نازخند صبحی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: گیاه، در خاک رشد میکند و انسانها از شیر و گوشت دامی مصرف کرده و غذای موردنیاز خود را از خاک دریافت میکنند؛ از این جهت آلودگیهای موجود در خاک وارد زنجیره غذایی خواهد شد و مطمئنا مشکلات زیادی را برای انسانها از جمله بیماریهای گوناگون ایجاد میکند.
وی، با اشاره به اینکه بیشک خاک، بزرگترین سرمایه در هر کشور است و در تنشهای آبی و ذخیرهسازی آب نقش مهم و حیاتی دارد، خاطرنشان کرد: مدیریت خاک در مزارع متفاوت است؛ از اینرو شناسایی نوع خاک در مدیریت خاک، نقش اساسی دارد. لازم به ذکر است که ایران در زمینه فرسایش خاک در دنیا رتبه نخست را دارد؛ بهویژه در بلایای طبیعی مثل سیل، میلیاردها تن خاک را از دست میدهیم؛ در حالیکه خاک از دست رفته را طی ۳ تا ۴ میلیون سال بهدست خواهیم آورد.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز استان زنجان در ادامه گفت: خاک بزرگترین توزیعکننده آب در دنیا است و بررسیهای جهانی نشان داده که رطوبت خاک بیش از ۸ برابر رطوبت رودخانهها است و همین رطوبت موجب توسعه پوشش گیاهی میشود.
صبحی با اشاره به تاثیر فرسایش خاک با تاکید بر اینکه اگر یک سانتیمتر خاک را از دست بدهیم، صدها سال زمان نیاز داریم تا خاک از دست رفته را بهدست آوریم، گفت: خاکی که امروز در دسترس داریم میلیونها سال زمان برده است تا بدین شکل دربیاد پس باید در حفظ و نگهداری از آن کوشا باشیم.
انتهای پیام
نظرات