• دوشنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 98121914134
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

ایسنا گزارش می‌دهد

با زندگی شاد به جنگ کرونا برویم

 با زندگی شاد به جنگ کرونا برویم

ایسنا/چهارمحال و بختیاری به نظر می‌رسد امسال دید و بازدید عید، خانه‌تکانی، خرید و جنب و جوش به ورود به سال نو تحت تأثیر اضطراب و دلهره از ابتلا شدن به ویروس کرونا قرار بگیرد، اما نباید جنبه‌های مثبت در خانه ماندن اجباری فراموش شود، یادمان نرود می‌توان با انجام کوچکترین کارها اوقات خوشی را در خانه برای خود و سایر افراد خانواده فراهم کنیم.

بوی عیدی، بوی توپ، بوی کاغذ رنگی/ بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو، بوی یاس جانماز ترمه مادربزرگ... با اینا زمستون سر می‌کنم، خستگیمو در می‌کنم/ فکر قاشق زدن دخترناز چشم سیاه، شوق خیز بلند از روی بته‌های نور، برق کفش جفت شده تو گنجه‌ها... با اینا زمستون سر می‌کنم، خستگیمو در می‌کنم.

 به گزارش ایسنا، هر سال از ابتدای اسفندماه شور و شوق عجیبی در خانه‌ها نوید آمدن سال نو را را می‌داد، روزهای پایانی سال جنب و جوش مردم با خرید لباس نو، آجیل، شیرینی، خانه تکانی، سبز کردن سبزه، خرید ماهی قرمز و... به اوج خود می‌رسید.

در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ دلخوشی‌های ما رنگ و بوی دیگری داشت، با ساده‌ترین چیزها موجی از شادی در خانه‌ها ایجاد می‌شد، عیدی گرفتن از بزرگترها شیرین‌ترین اتفاق نوروز برای بچه‌ها و حل پیک نوروزی شاید سخت‌ترین کار برای آن‌ها در این ایام بود.

از هفته دوم اسفندماه مادران با سبز کردن مقداری گندم، عدس، جو و ... نوید آمدن بهار و سالی نو را به افراد خانواده می‌دادند، این سبزه‌ها تا روز سیزدهم فروردین‌ماه در خانه‌ها می‌ماند و  پس در آب روان رها می‌شد.

از ابتدای سال ۱۳۹۸ کشور ما دستخوش حوادث و بحران‌های متعددی از جمله سیل و زلزله و... بود، روزهای پایانی سال نیز کشورمان درگیر ویروسی نوظهور وارداتی به نام کرونا از کشور چین شد، می‌توان با قطعیت گفت این ویروس تقریبا باعث ایجاد اختلال در زندگی و کسب و کار روزمره بسیاری از افراد و موجب ایجاد دلهره، نگرانی و اضطراب در بین مردم شده است.


این ویروس نوظهور تقریبا تمام امور روزمره زندگی ما مانند مهمانی رفتن، خرید کردن، حضور در مجامع عمومی، جشن‌ها، حضور در اماکن ورزشی و ... را تحت تأثیر خود قرار داده است، انجام این کارها برای همه ما شاید هیچ لذتی در بر نداشت و ما از روی عادت آن‌ها را انجام می‌دادیم، اما این ویروس به ما اثبات کرد که این امور در زندگی ما چقدر برای شاد بودن و افزایش روحیه ضروری بود.

به نظر می‌رسد امسال دید و بازدید عید، خانه‌تکانی، خرید و جنب و جوش به ورود به سال نو تحت تأثیر اضطراب و دلهره از ابتلا شدن به این بیماری قرار بگیرد، اما نباید جنبه‌های مثبت در خانه ماندن اجباری فراموش شود، یادمان نرود می‌توان با انجام کوچکترین کارها اوقات خوشی را در خانه برای خود و سایر افراد خانواده فراهم کنیم.

پخت انواع شیرنی، انجام هنرهای دستی مانند بافتنی، گلدوزی، تغییر دکوراسیون منزل، کاشت سبزه، گل، درخت، رسیدگی به کارهای عقب‌افتاده در منزل، یاد گرفتن زبان‌های خارجی با تهیه کتاب‌های الکترونیک، خواندن کتاب‌های مورد علاقه، تماس با دوستان قدیمی و .... از جمله کارهایی است که می‌تواند لحظاتی انسان را به دور از اخبار نگران‌کننده از کرونا ویروس در این دوران نگه دارد.

دلهره و اضطراب علائم هرگونه بیماری را تشدید می‌کند

رضا رحمانی معاون دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر حفظ آرامش مردم در رویایی با اخبار مربوط به کرونا ویروس، اظهار کرد: معمولا دلهره و اضطراب علائم هرگونه بیماری را تشدید می‌کند و موجب ایجاد تنگی نفس کاذب در افراد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مردم ضمن رعایت بهداشت فردی از تجمع در مکان‌های عمومی پرهیز کنند و از افرادی که دارای علائم سرماخوردگی هستند یک متر و نیم فاصله بگیرند.


بنظر می‌رسد می‌توان با خلاقیت‌ها و کارهای کوچک نوروز را متفاوت‌تر از سال‌های گذشته در منزل بدون دید و بازدید و مسافرت رفتن برگزار کرد تا پس از عبور از این بحران رسومات دیرین خود را پررنگ‌تر از گذشته انجام دهیم، این ویروس ناشناخته به ما اثبات کردن بودن در جمع‌های خانوادگی چقدر لذت‌بخش بود و ما از آن غافل بودیم، شاید در ماه‌های آتی قدر لحظات و ثانیه‌های در کنار هم بودن را بیشتر بدانیم.

سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد

پروین فرج‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تبعات استرس و اضطراب بر بدن انسان، اظهار کرد: استرس یکی از عوامل تشدید بسیاری از بیماری‌ها در بدن انسان است، گرفتاری‌های ذهنی موجب می‌شود انسان از توجه به سلامت خود غافل شود.

روانشناس خانواده با تأکید بر اینکه سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: همانطور که تقویت بنیه بدن از ابتلا به انواع ویروس‌ها و بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، تقویت بنیه روانی نیز در این راستا مؤثر است.

وی اضافه کرد: یکی از موارد اثبات شده در علم روانشناسی تأثیر بیماری‌های جسمی بر روان و بالعکس است، بیماری‌های جسمی و روانی ارتباط تنگاتنگی باهم دارند، باتوجه به اینکه استرس پایه بسیاری از بیماری‌های جسمی است باید از استرس‌های طولانی مدت دوری کنیم.

فرج‌زاده با بیان اینکه کرونا ویروس موجب ایجاد استرس و اضطراب در بسیاری از افراد شده است، عنوان کرد: همانگونه که افراد به بهداشت جسمی خود توجه می‌کنند بایستی به بهداشت روانی خود که دوری از هرگونه استرس و اضطراب است نیز توجه داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha