• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99020100257
  • خبرنگار : 50212

میراث کهن ساوه قربانی بی تدبیری مسئولان گذشته

میراث کهن ساوه قربانی بی تدبیری مسئولان گذشته

ایسنا/مرکزی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه گفت: میراث کهن ساوه قربانی بی تدبیری مسئولان گذشته این شهرستان است.

رضا ایاز در جلسه شورای اسلامی شهر ساوه که با محوریت حفظ و نگهداری خانه تاریخی نادری ساوه که بخشی از آن طی روزهای اخیر بر اثر بارش باران تخریب شده است، اظهار کرد: جای تاسف است که این روزها شاهد تخریب ابنیه تاریخی هستیم و مشکلات بوجود آمده در تخریب بناهای تاریخی ارزشمند حاصل ناکارآمدی مسئولان شهرستان بویژه مدیریت شهری دوره قبل است.

وی ادامه داد: بی تدبیری مسئولان گذشته باعث شد که بافت تاریخی شهر کهن ساوه به عنوان بافت فرسوده تلقی شده و به بهانه احتمال بروز خطر بر اثر ریزش در دوره قبلی مدیریت شهری تخریب شود و این بی تدبیری و ناکارآمدی در حفاظت از ابنیه تاریخی، آسیب جدی را به بافت تاریخی و خانه‌های قدیمی ساوه وارد کرد.

وی تصریح کرد: تخریب فضاهای پیرامونی خانه نادری در گذشته به بهانه فرسوده بودن بافت آن منجر به آسیب دیدن این خانه قدیمی شد و با گذشت مدت کوتاهی شاهد تخریب این خانه و ریزش دیوارهای آن هستیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و  گردشگری ساوه با انتقاد نسبت به عملکرد مسئولان گذشته در تخریب بناهای تاریخی بدون کار کارشناسی گفت: آسیب دیدن و لطمه خوردن بافت تاریخی ساوه به هیچ عنوان قابل جبران نیست و متاسفانه هویت تاریخی این شهر را به دست فراموشی خواهد سپرد.

وی در ادامه با تاکید بر حفاظت از بناهای تاریخی ارزشمند و خانه‌های قدیمی نظیر خانه نادری گفت: موضوع حفاظت از خانه‌های قدیمی نظیر خانه نادری به مالکین ابلاغ شده است و هم اکنون در حال طی تشریفات اداری برای قرار گرفتن در فهرست آثار ملی است.

ایاز به رویکرد حمایتی و اعطای تسهیلات کم بهره در خصوص مرمت و احیای خانه‌های قدیمی ساوه اشاره کرد و گفت: با اعطای تسهیلات و اعمال سیاست های تشویقی می توان مالکین خانه های قدیمی را به ایجاد کاربری هایی نظیر اقامت‌گاه بوم گردی، نمایشگاه، موزه و رستوران سنتی در این ابنیه تشویق کرد.

وی بیان کرد: متاسفانه مالکین خانه های قدیمی به دلیل اینکه به دنبال منفعت اقتصادی هستند درصدد تخریب خانه‌های قدیمی و احداث مجتمع‌های مسکونی هستند.

وی تصریح کرد: امروز در ساوه تاوان اشتباهات گذشتگان را می دهیم. چرا که صدور مجوز تخریب در گذشته بهانه‌ای را به دست مالکین خانه‌های قدیمی داده و در صدد تخریب و تبدیل این بناها به آپارتمان هستند.

ایاز با تاکید بر اینکه باید موضوع تخریب خانه‌های قدیمی به بهانه ساخت و ساز در نطفه خفه شود، افزود: بخشی از خانه نادری اخیرا بر اثری بارندگی تخریب شده و مالک هم به دنبال تخریب و تغییر کاربری با ساخت و ساز به صورت مجتمع مسکونی است که باید مانع از این اقدام که تهدیدی علیه میراث فرهنگی شهرستان است، شد.

شامگاه دوشنبه چهارم فروردین‌ماه بخشی از خانه تاریخی نادری در خیابان قیام ساوه، بر اثر بارش باران بهاری، فرو ریخت.

این منزل تاریخی که به سبک منازل اواخر دوران قاجار و در همسایگی مسجد مقدس زاده و آب انبار تخریب شده آن ساخته شده، به این دلیل که از آخرین خانه‌های قدیمی، ارزشمند و زیبای ساوه به شمار می‌رود، مورد توجه حامیان میراث فرهنگی ساوه و استان مرکزی بود.

ایسنا پیشتر با انتشار گزارشی با عنوان "حفظ و مرمت خانه نادری احترام به فرهنگ مردم ساوه است" که در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۶ بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت به معرفی این اثر تاریخی و مشکلات ثبتی و حفاظتی آن پرداخته بود.

همچنین در گزارشی با عنوان "وقتی که خواب بودیم فرو ریخت" در تاریخ پنجم فروردین ماه سال جاری خبر از ریزش این خانه تاریخی داد و مکاتبات بین میراث فرهنگی و شهرداری ساوه  برای حفاظت از این بنای تاریخی را در گزارش ۳۱ فروردین ماه ۹۹ با عنوان "عاقبت این کهنسال رهاشده زیر دست تخریب چه خواهد شد؟ "منتشر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha