و براساس قوانینی که در این کشورها وجود دارد، سبب می شود جلو تخلفات در حوزه مالی و پولشویی گرفته شود.

مجیدرضا داوری در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه کسانی که مالیات پرداخت نمی کنند در واقع حق جامعه را ادا نمی‌کنند، اظهار کرد: در بیشتر کشورها دولت ها برای مقابله با پولشویی و تخلفات بانکی حساب های بانکی مردم را تحت نظر دارند تا اگر تخلفی صورت گرفت یا اگر کسی مالیات پرداخت نکرد با آن برخورد کند که اقدام کاملا درستی است. 

وی افزود: ابزار دیگر دولت برای تشخیص افرادی که  تمکن مالی بالا دارند اما یارانه دریافت می کنند، استفاده از سامانه های مالیاتی است. از این طریق به راحتی می توان بخش قابل توجهی از یارانه بگیران را حذف کرد.

داوری با اشاره به اینکه براساس اعلام دولت قرار است به ۶۰ میلیون نفر کمک معیشتی پرداخت شود، تصریح کرد: حذف سایر افرادی که در لیست دولت قرار دارند، نیازمند بررسی دقیق و برنامه ریزی شده است. علاوه بر سامانه مالیاتی می توان یارانه بخشی از کارمندان دولت را نیز حذف کرد زیرا این افراد زیر خط فقر قرار ندارند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حذف یارانه افرادی که کثیرالسفر هستند باید در اولویت بعدی باشد، گفت: البته گفته شده که هدف، سفرهای تفریحی است و مشمول سفرهای زیارتی نمی شود؛ در حالی که به نظر من این موضوع هم محل تامل است.

وی افزود: روش های دیگری هم برای تشخیص افراد متمول و بی نیاز از یارانه وجود دارد که یکی از آنها حذف یارانه افرادی است که بیش از یک ملک مسکونی دارند و این کار به راحتی قابل انجام است.

داوری با ذکر مثالی از ماجرای غرق شدن کشتی تایتانیک گفت: در ژاپن روایتی است که می گویند یک شخص ژاپنی مسافر کشتی تایتانیک نجات می یابد و به کشور خود بازمی گردد ولی مردم ژاپن از او به شدت انتقاد می کنند که چرا هیچ تلاشی برای نجات سایرین نکرده و جای خود را در قایق های نجات به زنان و کودکانی که جان خود را از دست دادند، نداده است؟ این شخص تا پایان عمر از جامعه طرد شد.

او افزود: این موضوع نشان می دهد که خلق ارزش، یک موضوع فرهنگی و ریشه در فرهنگ جامعه دارد. اینکه گروهی داوطلبانه خواستار حذف یارانه خود شوند، از خودگذشتگی است که متاسفانه کمتر در جامعه ما داوطلب برای این کار وجود دارد.

به گفته وی، فرهنگ سازی برای جا انداختن فرهنگ کمک به هم نوع، موضوعی است که باید از سوی دولت ها مورد توجه قرار می گرفت و در جامعه نهادینه می شد.

به گزارش ایسنا، با اصلاح قیمت بنزین و افزایش نرخ آن از هزار به ۱۵۰۰ تومان سهمیه‌ای و ۳۰۰۰ تومان آزاد، منابعی ایجاد می‌شود که طبق اعلام دولت هر ماه در قالب کمک حمایتی به حساب خانوارهای مشمول واریز می‌شود. این کمک‌های معیشتی که به حساب سرپرستان خانوار در یارانه نقدی واریز می‌شود برای خانوارهای تک‌نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان تعیین شده است. بعد از اصلاح قیمت بنزین در سه روز متفاوت از آخرین روزهای آبان تا دوم آذرماه، دور اول کمک‌های معیشتی به حساب حدود ۱۸ میلیون خانوار (۶۰ میلیون نفر) واریز شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۲ ۰۷:۱۰

بايد به كارشناس عزيز گفت خيلي چيزا غير از شفاف بودن حساب مردم هم تو ساير كشورا مرسومه... تو ساير كشورا (مثلا المان كه از لحاظ شفافيت اقتصادي بالاست) شهروندي بيكار باشه تا زمان كار پيدا كردنش ماهانه حدود ٤٠٠ يورو به علاوه كمك هزينه مسكن (اگه نتونه بده) بهش ميدن! اينجا خدا نكنه كسي كارشو از دست بده چه بلايي سرش مياد!؟ درباره بيمه هاي سلامتي هم كه ميتونيد بخونيد و ببينيد قوانينشو! چقد خوبه خودمون رو به اون راه نزنيم و همه چيز رو با هم ببينيم

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۲ ۰۷:۱۴

ببخشيد الان اين توجيه بالا كشيدن پول و اختلاس برخي دوستان هست؟ اگه همچين طرحي هم بخواد اجرايي بشه واسه مردم بدبخته . شما اول طرح ماليات از پزشكان، هنرمندان و بازيگران و فوتباليستا و امثالهم كه مثه بنز پول در ميارن رو تازه زحمت بكشيد وضع كنيد يا در صورت بودن قوانين مثه ساير كشورا تصحيحش كنيد بعدا ميتونيد برا اون ١٠٠٠تومن مردم هم فكري بكنيد...

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۲ ۰۷:۱۶

اين خبرو خوندم ياد سريال قهوه تلخ افتادم كه از جهانگير شاه پرسيدن يكي ١٠٠٠ سكه داره يكي يك سكه اگه بخواين سكه بگيري از كدوم ميگيري؟ گفت اون كه يك سكه داره! چون كسي كه ١٠٠٠ سكه داره معلومه قوي هست و برا خودش تشكيلاتي داره ولي اون كه يك سكه داره پس كلش هم ميزنم يه سكشم ازش ميگيرم:-)

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۲ ۰۷:۲۱

كارشناس دانشمند چيزي راجع جاب سنتر و بيمه درماني ساير كشور هام ديده و اطلاعي داره؟ مردم عادي اختلاس ميكنن كه رصد كني؟ شما بجا رصد دو قرون دوزار مردم برا گرفتن ماليات لطفا اگه زورت ميرسه و وجودشو داري قد علم كني مقابل مافيا پزشكي و نظام پزشكي، كاري كن دكترا عزيز از كارت خوان بلد بشن چطور استفاده كنن و درست ازشون ماليات بگير ماليات هم مثه بقيه كشورا خرج چيز درست كن نه جاده بسازي از اخر سرم عوارضي مادام العمر از مردم بگيريد:/

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۲ ۱۰:۲۳

این حرفا مای وقتیه که همه چیز شفاف باشه و حساب مسئولان هم بررسی بشه نه فقط سرکشی به مال مردم