• چهارشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98110201511
  • خبرنگار : 50233

معاون دیوان محاسبات هشدار داد:

مدیران غیرمتخصص عامل بیشترین آسیب‌ها به بیت‌المال/ با جرم‌انگاری‌ها قبح جرم را ریختیم

مدیران غیرمتخصص عامل بیشترین آسیب‌ها به بیت‌المال/ با جرم‌انگاری‌ها قبح جرم را ریختیم

ایسنا/سمنان معاون حقوقی، مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات با اشاره به شیوه‌های انتصاب مدیران در کشورمان گفت: بخشی از مدیران علی‌رغم وجود دلسوزی، تخصص و اهلیت لازم برای مدیریت را ندارند و بیشترین آسیب‌ها نیز از ناحیه همین مدیران، متوجه کشور می‌شود.

محسن عمرانی در آیین تودیع و معارفه مدیرکل دیوان محاسبات استان سمنان از مدیران به عنوان حافظان حقیقی بیت‌المال نام برد و اظهار کرد: بیشترین خسارت و ضربه به بیت‌المال از ناحیه همین مدیرانی است که از تخصص لازم برای مدیریت برخوردار نیستند .

وی با بیان اینکه گاهی مدیر با وجود دلسوز بودن تخصص لازم را ندارد ادامه داد: باید در انتصابات مدیران تغییرات جدی ایجاد شود.

به گزارش ایسنا- معاون حقوقی، مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات با اشاره به زیان‌ده بودن برخی از شرکت‌های دولتی گفت: سال گذشته 67 شرکت دولتی زیان‌ده داشتیم اما بررسی‌های ما در 6 ماهه اخیر نشان می‌دهد که شرکت‌های زیان‌ده به 197 شرکت افزایش پیدا کردند. البته بخشی از این زیان‌ده بودن به شرایط ویژه تحریم دشمن و فشارهای حداکثری برمی‌گردد اما نمی‌توان دلیل زیان‌ده بودن همه آنها را نیز به تحریم‌های ظالمانه و شرایط دشوار اقتصادی امروز نسبت داد.

وی با بیان اینکه ما نیز باور داریم که مدیران سرمایه‌های نظام هستند افزود: مدیران متخصص و کارآمد سرمایه‌اند و باید در حفظ آنها کوشید اما بخشی از مدیران نیز اهلیت لازم برای پست خود را ندارند.

وی با بیان اینکه کشور از انتصابات نادرست آسیب جدی می‌بیند افزود: بخشی از انتصابات در دستگاه‌ها به دلیل برخی لابی‌گری‌ها است و همین ها هستند که به دستگاه های اجرایی آسیب وارد می‌کنند.

عمرانی با بیان اینکه مسوولان باید مدیرانی که اهلیت دارند را انتصاب کنند خاطرنشان کرد: فردی هم که به پستی گمارده می‌شود باید صلاحیت و تخصص لازم برای آن کار را در خود ببیند.

وی با بیان اینکه بخشی از مدیران ما حداقل‌های لازم را هم ندارند اضافه کرد: باید در بحث انتصابات، ضوابط جدی داشته باشیم. پست‌ها امانت هستند و کسی که انتصاب می‌شود باید از این امانت به درستی محافظت کند.

معاون حقوقی، مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات با اذعان به اینکه قبول دارم که بخشی از قوانین ما آشفته‌اند افزود: متاسفانه آنقدر جرم‌انگاری می‌کنیم که قباحت جرم را ریختیم.

وی با بیان اینکه قانونگذاری‌های ما مبتنی بر اجراییات نیست به روندهای ناصواب در قانونگذاری پرداخت و گفت: گاهی چیزی در صحن مجلس مطرح و سپس همان روز تصویب می‌شود اما همان قانون، ساز و کار لازم برای اجرا در کشور را ندارد از همین رو بخشی از قوانین هیچگاه اجرایی نمی‌شوند. ضمن آنکه برخی قوانین اصولا ضمانت اجرایی ندارند.

عمرانی بر لزوم بازنگری در ضمانت‌های اجرایی در برخی قوانین تاکید و تصریح کرد: این بازنگری سبب می‌شود که دغدغه‌های مدیران نیز کمتر شود تا بتوانند بیشتر به بحث توسعه بپردازند.
وی بر لزوم ایجاد ضوابط جدی در انتصاب مدیران تاکید و اظهار کرد: ما در دیوان محاسبات به این سمت حرکت کردیم و پیش از انتصاب مدیران، مصاحبه های علمی ، روانشناختی و مدیریتی انجام می‌دهیم. همچنین با تشکیل بانک شناسایی مدیران زمینه را برای استفاده از مدیران کارآمد فراهم کردیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha