• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۳:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99022920692
  • خبرنگار : 71531

یک متخصص ریه:

از ترس تضعیف سیستم ایمنی، کورتون درمانی را قطع نکنید

از ترس تضعیف سیستم ایمنی، کورتون درمانی را قطع نکنید

یک متخصص ریه گفت: در شرایط اپیدمی کرونا، دیده شده بیمار به خاطر ترس از وجود کورتن در داروها که می‌تواند سیستم ایمنی را ضعیف کند، میزان مصرف دارو را کاهش می‌دهد، اما این کاهش، منجر به حملات بیماری شده و بیمار ناچارا مصرف دوزهای بالاتر و حتی داروهای خوراکی کورتون را آغاز می‌کند که این خود ریسک بیماری را بالاتر می‌برد.

به گزارش ایسنا، دکتر سامان توانا با بیان اینکه مصرف ویتامین‌ها جز در مواردی خاص، تاثیری در جلوگیری از ابتلای افراد به کروناویروس ندارد، گفت: مردم باید نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کرده و از دستورالعمل‌های بهداشتی پیروی کنند.

وی درباره اقداماتی که برای پیشگیری یا کاهش احتمال ابتلا به بیماری کووید-۱۹ باید انجام دهیم، گفت: در درجه اول رعایت فاصله گذاری اجتماعی یعنی حفظ فاصله یک و نیم تا دو متر از اهمیت زیادی برخوردار است و متاسفانه شاید مردم این روزها نسبت به این مساله کمی‌ بی‌توجه شده‌اند.

وی ادامه داد: مساله دوم رعایت بهداشت یعنی شستن مرتب دست‌ها البته نه به صورت افراطی است.  همچنین عدم تماس دست با مخاط‌ بدن اهمیت زیادی دارد و باعث جلوگیری از انتقال بیماری می‌شود. زیرا انتقال این بیماری خیلی سریع صورت می‌گیرد و میزان سرایت بسیار بالاست و هر نفر می‌تواند بین ۲.۲ تا ۳.۳ نفر را آلوده کند. همچنین استفاده از ماسک در زمان‌های ضروری بسیار مهم است؛ چراکه می‌تواند از انتقال قطرات مخاطی حاوی ویروس به دیگران در زمان عطسه و سرفه جلوگیری کند.

این متخصص ریه به افزایش مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها در بین مردم اشاره کرد و گفت: متاسفانه این روزها شاهد استفاده بی‌رویه انواع و اقسام ویتامین‌ها در بین مردم هستیم. مصرف ویتامین‌ها در واقع جایی در پیشگیری از این بیماری به جز مواردی که فرد دچار کمبود ویتامین D است، ندارد.

وی با تاکید بر اینکه کسانی که دچار کمبود ویتامین D هستند سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، ادامه داد: رعایت کردن سطح نرمال ویتامین D در بدن لازم است. یعنی ویتامین باید در حدی مصرف شود که کمبود کاهش یافته و سطح ویتامین در بدن به حد نرمال برسد، مصرف ویتامین‌های دیگر معنایی ندارد.

توانا درباره مصرف دارو در بیمارانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، گفت: گفته می‌شد مصرف داروهایی مثل کاپتوپریل در شخصی که مبتلا به پرفشاری خون است، ریسک بیماری را بالا می‌برد، ولی واقعیت این است که چنین مساله‌ای وجود ندارد و بیمار باید داروهای خود را مصرف کند.

وی با تاکید بر اینکه بیماران دارای مشکلات مزمن ریوی‌ باید اسپری‌های استنشاقی و داروهای‌شان را مصرف کنند، افزود: در مواردی شبیه به اپیدمی کرونا، دیده شده بیمار به خاطر ترس از وجود کورتن در داروها که می‌تواند سیستم ایمنی را ضعیف کند، میزان مصرف دارو را کاهش می‌دهد. در حالیکه وقتی این کاهش اعمال می‌شود، بیمار تحت حملات بیماری، به ناچار مصرف دوزهای بالاتر و حتی داروهای خوراکی کورتون را آغاز می‌کند که این خود ریسک بیماری را بالاتر می‌برد.

بنابر اعلام روابط عمومی سامانه ۴۰۳۰، ‌ توانا اظهار کرد: بنابراین داروها باید طبق روال سابق مصرف شوند و اگر قرار است تغییری در دوز داروها داده شود، حتما باید با پزشک مشورت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha