• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99032213858
  • خبرنگار : 71263

ضربه بزرگ برای بازار گاز

ضربه بزرگ برای بازار گاز

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی کرد که بحران ویروس کرونا و آب و هوای زمستانی بسیار ملایم در نیمکره شمالی، تقاضای جهانی برای گاز را امسال در مسیر بزرگترین کاهش سالانه قرار داده است.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد که تقاضای جهانی برای گاز در سال ۲۰۲۰ به میزان چهار درصد معادل ۱۵۰ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا می‌کند و به ۳۸۵۰ میلیارد متر مکعب می‌رسد. این کاهش دو بار کاهشی است که بازار گاز در بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ تجربه کرده بود.

بازارهای جهانی بزرگ گاز به دلیل قرنطینه و کاهش تولید صنعتی در پی شیوع بیماری کووید ۱۹ که تقاضا را راکد کرده است، با کاهش کم سابقه قیمتها روبرو شده اند.

صنعت نفت و گاز در حال کاهش هزینه و به تعویق انداختن تصمیمات سرمایه گذاری است. اگرچه پیش بینی می شود تقاضا در سال ۲۰۲۱ بهبود پیدا کند اما آژانس بین‌المللی انرژی انتظار بازگشت سریع به دوران پیش از بحران شیوع ویروس کرونا را ندارد.

پیش بینی می شود بازارهای بزرگ در سراسر اروپا، آمریکای شمالی و آسیا بزرگترین کاهش تقاضا در سال ۲۰۲۰ را تجربه کنند و عامل ۷۵ درصد از کل کاهش تقاضا شوند.

فاتح بیرول، مدیراجرایی آژانس بین‌المللی انرژی اظهار کرد که پیش بینی می‌شود تقاضای جهانی برای گاز در دو سال آینده به تدریج بهبود پیدا کند اما به معنای آن نخواهد بود که به سرعت به وضعیت سابق برمی‌گردد. بحران بیماری کووید ۱۹ تاثیر طولانی مدتی روی تحولات آتی بازار خواهد داشت و به نرخ رشد لطمه زده و ابهامات را افزایش می‌دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی کاهش تقاضای سالانه به میزان ۷۵ میلیارد متر مکعب را تا سال ۲۰۲۵ پیش بینی کرد که معادل میزان رشد تقاضای جهانی در سال ۲۰۱۹ است.

پس از سال ۲۰۲۱ عمده رشد تقاضا در آسیا به خصوص در چین و هند خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می‌رود گاز طبیعی مایع عامل اصلی رشد تجارت گاز در جهان بماند اما به دلیل رشد ظرفیت صادرات جدید، با ریسک مازاد ظرفیت عرضه به مدت طولانی مواجه است زیرا سرعت رشد تقاضا نسبت به روند تصمیمات سرمایه گذاری در این بخش آهسته‌تر بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha