• چهارشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98111611388
  • خبرنگار : 50177

قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی

قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی

ایسنا/لرستان یک کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی را تشریح کرد.

نادر آزادبخت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موادغذایی آلوده به آفلاتوکسین باعث عارضه‌های چون سندروم ریه، سرطان مری، تضعیف سیستم بدنی و سرطان کبدی جلوگیری از ساختن RNA، پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضه‌های متعددی در دستگاه تناسلی، گوارشی و تنفسی ایجاد می‌کنند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت عامل بروز عوارض متعددی در دام‌ها می‌شود.

آزادبخت اضافه کرد: آفلاتوکسین B۱ سمی‌ترین و سرطان‌زاترین نوع آفلاتوکسین‌ها بوده که سرطان‌زایی آن در انسان و حیوان به اثبات رسیده است.

این کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی افزود:‌ آفلاتوکسین B۲ احتمالاً در حیوانات و آفلاتوکسین G۱ در حیوانات و انسان را در حیوانات سرطان‌زاست.

وی خاطرنشان کرد: آفلاتوکسین M۱ در حیوانات سرطان‌زا و در انسان غیر سرطان‌زاست.

آزادبخت یادآور شد: استفاده از نان در اثر داشتن میزان بالای کربوهیدرات و پروتئین یک بستر و محیط مغذی مناسب برای رشد کپک‌های آفلاتوکسین‌زا فراهم می‌شود که اغلب باعث آلودگی به آفلاتوکسین می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha