بیست و هشتم بهمن ماه سال 98 بود که ورود ویروس کرونا به ایران، با تایید اولین مورد ابتلا به کرونا، ایران هم به چالشی پیوست که سه ماه کشور را به تعطیلی کشاند و بسیاری شغل و کسب و کارشان را از دست دادند، اما توصیه پذیرفتند و در خانه ماندند و افول وضعیت اقتصادیشان را به امید یاری دولتمردان به جان خریدند، اما با پی بردن به این واقعیت که گلیم افتادهشان را تنها خودشان باید بلند کنند، موم در گوش کردند و به چرخه عادی زندگی بازگشتند.
امروز و در حالیکه بسیاری از نقاط جهان، مانند چین، به عنوان زادگاه کروناویروس، موج دوم این بیماری را تجربه نکردهاند، در ایران این روند را شاهد هستیم، روندی که رنگ خوزستان گرم و سوزان را قرمز کرد و هرمزگان را هم تا مرز خطر پیش برد.
استان فارس و شهر شیراز هم که از ابتدای شیوع کروناویروس، مواجههای مناسب و تاثیرگذار با آن داشت و اتخاذ تدابیر مدیریتی در سطوح مختلف، منجر به کند شدن روند شیوع و بروز و اقدامات درمانی موثر نیز منجر به کاهش شمار موارد فوتی شده بود، امروز با عادی شدن تمام فعالیتهای روزمره و بازگشت وضعیت به دوران قبل از کرونا، درگیر روندی سینوسی از موارد جدید ابتلا شده است.
به گزارش ایسنا، فعال شدن تمام صنوف، اگرچه با توصیهها و تاکیداتی همراه بود، اما در افزایش ترددها و بی اعتنا شدن شهروندان به لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، تاثیرگذار بوده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس در این خصوص به ایسنا گفت: اگرچه فعالیتها آغاز شده اما مردم نباید تصور کنند که کرونا کنترل شده و دیگر رعایت نکات بهداشتی ضروری نیست؛ شرایط عادی نشده و همچنان خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.
عبدالرسول قاسمپور با اشاره به ادامه برنامههای آموزشی صدا و سیمای مرکز فارس در خصوص پیشگیری و مهار کرونا، گفت: انتظار میرود این نهاد مانند قبل پر انرژی به تشویق مردم در رعایت نکات بهداشتی بپردازد.
قاسمپور گفت: پس از گذشت سه ماه تعطیلی مشاغل و کسب و کار و آسیب دیدن مردم از این تعطیلی؛ بالاجبار کسب و کار به صورت تدریجی از مشاغل کم خطرآغاز شد اما این به معنای پایان کرونا نیست؛ مردم باید یاد بگیرند با کرونا زندگی کرده و رعایت شرایطی را مانند استفاده از ماسک، توجه به فاصلهگذاری اجتماعی و ضدعفونی کردن دستها و ... را مد نظر قرار دهند.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا، با بیان اینکه فارس در زمینه مبارزه با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور پیشرو محسوب میشود، گفت: تاکنون مردم فارس همراهی خوبی در پیشگیری و مهار این ویروس داشتند و بسیار با آگاهی عمل کردند و اگر نبود این آگاهی الان فارس جز بهترین استان های کشور در مهار کرونا نبود.
قاسمپور ادامه داد: فارس اکنون از نظر ابتلا و مراجعه مردم به بیمارستانها، اشغال تختها و تعداد فوتیها بهترین وضعیت را نسبت به سایر نقاط کشور دارد و امیدواریم این شرایط حفظ شود.
او ادامه داد: پرخطرترین مکانها برای اشاعه ویروس کرونا در حال حاضر دورهمیهای خانوادگی، مجالس ختم و عروسی وهر جا که جمعیت زیادی باشد، است.
قاسمپور افزایش تعداد بیماران در فسا و جهرم را ناشی از برگزاری چند مراسم ختم و عروسی اعلام و اضافه کرد: مردم با عادی انگاری شرایط خود را ملزم به رعایت بهداشت فردی و اجتماعی نکردند و همین سبب مبتلا شدن چندی از هم استانیها به بیماری کرونا شد.
وی تاکید کرد: شرایط فعلا برای سفر مناسب نیست، استان فارس به رغم مهمان نوازی خود در سالیان گذشته مانند تمام ایرانیان تا زمانی که کرونا کامل ریشه کن شود نه کسی را از استانهای همجوار دعوت به استان فارس میکند نه به هم استانیها توصیه سفر دارد، خواهش ما از مردم اینست که همچنان مسایل بهداشتی را رعایت کنند تا وضعیت از این که هست بهتر شود.
معاون استاندار فارس با اشاره به اینکه مهار ویروس کرونا، نیازمند تصمیمات دقیق دستگاههای متولی و همراهی مردم است، گفت: امروز عملکرد موفق دستگاههای مسئول موجب شد تا فارس به عنوان چهارمین استان پرجمعیت و یکی از استانهای مهاجرپذیر، در پیشگیری و مهار کرونا موفق باشد و از سوی وزارت بهداشت مورد قدردانی قرار گیرد.
قاسمپور خاطرنشان کرد: امروز هم میتوان امیدوار بود که با همراهی مردم، شاهد تداوم این موفقیت باشیم.
آغاز فعالیت اصناف به معنای عادی بودن شرایط نیست
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: از ابتدای شیوع کروناویروس تاکنون، اصناف به خوبی به وظایف خود عمل کردهاند.
سید محمود هاشمی با بیان اینکه اولین زیانهای اقتصادی ناشی از شیوع کروناویروس را جامعه اصناف متحمل شد، گفت: اصناف بیشتر از همه از شرایط بد اقتصادی لطمه دیدند اما حسب مسئولیت اجتماعی و با وجود همه فشارهای مالی و اقتصادی حتی در ایام پیش از کرونا، به بهترین نحو ممکن همکاری کردند.
رئیس اتاق اصناف مرکز فارس با اشاره به اینکه حوزه تامین و توزیع فعالیت اصناف روز به روز بیشتر می شود، افزود: در حال حاضر تعداد اندکی از مشاغل تعطیل است و بسیاری از اصناف ضمن رعایت موارد بهداشتی فعالیت خود را شروع کردهاند.
هاشمی ادامه داد: شروع صدور مجوز فعالیت به اصناف نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشورها نیز آغاز شده است، چرا که بیش از این نمیشود اقتصاد را معطل کرد و مشکلات اقتصادی بیش از وضعیت کرونایی میتواند گریبان گیر دولتها و مردم شود.
او گفت: اصناف با دستور دانشگاه علوم پزشکی و تحت نظارت ستاد مقابله با کرونا فعالیت مجدد خود را با دریافت پلاک و کد بهداشتی آغاز کرده و همه موظف به رعایت پروتکل بهداشتی اعلام هستند.
رئیس اتاق اصناف مرکز فارس خاطر نشان کرد: دادن مجوز فعالیت به اصناف و کسب و کارشان به معنای عادی بودن شرایط نیست و آنها موظفند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
هاشمی ضمن اشاره به مسئولیت همه ارگانها در ادامه روند پیشگیری از شیوع کرونا، گفت: مسئولان درمانی کشور اقدامات پیشگیرانه خوبی را در دستور قرار دادهاند و پزشکان و پرستاران، در صف اول مقابله با این معضل قرار گرفته و تلاش تاثیرگذاری داشتهاند، برای به زانو درآوردن این ویروس، راهی جز مبارزه همه جانبه و همراه بودن همه در این مسیر، نداریم.
رئیس اتاق اصناف مرکز فارس همراهی مردم را ضامن موفقیت در مبارزه با کروناویروس دانست و گفت: همانطور که مردم توقع دارند اصناف مقررات بهداشتی را رعایت کنند، نه تنها اصناف بلکه خواسته مراکز بهداشتی کشور نیز این است که مردم بهداشت فردی در مراکز عمومی را رعایت کنند.
به گزارش ایسنا، طی روزهای گذشته شاهد حرکت سینوسی در آمار مبتلایان به کروناویروس در استان فارس هستیم، استانی که مدال موفقیت را چندی پیش از وزارت بهداشت دریافت کرد، حالا موج دوم ابتلا و شیوع را تجربه میکند.
اگرچه شمار فوت شدگان از این بیماری مهلک، طی چهارروز گذشته روی یک عدد ثابت مانده، اما هشدارهای بهداشتی جدیتر شده است و این نشان از رشد شمار مبتلایان جدید است.
انتهای پیام
نظرات