• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 99032515827
  • خبرنگار : 50022

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین استانداری البرز و دانشگاه تهران

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین استانداری البرز و دانشگاه تهران

ایسنا/البرز نماینده عالی دولت در استان البرز گفت: نیز با توجه به وجود جمعیت حدود یک میلیون نفری حاشیه نشین و ساکن بافت‌های فرسوده شهری در البرز و از طرفی ۶۲ محله با بافت ناکارآمد شهری، امید است بتوانیم با کمک اندیشمندان دانشگاه تهران اقداماتی موثر را پیش ببریم.

عزیزاله شهبازی روز یکشنبه ۲۵ خرداد در مراسم انتقاد تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری البرز و دانشگاه تهران که با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: امید است با ظرفیت دانشگاه تهران در البرز و همچنین پتانسیل های دانشگاه های بزرگ استان البرز از جمله دانشگاه خوارزمی، دانشگاه جامع علمی- کاربردی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فنی و حرفه ای و دیگر مراکز آموزشی دانشگاهی بتوانیم این استان را پر قدرت، مولد و توانمند معرفی کنیم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه استان البرز منابع انسانی قوی دارد، گفت: با چنین ظرفیت هایی به یقین البرز می تواند در ایران اسلامی استانی پیشرو باشد.

نماینده عالی دولت در استان البرز با اشاره به اینکه دانشگاه منشاء تحول است، بیان کرد: منشاء تمام تحولات در جهان از دانشگاه ها است؛ چرا که کانون کارآفرینی،  توسعه و پیشرفت جوامع هستند.

وی با تاکید بر جایگاه خوب دانشگاه تهران در میان دانشگاه های کشور افزود: این دانشگاه جایگاه خوبی در حوزه پژوهش و استفاده از ظرفیت نخبگان و دانشمندان در حوزه آموزش دارد و یک برند در حوزه آموزش برای نظام جمهوری اسلامی است.

استاندار البرز بیان کرد: استان البرز با وسعت ۵۸۰۰ کیلومترمربع در نزدیکی پایتخت با جمعیت حدود ۱۶ میلیون نفری قرار دارد، در کنار آن قطب جمعیتی مشتمل بر استان های گیلان، مازندران، مرکزی و چند استان دیگر در نزدیکی آن قرار دارند و به نوعی البرز یک شاهراه مواصلاتی است.

وی اضافه کرد: بر اساس اعلام اداره کل راهداری استان البرز در یک روز از سال جاری که بحث رعایت فاصله گذاری اجتماعی ناشی از شیوع کرونا را نیز داشتیم حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو از البرز عبور کرده است که حجم سنگین تردد در محورهای مواصلاتی این استان را نشان می دهد.

نماینده عالی دولت در استان البرز با اشاره به اینکه البرز رنگین کمان اقوام است، گفت: البرز با چنین ظرفیت هایی در یک چارچوب نظام مند، علمی، قاعده مند و برنامه محور می تواند نقش مهمی در بهره برداری از منابع انسانی غنی ساکن در این استان ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه حدود ۳۵۰۰ کارخانه و واحد صنعتی در البرز یک پتانسیل بالا است، بیان کرد: در شهرستان اشتهارد سه شهرک صنعتی فعال است و بعد از شمس آباد تهران‌ بزرگترین‌شهرک صنعتی کشور در این شهرستان مستقر است.

شهبازی در ادامه پایه ریزی قدرت و فاکتور مهم در توانمند سازی البرز را صنعت این استان برشمرد و عنوان کرد: وجود صنایع هایتک و تولید در زمینه نیازهای اولیه و حتی تولیدات مبتنی بر فناوری های نوین از دیگر ظرفیت های البرز است.

وی در بخش دیگری در خصوص ظرفیت های البرز در بخش کشاورزی با اشاره به کارهای تحقیقاتی در این زمینه گفت: ۱۳ موسسه در این راستا در البرز وجود دارد، امید است با برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی به سمت تولید بذرهای هیبریدی و جدید پیش رویم.

استاندار البرز در خصوص ظرفیت های حوزه کشاورزی در این استان  بیان کرد: وجود کشاورزی با تکنولوژی در کنار تولید محصولات با کیفیت و متنوع و همچنین کسب رتبه های برتر در این‌زمینه نیز یک ظرفیت دیگر است.

وی با اشاره به وجود جاده چالوس ، طالقان‌ و دیگر جاذبه های گردشگری البرز گفت: این فرصت نیز که در گذشته مورد غفلت بوده است در کنار ظرفیت بخش های صنعت و کشاورزی مورد توجه قرار می گیرد.

شهبازی تاکید کرد: در ورودی البرز پارک علم و فناوری استان را داریم و همکاری خوبی میان البرز و معاونت علمی- فناوری نهاد ریاست جمهوری وجود دارد.

نماینده عالی دولت در استان البرز با اشاره به وجود شرکت های دانش بنیان، شتاب دهنده ها و استارت آپ ها در این استان گفت: در راستای حمایت از این‌فعالیت ها تفاهم نامه خوبی میان شهرداری کرج و معاونت علمی- فناوری نهاد ریاست جمهوری در راستای ایجاد کارخانه نوآوری منعقد شد که مبنای حرکت استان البرز است و امیدواریم فاز نخست آن تا پاییز امسال به سرانجام برسد.

وی در مورد فروش محصولات دانش بنیان در البرز عنوان کرد: فروش در این زمینه توسط شرکت های دانش بنیان البرز در سال گذشته بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان بوده و در همان سال توسط شرکت های مستقر در پارک نیز رقم فروش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومانی محقق شده است.

شهبازی در مورد انتظارات در بخش همکاری با دانشگاه تهران گفت: در بخش صنعتی فعال شهرستان اشتهارد با توجه به تعامل صنعت و دانشگاه پایه ریزی همکاری هایی در قالب ایجاد یک پردیس دانشگاهی مدنظر است؛ چون این‌شهرستان از مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری خارج شده و فرصتی خوب برای سرمایه گذاری است.

نماینده عالی دولت در استان البرز افزود: در بحث آسیب های اجتماعی نیز با توجه به وجود جمعیت حدود یک میلیون نفری حاشیه نشین و ساکن بافت‌های فرسوده شهری در البرز و از طرفی ۶۲ محله با بافت ناکارآمد شهری، امید است بتوانیم با کمک اندیشمندان دانشگاه تهران اقداماتی موثر را پیش ببریم.

وی در بخش دیگری با اشاره به وجود ۱۳ شهرک صنعتی خصوصی و دولتی در البرز بیان کرد: در کنار آن لکه های صنعتی زیادی در البرز نیز وجود دارد، به همین دلیل در راستای مدیریت آلاینده های محیط زیستی در البرز روی کمک های دانشگاهی حساب می کنیم.

شهبازی در ادامه تشریح کرد: انتظار داریم که با توجه به استقرار صنایع برند در البرز که موجب توفیقاتی از جمله تولید ۷۰درصد داروی کشور در این استان و یا کسب رتبه های خوب در تولید صنایع غذایی و قطعه سازی شده است، بتوانیم اقدامات لازم‌ را برای توسعه هرچه بیشتر این بخش ها برداریم.

استاندار البرز بیان کرد: در بحث صادرات نیز سال گذشته علیرغم رشد منفی برخی استان ها، البرز  به رشد ۷۲ درصدی رسید.

وی با اشاره به وجود منطقه ویژه اقتصادی پیام و همکاری خوب آن با شرکت های دانش بنیان و استارت اپ ها گفت: این ظرفیت یک قطب اقتصادی مناسب برای البرز به تبع کشور است.

شهبازی در پایان با تاکید بر اینکه دانشگاه ها منشاء توسعه و تحول هستند، افزود: به همین دلیل انتظار همکاری از سوی دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران داریم و به نتایج خوبی دست یابیم.

رئیس دانشگاه تهران هم در این جلسه با بیان اینکه باید راه صنعت را از طریق مراکز رشد، پارک های علم و فناوری در دانشگاه ها باز کرد، گفت: استان البرز به لحاظ ظرفیت های علمی یکی از استان های ویژه کشور است و اشتیاق استاندار البرز از ابتدای مسئولیت برای توسعه استان بر مبنای علم و فناوری و بهره‌برداری از ظرفیت های علمی در دانشگاه ها قابل تحسین و تقدیر است.

محمود نیلی احمد آبادی افزود: دانشگاه همواره مهمترین مسوولیت تربیت نیروی انسانی را برعهده داشته وهیچگاه از ارزش آن کاسته نمی شود اما امروز دانشگاه حوزه فعالیت و اثر بخشی خود را توسعه داده است .

وی ادامه داد: امروز شاهد اهداف  کارآفرینی و مسوولیت اجتماعی در دانشگاه ها هستیم که در گذشته نبود  بنابراین دانشگاه‌ها ساختارها و برنامه های جدیدی طراحی کردند که این ساختارها درحوزه اموزش خودش را نشان می دهد.

احمد آبادی گفت: برای اینکه دانشگاه ها را نهادینه کنیم امروز نگاه های جدیدی  در دانشگاه ها شکل می گیرد که حوزه فعالیت اجتماعی و مسوولیت را فراتر از شعار پیش ببرد که  بخشی از  اینها دراموزش ما است.

وی با تشکر از استاندار البرز به دلیل استقبال استفاده از علم و فناوری دربرنامه های استان البرز گفت: اکثر مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی دانش آموختگان دانشگاه ها هستند بنابراین خوب و بد عملکرد دستگاه ها عملکرد خود ما هم حساب می شود.

رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: همه ما درگیر یک بوروکراسی سنگینی در کشور  ازجمله مشکل اقتصاد درونگرایی غیر رقابتی هستیم که دست و پای ما را درجهت همکاری بسته است در حالی که از نظر توان فردی و دیدگاه همه مدیران کشور دارای افق وسیعی هستند.

وی گفت: بنابراین برای غلبه براین مشکلات یکی از راهها توسعه همکاری ها است بنابر فرمایشات رییس جمهوری مبنی بر ائتلاف ملی برای رفاه مردم باید ائتلاف بین بخش های عظیم کشور شکل گیرد.

احمد آبادی  با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد دانشگاه تهران گفت: سند تحول دیجیتال کشور را این دانشگاه نوشته است و با توجه به پتانسیل های اقتصادی استان نالبرز به لحاظ تعداد و تنوع صنعت باید از این فرصت ها بهره بیشتری برد.

وی ادامه داد: دانشگاه تهران در حوزه حوزه گردشگری و باستان شناسی اقدامات موثری در سطح بین الملل داشته است و امروز بزرگترین طرح های مرمت کشور را انجام می دهیم .

احمد آبادی اظهار داشت: انجام فعالیت های مثمر ثمر در حوزه آلودگی هوا و همکاری با اتحادذیه های جنوب شرق آسیا و اتحادیه دانشگاه ها از دیگر فعالیت های انجام شده است.

وی با اعلام اینکه اولین دانشگاه کشور که در حوزه پارک علم و فناوری وارد شد دانشگاه تهران است گفت: امروز دانشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یکی از مراکز کشور دراستان البرز دارای ظرفیت های قابل توجهی در توسعه دانش بوده که به توسعه پارک های علم و فناوری نیز کمک می کند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: نباید از سرمایه گذاری پارک ها در کنار دانشگاه غافل شد و دانشگاه تهران فضاهای لازم را برای این توسعه فراهم می کند یکی از ثروت هایی که داریم مزرعه هایی مجموعه پردیس کشاورزی است که متاسفانه در مسیر توسعه از وسط آن جاده عبور می کند بنابراین برنامه های ویژه برای ارتقای این بخش خواهیم داشت.

دراین نشست تفاهم نامه همکاری بین استانداری البرز و دانشگاه تهران در راستای همکاری های علمی و تحقیقاتی پیرامون توسعه علمی استان، منعقد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha