• دوشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99040906674
  • منبع : نمایندگی کردستان

دستنبد زرین دژ باستانی زیویه المان شهری می شود

دستنبد زرین دژ باستانی زیویه المان شهری می شود

ایسنا/کردستان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سقز از مصوب شدن اجرای طرح دستبند زرین مکشوفه از کاخ دژباستانی زیویه به عنوان المان شهری در میدان مرکزی شهر صاحب از توابع این شهرستان خبر داد.

صلاح نصرالهی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: المان های شهری به عنوان بخشی از عناصر اصلی تشکیل دهنده معابر و فضاهای باز شهری یکی از جذابیت های بصری در شهر و زیر مجموعه حوزه گرافیک محیطی می باشد و شامل انواع مختلفی از جمله مجسمه ها و سردیس ها، نمادهای ملی مذهبی، المان های تاریخی و فرهنگی، المان های ورزشی، احجام گیاهی و حیوانی، احجام انتزاعی، بناهای خاص معماری و...می باشد در این میان یکی از پر معنا و مفهوم ترین المان های شهری، المان های تاریخی و فرهنگی است که در جهت بازنگری تاریخ و فرهنگ گذشتگان اجرا می شود.

او افزود: در همین راستا مقرر گردید با همکاری شهرداری شهر صاحب و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سقز طرح دستبند زرین منحصر بفرد مکشوفه از تپه باستانی زیویه در میدان مرکزی شهر صاحب که در واقع مسیر اصلی دسترسی به کاخ دژ باستانی زیویه نیز می باشد، اجرا گردد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سقز با منحصر به فرد خواندن این دستنبند ارزشمند و تاریخی ادامه داد: دستبند مذکور به شکل حلقه ی باز ساخته شده و در مقایسه با دستبندهای دیگر مکشوفه از زیویه و سایتهای هم دوره ی آن بزرگتر و دارای تزئینات بیشتری است قطر دستبند حدود ۱۰ سانتی متر و وزن آن۲۸۸ گرم از طلای خالص می باشد، قسمت اصلی حلقه ی دستبند از داخل کاملا صاف و از بیرون به وسیله ی شیار هایی ساده و لیکن منظم طراحی شده است.

وی در مورد ارزش و خصوصیات دیگر این اثر تاریخی به  دو راس این دستبند اشاره کرد و گفت: دو راس آن به وسیله ی کله ها ی دو شیر یکی با دهان باز و دیگری با دهان بسته تزیین شده است. کله ای که به شکل شیر با دهان باز است به جهت سهولت در استفاده کردن، متحرک بوده و به وسیله ی سنجاقی در جالی خود ثابت می شود.

نصراللهی افزود: میانه و ساق دستبند به شکل لوزی طراحی شده و شکل چهار شیر خفته ی رو در روی هم بر روی آن ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در استان کردستان تا کنون به ندرت از مضامین تاریخی و باستانی جهت ساخت المانهای شهری استفاده شده است و امیدواریم اجرای المان زیویه در شهر صاحب سر آغازی برای بهره گیری از این داشته های فرهنگی و تمدنی جهت به نمایش در آوردن در فضاهای باز شهری باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha