• یکشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۵:۱۶
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 98111914122
  • خبرنگار : 71541

سامسونگ وارد بازی تحریم علیه ایران شد؟!

سامسونگ وارد بازی تحریم علیه ایران شد؟!

پس از تحریم فروشگاه آنلاین اپل و حذف برخی اپلیکیشن‌ها از گوگل‌استور، ظاهرا اکنون نوبت سامسونگ شده که باب جدیدی از تحریم‌ها را علیه ایران باز کند.

به گزارش ایسنا، داستان حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از فروشگاه‌های آنلاین برنامه‌های کاربردی مانند گوگل‌استور و اپ‌استور البته مدتی پس از زمانی آغاز شد که رئیس‌جمهور آمریکا محدودیت‌هایی را برای ورود ساکنان هفت کشور از جمله ایران به خاک آمریکا آغاز کرد. پس از شرکت اپل که اپلیکیشن‌های ایرانی را با توجیه تحریم‌های آمریکا علیه ایران از اپ‌استور حذف کرد، شرکت گوگل نیز در فروشگاه آنلاین خود را روی برخی از اپلیکیشن‌های ایرانی اندرویدی بست.

در حالی که در ایران صدها برنامه‌نویس مستعد iOS وجود دارد و کسب‌وکارهای بسیاری، اپلیکیشن‌های خود را در مارکت آنلاین اپل قرار می‌دهند، متأسفانه کاربران همیشه با مشکلاتی در استفاده از اپلیکیشن‌های بین‌المللی و حتی داخلی از طریق اپ‌استور روبه‌رو بودند. خطای ۱۰۰۹ یکی از شناخته‌شده‌ترین این مشکلات است که مدت‌ها باعث آزار کاربران ایرانی بود.

هرچند با تحریم‌هایی که علیه ایران و شرکت‌های ایرانی اعمال می‌شود، شرکت‌ها همواره سعی در پیدا کردن راه‌های جایگزین هستند که بتوانند سرویس‌های مناسب را به کاربران ارائه دهند. با وجود این، این مشکلات ادامه دارند، همان‌طور که پس از تحریم اپلیکیشن‌های ایرانی در اپ‌استور، بسیاری از شرکت‌ها سراغ استفاده از اکانت‌های اینترپرایز (Enterprise) رفتند اما عمر همین اکانت‌ها هم محدود شده و کسب‌وکارها را به استفاده از نسخه وب ناچار کرد.

محمدجعفر نعناکار -مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات- آن زمان درباره اقداماتی که اکنون می‌توان برای حل مشکل انجام داد، گفته بود: در سازمان فناوری اطلاعات سعی می‌کنیم از پتانسیل‌های قانونی موجود در عرصه بین‌المللی استفاده کرده تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم. در حال حاضر گزارش‌های فنی و حقوقی در حال تجمیع است که بتوانیم به یک راه‌حل پایدار برسیم و اقدام کنیم.

هرچند با گذشت یک سال از حذف اکانت‌های اینترپرایز از اپ‌استور و پیش از آن، حذف پیام‌رسان‌های ایرانی از این مارکت آنلاین،  ظاهرا پیگیری‌های حقوقی هم به نتیجه نرسیده و تا امروز هم شرکت‌های ایرانی که می‌خواهند اپلیکیشن‌های خود را در اپ‌استور قرار دهند، باید به راه‌هایی از جمله اسامی غیرایرانی و تظاهر کردن به شرکتی غیرایرانی متوسل شوند تا بتوانند اپلیکیشن خود را در اپ‌استور نگه دارند.

اما در اتفاقی جدید از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، ایمیلی از طرف شرکت استور سامسونگ به برخی کاربران داده شده با این مضمون که مصرف‌کنندگان در ایران از تاریخ ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ (ششم اسفند سال جاری)، دیگر قادر نخواهد بود از برنامه‌های این فروشگاه خرید کنند، هرچند امکان استفاده از برنامه‌های مجانی برای مصرف‌کنندگان همچنان وجود دارد.

خطر تحریم برنامه‌های رایگان هم وجود دارد

در زمینه ایمیل سامسونگ به کاربران، عطا خلیقی -کارشناس فناوری اطلاعات- در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگرچه کاربران در ایران معمولا از نرم‌افزارهای رایگان استفاده می‌کنند، اما این اتفاق ممکن است یک شروع باشد، مانند اتفاقی که برای اپ‌استور افتاد و به تدریج ممکن است نرم‌افزارهای رایگان هم به این تحریم‌ها اضافه شوند؛ درآن صورت تنها مارکت‌های محلی باقی می‌ماند و اکثر برنامه‌های خارجی احتمالا روی مارکت‌های خارجی نخواهد ماند.

وی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این اتفاق به سایر مارکت‌ها مانند گوگل‌پلی هم تسری پیدا کند، معتقد بودکه این امکان هم وجود دارد؛ درمورد سامسونگ هم اگرچه یک شرکت آمریکایی نیست، اما اگر به تاریخچه این تحریم‌ها نگاه کنید، می‌بینید اول شرکت‌هایی که آمریکایی نیستند را تحت فشار قرار می‌دهند و بعد خودشان این کار را می‌کنند، چون فشار بیشتری می‌توانند روی آنها بیاورند.

خلیقی با اشاره به اتفاق مشابهی که برای هواوی افتاده بود، بیان کرد: این شرکت‌ها با آمریکا تجارت دارند و آمریکا هم آنها را تحت فشار می‌گذارد که اگر به ارائه سرویس به ایران ادامه دهند، تجارتشان با آمریکا قطع می‌شود و آنها هم باید بین بازار آمریکا و بازار کشورهایی مانند ایران، انتخاب کنند. از طرفی از آنجایی‌که ایرانی‌ها اصلا امکان پرداخت ندارند، این شرکت‌ها اکثرا از ایرانی‌ها منافع مستقیم مالی هم ندارند، به همین دلیل پذیرش این موضع برایشان راحت است.

این کارآفرین حوزه فناوری اطلاعات ادامه داد: بسیاری از شرکت‌های خارجی هم که به ایرانی‌ها سرویس می‌دهند و تا لحظه آخر این سرویس‌ها را نگه می دارند، سرویس مجانی می‌دهند، البته ممکن است روش‌های کسب درآمد دیگری داشته باشند. مثلا یکی از دلایلی که شرکت‌ها ممکن است به ایرانی‌ها سرویس رایگان دهند، userbase قابل توجه ایرانی‌هاست، اما هروقت تجارتشان به خطر بیفتد و ایرانی‌ها دیگر برایشان استفاده‌ای نداشته باشند، وارد ماجرای آمریکا و تحریم‌هایش می‌شوند.

خلیقی در پاسخ به احتمال پیگیری حقوقی این موضوع اظهار کرد: اینجا موضوع دولت‌ها نیست، بلکه این شرکت‌های خصوصی هستند که برای خودشان محاسبه اقتصادی و بازارشان را انتخاب می‌کنند و اگر نخواهند به ایران سرویس بدهند، کسی نمی‌تواند جلویشان را بگیرد، هرچند که آنها ضرر می‌کنند و این اتفاق مطابق میلشان نیست، اما در این شرایط خود را ناچار به انتخاب می‌بینند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۰۹:۲۰

همانطور که شرکت سامسونگ یا هر شرکتی دیگر مارا تحریم میکند ، این وظیفه هر شهروند ایرانی است که محصولات ان شرکت را تحریم کند ، چرا باید این ذلت را قبول کنیم

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۱:۲۹

مثلا از چه طریق؟ شما دستور بفرما! ما توانش رو داریم؟ الان خود تو قطعا گوشیت سامسونگه! می تونی استفاده نکن./.

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۵:۲۷

این شعارها فقط مصرف داخلی داره. تجارت بین المللی منطق خودش را داره. ...

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۱:۳۰

...، اولا پاک شدن اپ ایرانی از گوگل دلیلش حرکات مشکوک این نرم افزارها بوده اگر قرار بود برای خصومت اینکارو بکنند دیجیکالا، اسنپ، تپسی و.. گزینه های بهتری بودن بود نه پیام رسان! شرکت اپل امریکاییه و هیچ راه مبادله ای با ایران نداره شرکت پولکیی هم هست، بازار ما جذابیتی نداره.. دوما به دلیل تحریمهای بانکی و مالی شرکت سامسونگ درامد حاصل از داخل ایران از فروشگاهش رو نمی تونه استفاده کنه طبیعیه که اجازه خرید ریالی رو برداره قبل از این اتفاقها سامسونگ تنها شرکتی بود که امکان پرداخت به ریال رو به ما داد!

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۳:۱۷

خاک بر سر ما که سالها میزبان برندهایی مثل سامسونگ بودیم که امروز این طور بازی درآوردند.

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۳:۴۲

ببخشید باید چیکار کنه تجارت دنیا رو ول کنه بازار مارو داشته باشه؟؟ بازار ما که همیشه متشنجه برای یک ساعت اینده نمی تونی برنامه ریزی کنی...

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۳:۴۸

ما همش مصرف کننده هستیم تازه اینهمه توقع هم داریم! توی این سالها چی به دنیا ارائه کردیم؟؟ چه محصولی رو منتشر کردیم؟ حتی مقالات علمی ما هیچ کدوم به مرحله اجرا و ارائه نرسیده اگر رسیده اونور بوده! نشستی اینور فقط نظر میدی، انتظار داری بازار دنیا رو ول کنه بیاد مارو بچسبه؟ ما مرکز دنیا نیستیم...

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۴:۲۰

با همه کوتاهی ها و کمبودهای بازار ایران،این شرکتها بازاری هستند. بازار ایران هم باید برای اینکه دستش زیر سنگ نباشه بازیگران مختلف را راه بده. حالا که تولید کنندگان چینی میخواهند با گوگل استور رقابت کنند آیا جایی برای همکاری بازار ایران پیش میآید؟

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۵:۰۷

خوب معلوم است. وقتی آمریکا به مدیر شرکت سامسونگ اعلام می کند که اگر با ایران معامله کردید دیگر نمی توانید با آمریکا و متحدانش معامله کنید، اگر شما جای مدیر سامسونگ بودید چه می کردید؟ آیا بازار میلیاردی را به بازار چند میلیونی می فروختید؟

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۱ ۰۷:۴۶

باید خودمان سیستم عامل درست کنیم و این کار از عهده ‌جوانان مستعد ما بر میاید

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۵ ۲۰:۰۹

اونوقت این سیستم عامل رو با کدوم سخت افزار میخوایی اجرا کنی . نگو که اونم میسازم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۰۵ ۱۳:۵۰

باید مذاکره کنیم..چرادباید تحریم باشیم؟؟؟