• چهارشنبه / ۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98100403337

دبیر گردهمایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان منطقه ویژه اقتصادی دوغارون خبر داد؛

سرمایه‌‎گذاری 150 میلیارد تومانی برای هوشمندسازی مرز دوغارون

سرمایه‌‎گذاری 150 میلیارد تومانی برای هوشمندسازی مرز دوغارون

ایسنا/خراسان رضوی دبیر گردهمایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان منطقه ویژه اقتصادی دوغارون گفت: بستر هوشمندسازی اینترنتی در منطقه دوغارون وجود ندارد و خواب چند روزه کامیون‌ها نارضایتی تجار و تولیدکنندگان را در بردارد که برای حل این مشکل قرار است با یک سرمایه‌گذاری 150 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی، این مرز را هوشمندسازی کنیم.

محمدحسن موسی‌زاده، امروز چهارم دی ماه، در نشست خبری فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در هتل پردیسان، اظهار کرد: در زمینه مشکلات مرز دوغارون مطالعات 6 ماهه صورت گرفته که ماحصل آن سه نتیجه اساسی بود. موضوع اول بستر نقل و انتقالات کالا و ترانزیت و صادرات کالاست.

وی افزود: در حال حاضر مرزبانی در این منطقه وجود دارد، بازرسی به صورت فیزیکی انجام می‌شود و دستگاه‌های ایکس‌ری در این منطقه وجود ندارد که این عامل سبب کندشدن روند صادرات می‌شود. موضوع دوم ایستایی و توقف بیش از اندازه ماشین‌های ترانزیتی و صادراتی بوده که دلیل آن نقطه اختلافی است که سال‌های سال میان مرز ایران و افغانستان وجود دارد و سبب کندی تردد و صف‌های طولانی می‌شود.

دبیر گردهمایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان منطقه ویژه اقتصادی دوغارون بیان کرد: همچنین بستر هوشمندسازی اینترنتی در این منطقه وجود ندارد و کامیون‌ها بعد از ورود به این منطقه با خواب چند روزه مواجه می‌شوند که این امر نارضایتی تجار و تولیدکنندگان را در بردارد.

موسی‌زاده خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل قرار است با یک سرمایه‌گذاری 150 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی، این مرز را هوشمندسازی کنیم که در این راستا مهمترین کار نصب دستگاه‌های ایکس‌ری است تا ظرف 15 تا 20 ثانیه ماشین‌ها را اسکن کند.

وی اضافه کرد: همچنین اپلیکیشنی طراحی شده تا تمام تولیدکنندگان و تجاری که قصد ورود بار به مرز دوغارون را دارند، ساعت ورود، پارکینگ و پیمانکار خود را از طریق این اپلیکیشن انتخاب کنند که این امر سبب تسهیل تردد و صادرات می‌شود.

دبیر گردهمایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان منطقه ویژه اقتصادی دوغارون گفت: یکی دیگر از مشکلات تجار و سرمایه‌گذاران افغانستانی برون‌سپاری مرزی و کیفیت کالاست. گاه مشاهده شده که کیفیت محصول صادراتی با محصولی که در ابتدای قرارداد ارائه شده تفاوت داشته، به همین منظور تصمیم گرفتیم در مراسم هفته آینده بحث کلنگ‌زنی و رونمایی سایت پلن را انجام دهیم تا به وسیله آن تجار و تولیدکنندگان به صورت مراجعه حضوری خرید خود را انجام دهند، علاوه بر این بانک عامل نیز در آنجا مستقر می‌شود تا مشکل برون‌سپاری برطرف شود.

موسی‌زاده گفت: یکی از اقدامات انجام شده این است که تجار افغان که یک بار برای خرید کالا ریجستر شدند، برای بار دوم نیازی به حضور فیزیکی آنان وجود ندارد و می‌توانند خرید خود را از بستر فناوری اطلاعات انجام دهند.

در ادامه میراجان سلیمان خیل، تصریح کرد: همایشی که چهارشنبه هفته آینده برگزار می‌شود،  فرصت خوبی را برای تجار و تولیدکنندگان افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌کند.

وی افزود: اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان اعتقاد دارد که دولت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و کشور افغانستان از ظرفیت‌های صادراتی خوبی برخوردار بوده و متاسفانه درخواست‌های تجار و تولیدکنندگان در منطقه ویژه دوغارون برآورده نشده است.

رئیس اتاق بازرگانی افغانستان و ایران بیان کرد: دولت افغانستان تجارت را آزاد گذاشته، مصررانه از آنان پشتیبانی می‌کند و از مقامات این کشور درخواست دارم که موانع موجود بر سر تجار جمهوری اسلامی را برطرف کند تا تجارت میان کشور ایران و افغانستان که در گذشته نیز وجود داشته، بهتر انجام شود.

سلیمان خیل بیان کرد: برند بالغ بر 72 درصد کالاهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان ثبت می‌شود، اما علیرغم اینکه میان کشور ما و جمهوری اسلامی ایران روابط برادری وجود دارد، امکانات زیادی در اختیار تجار و سرمایه‌گذاران افغانستانی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: امیدوارم به مباحثی که امروز در این جلسه مطرح شد، جامه‌عمل پوشانده شود تا مشکلات موجود در سرمایه‌گذاری برطرف شده و فرصت‌های خوبی برای تجار و سرمایه‌گذاران ما فراهم شود. بحث تجارت، برد برد است و در صورتی که چنین برداشتی وجود داشته باشد، مبادلات افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha