• شنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99033119579
  • خبرنگار : 50182

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه:

‌قانون‌ دست و پای ما را برای مبارزه با ‌مواد مخدر بسته است

‌قانون‌ دست و پای ما را برای مبارزه با ‌مواد مخدر بسته است

ایسنا/کرمانشاه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با انتقاد از خلاهای قانونی و عدم هماهنگی دستگاه ها در امر مبارزه با مواد مخدر، گفت: بیشترین مشکل در این زمینه بحث قانون است که عملا دست و پای ما را در مبارزه بسته است.

علی شمشیری در نشست خبری امروز (31 خرداد) با بیان اینکه ایران سال گذشته نیز برای چندمین بار از سوی سازمان های بین المللی به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان معرفی شد، گفت: این پرچمداری در حالی است که در داخل خود کشور چندان رضایتی در این زمینه وجود ندارد و علت اصلی این امر به نقص ها و خلاهای قانونی در این زمینه مربوط می شود.

وی افزود: با قانون فعلی نمی توان توفیق چندانی در مبارزه با مواد مخدر داشت و متاسفانه هر روز هم تغییراتی در این قانون به وجود می آید که امر مبارزه را محدودتر کرده و دست و پای ما را می بندد.

شمشیری با توجه به روی کار آمدن مجلس جدید، از نمایندگان خواست در این زمینه چاره اندیشی کرده و قانونی بازدارنده در امر مبارزه با مواد مخدر به تصویب برسانند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، عدم هماهنگی دستگاه های مختلف در امر مبارزه با مواد مخدر را مشکل دیگر در این زمینه عنوان کرد وافزود: در حالی که 23 تا 25 وزراتخانه و سازمان در امر مبارزه با مواد مخدر مسئولیت دارند، شاهد هستیم برخی دستگاه ها به وظایف خود عمل نکرده و پای کار نیستند و همین امر عملکرد سایر دستگاه ها را نیز دچار مشکل می کند.

وی افزود: زمانی که نیروی انتظامی در مبارزه سخت تلاش می کند ولی دستگاه دیگر پای کار نیست، قطعا عملکرد نیروی انتظامی هم بی نتیجه می ماند و رضایتی که باید حاصل نمی شود.

شمشیری به خسارت های عظیم مواد مخدر در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... هم اشاره کرد و افزود: همه باید به طور جدی برای مقابله با مواد مخدر پای کار بیایند و حل این معضل با فعالیت یک دستگاه یا دو دستگاه شدنی نیست.

65 درصد دستگیری‌های معتادان متجاهر "تکراری" هستند

وی تکمیل چرخه مبارزه با مواد مخدر را منوط به پای کار بودن همه دستگاه ها عنوان کرد وافزود: بطور مثال در بحث دستگیری معتادان متجاهر هزینه های سنگین بابت دستگیری و درمان این افراد صرف می شود، اما به دلیل نبود چرخه بعد از درمان، عملا این افراد مجدد به سمت مواد مخدر برمی گردند و این چرخه معیوب مجدد تکرار می شود.

شمشیری تصریح کرد: هم اکنون 60 تا 65 درصد افراد دستگیر شده تکراری هستند و این امر نشان می‌دهد زنجیره مقابله با اعتیاد در جامعه کامل نیست.

شمشیری در ادامه «نفوذ ساختارهای مافیای مواد مخدر در برخی سیستم های مبارزه» را هم عامل دیگری در نارضایتی از امر مبارزه با مواد مخدر در سطح جامعه عنوان کرد وافزود: متاسفانه به دلیل قدرت مالی که مافیای مواد مخدر دارند، شاهد نفوذ برخی از آنها در برخی سیستم های مبارزه با مواد مخدر هستیم که این سیستم ها را دچار فساد می کنند که این امر قابل انکار هم نیست و همین امر مبارزه با مواد مخدر را دچار چالش می کند.

وی افزود: تا زمانی که قانون بازدارنده نداشته باشیم و از طرفی تمام دستگاه‌ها بصورت منسجم باهم عمل نکنند، قطعا نمی توان انتظار داشت مبارزه موثری با مواد مخدر در کشور صورت گیرد.

1.6 میلیون ایرانی "تفننی" مواد می‌زنند!

این مسئول در ادامه با اشاره به افزایش جمعیت معتادان در جهان گفت: در حال حاضر 271 میلیون نفر از افراد بین 15 تا 64 سال جهان یک بار تجربه مصرف مواد مخدر را در زندگی خود داشته اند که 5.5 درصد جمعیت جهان را شامل می شوند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه نرخ شیوع مواد مخدر در کشور را نیز 5.4 درصد اعلام و تصریح کرد: 5.4 درصد از جمعیت 15 تا 64 سال کشور مصرف کننده دائمی مواد مخدر هستند که جمعیتی حدود 2.8 میلیون نفر را شامل می شوند. همچنین 1.6 میلیون نفر در کشور نیز مصرف کننده تفننی مواد مخدر هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه به افزایش تنوع مواد مخدر در جهان هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تعداد انواع مواد مخدر از 166 نوع در سال 2009 به 803 نوع رسیده و این نشان از تلاش مافیای مواد مخدر برای ایجاد تنوع و کسب بازارهای بیشتر است.

شمشیری تصریح کرد: تنوع در زمینه مواد مخدر به حدی رسیده که بعضا برخی از این مواد برای خود ما هم ناشناخته است و امکان دارد فردی موادی را مصرف کند، بدون اینکه بداند این مواد جزو مواد مخدر دسته بندی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha