• سه‌شنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۸:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98120605104
  • خبرنگار : 50107

مدیرعامل یک شرکت داروسازی:

تولید تجهیزات دیالیز صفاقی در داخل کشور را از خارج بی‌نیاز کرده است

تولید تجهیزات دیالیز صفاقی در داخل کشور را از خارج بی‌نیاز کرده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل یک شرکت داروسازی گفت: به جهت تحریم‌ها واردات محصولات و تجهیزات مرتبط با درمان دیالیز صفاقی با برخی مشکلات همراه بود و ما اگر اقدامی انجام نداده بودیم، ۱۷۰۰ بیمار دیالیز صفاقی فوت می‌کردند.

مجید طبسی امروز، ۶ اسفند ماه، در مراسم رونمایی از دانش فنی و تولید فیلم‌های چندلایه فرآورده‌های تزریقی و ملزومات دیالیز صفاقی تولید داخل اظهار کرد: محصولات تولیدشده توسط شرکت ما قبلا در داخل کشور و در سبد درمانی وجود نداشت و این محصولات یا برای نخستین مرتبه است که وارد سبد درمانی کشور شده یا از طریق واردات وارد کشور می‌شد. رسالت ما هماهنگی، همکاری و ارتباط با مراکز درمانی و تولیدی است تا محصول وارداتی را تولید کنیم.

وی در خصوص ویژگی‌های بیماران نیازمند به دیالیز صفاقی گفت: ما در کشور ۳ درصد دیالیز صفاقی داریم. از ۷۰ هزار بیمار کلیوی، ۵۰ درصد همودیالیز، ۴۷ درصد پیوندی و ۳ درصد دیالیز صفاقی هستند. میانگین بیماران نیازمند به دیالیز صفاقی در دنیا ۱۰ درصد است. حتی بسیاری از کشورها شیوه درمان دیالیز صفاقی ندارند. دیالیز صفاقی نسبت به همودیالیز امن‌تر، مناسب‌تر و اقتصادی‌تر است. اگر نتوانستیم در عرض ۲۵ سال فعالیت، این رشد را داشته باشیم، علتش وابستگی به خارج از کشور است. اگر بتوانیم وابستگی به خارج را قطع کنیم، پتانسیل این را داریم که رشد بهتری در تولید این محصولات داشته باشیم.

مدیرعامل این شرکت داروسازی افزود: حتما این کار در سال‌های آینده اتفاق خواهد افتاد و نوید خوبی برای بیماران کلیوی است. هزینه همودیالیز ۹۶ هزار تومان است اما هزینه دیالیز صفاقی ۶۲ هزار تومان محاسبه می‌شود. این نشان می‌دهد کار ما یک اقدام به صرفه از نظر اقتصادی است به شرط اینکه وابستگی‌ها را حل کنیم. دیالیز خونی مشکلات و محدودیت‌هایی دارد اما دیالیز صفاقی به لحاظ اقتصادی برای کشور مقرون‌ به صرفه‎تر است. 

وی با بیان اینکه تنوع قطعات و حجم محصولاتی که از خارج کشور وارد می‌کردیم، ‌همیشه سالانه ۶.۵ میلیون‌ یورو بوده، عنوان کرد: در سال ۹۸ اگر قرار بود واردات انجام دهیم، ۸ میلیون یورو باید صرف می‌کردیم اما از ابتدای امسال برای تجهیزات دیالیز صفاقی یک یورو هم هزینه نکردیم. این هزینه می‌تواند در سال‌های آینده به ۱۵ میلیون یورو افزایش یابد.

طبسی بیان کرد: البته در مسیر تولید این تجهیزات با چالش‌هایی مواجهیم. تا امروز که محصولات ما تولید می‌شود، قیمت محصولات همان نرخ مرداد سال ۹۷ است. یکی از مشکلات ما در تولید داخلی این است که وقتی از تولید داخلی به خارجی تغییر جهت می‌دهیم، متضرر می‌شویم و انگیزه نداریم. ما برای ساخت داخل زحمت می‌کشیم اما قیمت‌های خرید مناسب نیست که باید راهکاری اندیشیده شود. در تولید داخل صرفه‌جویی ارزی اتفاق افتاده و تولید در داخل انجام شده اما ‌محصولات ما با زیان تولید می‌شود. اگر این اتقاق نیفتد، این کار متوقف خواهد شد، کمااینکه الان هم‌ توجیه‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: ما مشکلات مالیاتی نیز داریم. در سال ۹۳ مالیاتی برای ما تعیین شد که نباید می‌شد و می‌ترسیم حساب‌های ما بسته شود. با بیمه سلامت نیز کار می‌کنیم که بخشی از وجوه ما دریافت نشده است. امروز تولید نیارمند حمایت است. باید اجازه دهند ما به کار تولید خود برسیم. ما دانش و سفارشات را داریم و تعدادی شرکت را بسیج کرده و تولید کرده‌ایم اما این‌ها برای تولید انبوه کافی نیست. باید زمینه سرمایه‌گذاری را فراهم کنیم. معاونت ریاست‌جمهوری حمایت کنند تا این کار را حتی برای صادرات هم انجام دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha