• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99031810751
  • خبرنگار : 71626

تازه‌ترین کتاب شفیعی‌کدکنی در بازار کتاب

تازه‌ترین کتاب شفیعی‌کدکنی در بازار کتاب

«طفلی به نام شادی»، تازه‌ترین مجموعه شعر محمدرضا شفیعی کدکنی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، «زیرِ همین آسمان و روی همین خاک»، «هنگامهٔ شکفتن و گُفتن»، «از همیشه تا جاودان»، «شیپورِ اطلسی‌ها» و «در شبِ سردی که سُرودی نداشت» عنوان‌های این پنج دفتر است.

محمدرضا شفیعی‌کدکنی در مقدمه «طفلی به نام شادی» آورده است:

در تمام مدّتِ شاعریِ من – که عمری شصت و چند ساله دارد – من همچنان آدم عقب‌مانده‌ای باقی مانده‌ام که نه «وزن» را رها کرده‌ام و نه «قافیه» را و نه «معنی» را، نه «عشق» را و نه «تأمّلاتِ وجودی» را و نه «ایران» را. برای اثباتِ عقب‌ماندگیِ یک شاعر سندی استوارتر ازین می‌توان یافت؟

آن‌هم در مملکتی که عقل اکثریتِ مردم آن به چشمشان است و چشمشان هم به روی صفحاتِ روزنامه...

به هر حال، جای تأسف است که من در طولِ مدّتِ شصت و اند سال شاعری، حتی برای نمونه، در یک مورد هم، نتوانستم وزن و قافیه و معنی و عشق و تأمّلاتِ وجودی و ایران را به کناری نهم و «آوانگارد» شوم. بدبختی ازین بالاتر؟

زندگیِ شعریِ من، از همان دورانِ کودکی – که از هفت‌سالگی شعر می‌گفته‌ام با وزن و قافیهٔ درست – به گونه‌ای بوده است که گاه در یک روز ده‌تا شعر گفته‌ام و گاه ماه‌ها گذشته است و از شعر خبری نشده است. من هیچ‌وقت به سراغِ شعر نرفته‌ام؛ همیشه او بوده است که به دیدار من شتافته و اختیار از من ربوده است.

این مجموعه با پنج دفتر در یک مجلّد توسط نشر سخن منتشر شده است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۹ ۱۳:۳۷

البته آوانگارد بودن همیشه به معنی اصیل و برحق بودن نیست! از جمله در عالم شعر و شاعری که هنوز هم پیشروترین شاعران ما حافظ و سعدی و فردوسی و نظامی و خیام هستن نه این به قول منزوی: معرکه گیران که شعر فارسی رو به این روز انداختن! درود بر امثال شفیعی کدکنی که در این وانفسای ادبیات و شعر، بر اصالت های شعر پارسی پایبند مانده اند.