• پنجشنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99012111871
  • خبرنگار : 80001

/سالروز تاسیس بنیاد مسکن/

مقاومت ۴۳ درصد خانه های روستایی در برابر زلزله

مقاومت ۴۳ درصد خانه های روستایی در برابر زلزله

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه در طول فعالیت بنیاد دو میلیون و ۳۵۰ هزار خانه روستایی به میزان ۴۳ درصد نوسازی شده است، گفت که بعد از بازسازی، واحدها در زلزله ها آسیب ندیدند. مهدیان خبر داد که در سال گذشته بیش از ۱۳۲ هزار خانه نوسازی و بهسازی شده است. او البته بیان کرد که با توجه به افزایش قیمت مصالح، بعضی از مردم قادر به نوسازی خانه های خود نیستند.

عزیزالله مهدیان در گفت‌وگو با ایسنا همزمان با ۲۱ فروردین، سالروز تاسیس بنیاد مسکن اظهار کرد: بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی است که در ۲۱ فروردین ماه سال ۱۳۵۸ به فرمان حضرت امام (ره) تشکیل شد که در واقع اولین نهاد سازندگی برای تامین مسکن محرومین بعد از انقلاب اسلامی بود. در حال حاضر بنیاد مسکن در تمام استان‌ها اداره کل و در تمام شهرستانها اداره بنیاد دارد که خدمات خود را به تمام مناطق به ویژه مناطق روستایی ارائه می دهد.

وی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از همان سال های اول علاوه بر نوسازی مسکن روستایی، بازسازی مناطق سانحه دیده را نیز بر عهده داشت. بازسازی و نوسازی مناطق جنگ زده هم بر عهده بنیاد مسکن بود.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن خاطر نشان کرد: بنیاد از سال ۱۳۷۳ وظیفه جدیدی را بر عهده گرفت که طرح بهسازی مسکن روستایی بود. در طول دو برنامه دوم و سوم توسعه بین سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۴ سالیانه ۲۰ تا ۳۰ هزار واحد را نوسازی کردیم که خیلی تاثیرگذار نبود و جمعاً به ۱۹۴ هزار تا ۲۰۰ هزار واحد رسید.

از سال ۸۴ وظیفه نوسازی سالیانه ۲۰۰ هزار واحد را بر عهده گرفتیم

مهدیان با بیان اینکه از سال ۱۳۸۴ پیشنهاد دادیم که سالیانه ۲۰۰ هزار واحد روستایی را نوسازی و بازسازی کنیم گفت: این هدف از برنامه چهارم توسعه در سال ۱۳۸۴ شروع شده و هر ساله ادامه داشته است. تاکنون در قالب نوسازی سالیانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی، یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد عقد قرارداد شده و بیش از یک میلیون و ۷۲۶ هزار واحد ساخته شده است.

در طول فعالیت بنیاد دو میلیون و ۳۵۰ هزار خانه روستایی بازسازی شده است

وی ادامه داد: حدود ۲۰۰ هزار واحد هم که از قبل ساخته شده و مجموعاً یک میلیون و ۹۳۶ هزار واحد توسط بنیاد مسکن نوسازی و بهسازی شده است. در قالب باز سازی واحدهای خسارت دیده در حوادث طبیعی هم ۴۰۵ هزار مورد بازسازی شده که جمع واحدهای مسکونی بازسازی شده در طول فعالیت بنیاد مسکن به دو میلیون و ۳۵۰ هزار واحد می رسد. در واقع از کل ۵ میلیون و ۳۸۰ هزار واحد مسکونی روستایی تاکنون ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار واحد نوسازی و بهسازی شده و انشاالله در سال های آینده تمام خانه های روستایی را بازسازی می کنیم.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان این که واحد های روستایی نوسازی شده توسط بنیاد در حوادث آسیب نمی بینند گفت: بعد از نوسازی، خانه ها در برابر حوادث مقاوم شده اند به طوری که مثلاً در زلزله آذربایجان عمده واحد هایی که نوسازی شده بودند تخریب نشدند.

پرداخت ۴۰ میلیون تومان وام برای نوسازی

مهدیان با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۴ سقف تسهیلات نوسازی واحدها در مناطق هدف بنیاد مسکن در شهرها ۵ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد بوده است گفت: هم اکنون این رقم به ۴۰ میلیون تومان رسیده که سه نفر از وام گیرندگان می توانند به شکل زنجیره ای، ضامن یکدیگر شوند که ساده‌ترین شکل ضمانت است. دولت هم بازپرداخت تسهیلات را تضمین می کند و به همین دلیل بانک ها به راحتی اقدام به پرداخت این وام ها می کنند.

سال گذشته بیش از ۱۳۲ هزار خانه ساخته شد

مهدیان درباره عملکرد بنیاد مسکن در سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: در بخش تکلیف بنیاد مبنی بر نوسازی سالیانه ۲۰۰ هزار واحد روستایی در سال گذشته ۹۲ هزار و ۳۴۰ هزار واحد مسکونی بازسازی شد. در بخش حوادث نیز حدود ۷۰ هزار واحد تخریبی ناشی از سیل در حدود ۲۳ استان و زلزله آذربایجان را داشتیم که بیش از ۴۰ هزار واحد تکمیل و به بهره برداری رسیده است. واحد های تعمیری هم عمدتاً تمام شده است. به دلیل شیوع کرونا وقفه‌ای در کارها ایجاد شده و انشاالله بعد از فروکش کردن این بیماری فعالیت را شروع می کنیم.

نمی‌گذاریم هیچ خانه ای نیمه ساخته رها شود

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش هزینه ها ناشی از رشد قیمت مصالح ساختمانی و کافی نبودن وام ۴۰ میلیونی برای بازسازی، آیا کمک های جانبی هم به افراد ارائه می شود یا خیر اظهار کرد: در بخش مصالح ساختمانی همه چیز گران شده ولی ما معمولاً در حوادث مصالح را به شکل ارزان‌قیمت تامین می کنیم. کمک های جانبی هم صورت می گیرد. مثلاً در سیل سال گذشته هلال احمر کمکهای مردمی را جمع آوری کرد و ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به هر نفر پرداخت شد. یا به طور مثال در مناطق نفتی حدود ۱۳ میلیون تومان کمک بلاعوض به افراد پرداخت شد. بنیاد مستضعفان هم به واحدهای روستایی سیمان رایگان داد.

مهدیان افزود: با این حال با توجه به گرانی های اخیر شاید تسهیلات و کمک های بلاعوض در بهترین حالت ۶۰ تا ۷۰ درصد و در حالت معمول ۵۰ درصد هزینه های ساخت واحدهای مسکونی زیر نظر بنیاد مسکن را پوشش می دهد. به همین دلیل عمده افراد باید از خود آورده هم داشته باشند. کسانی که قادر به تأمین آورده نیستند و تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل بهزیستی و کمیته امداد هستند از آن نهادها کمک دریافت می کنند.

به گفته مهدیان، افرادی هم که تحت پوشش نیستند سعی می کنیم به آنها از حساب ۱۰۰ امام (ره) کمک کنیم. به هر حال نمی گذاریم که یک خانه نیمه ساز بماند. خیرین مسکن ساز هم انصافاً کمکهای خوبی می کنند. همچنین امسال به حدود ۴۰ هزار نفر ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض از طرف دولت پرداخت شد. با این حال بعضی افراد به دلیل این که قادر به تامین هزینه‌های ناشی از رشد قیمت مصالح ساختمانی نیستند پای کار نمی‌آیند.

کرمانشاه تکمیل شده؛ فقط...

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن در پاسخ به این سوال که آیا بازسازی واحدهای تخریب شده در زلزله کرمانشاه به اتمام رسیده یا خیر اظهار کرد: بازسازی کرمانشاه در بخش تکالیف بنیاد مسکن، تمام شده ولی بعضی از خانه ها عمدتاً در شهر سرپل ذهاب هستند که مالکان آنها بعد از تخریب تصمیم گرفتند تعداد طبقات را افزایش دهند. منطقی هم بود که اجازه دهیم این افراد از حداکثر تراکمی که حقشان است استفاده کنند.

مهدیان یادآور شد: تا قبل از زلزله سرپل ذهاب میانگین طبقات خانه ها در این شهر ۱.۲ طبقه بود که هم اکنون به ۳.۸ رسیده است. به همین دلیل برخی افراد نتوانسته اند واحد خود را تکمیل کنند. تعداد محدودی هم بنا به دلایل مختلف کار را دیر شروع کرده اند که هم اکنون در حال بازسازی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha