• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99042417729
  • منبع : نمایندگی قزوین

مدیر عامل یک شرکت تولیدی مطرح کرد

تولیدکنندگان و صادرکنندگان سربازانی بدون کمک در جنگ اقتصادی

تولیدکنندگان و صادرکنندگان سربازانی بدون کمک در جنگ اقتصادی

ایسنا/قزوین مدیر عامل یک شرکت تولیدی گفت: از تولیدکنندگان و صادرکنندگان به‌عنوان سربازان خط مقدم اقتصاد یاد می‌کنند ولی کمکی صورت نمی‌گیرد؛ به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانیم با بانک مرکزی کنار بیاییم چون تنها حرف خودش را می‌زند و در نهایت تمام سعی ما سازش با بانک مرکزی است.

علیرضا پازوکی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: واحد تولیدی شیمی لیا از سال ۷۸ در شهرک صنعتی لیا در اطراف استان قزوین آغاز به کار کرد و در حال حاضر یکی از واحدهای تولیدی کشور است که محصولاتی همچون پارافین‌های جامد و مایع، گرانول، وازلین، روغن‌های نساجی، روغن‌های تراشکاری، وازلین صنعتی، روغن‌های امولسیون شونده، واکس پلی‌اتیلن به‌صورت پودر و پرک در درجه‌های مختلف تولید می‌کند.

وی ادامه داد: پلی‌اتیلن واکس برای مصارف لوله و اتصالات پی. وی. سی، پلی‌پروپیلن، پلی‌اتیلن و مستربچ انواع روغن‌های کمکی، پارافین مایع، وازلین صنعتی، روغن‌های نساجی شامل: استرچ، آنتی استاتیک، اسپیندل (دوک)، امولسیفایرهای نساجی، چربیگیرهای چرم، روغن‌های حل شونده و روغن تراشکاری کاربرد دارد.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا، افزود: این واحد از معدود واحدهای صنعتی است که در این شرایط سخت اقتصادی توانسته است بر اساس ظرفیت اسمی به فعالیت ادامه دهد و در شرایط کنونی اقتصاد کشور توانسته است برای ۲۰ نفر به‌صورت مستقیم و برای ۱۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند.

وی عنوان کرد: در این واحد تولیدی سالانه ۶۵۰۰ تُن محصول تولید می‌شود که از این مقدار ۵۴۰۰ تُن صادر می‌شود و عمده کشورهای هدف ما برای محصولاتمان رومانی و ترکیه هستند.

پازوکی تصریح کرد: در پی شیوع کرونا تمامی کشورهای دنیا از کشورهای پیشرفته و درحال‌توسعه تا کشورهای ضعیف در حوزه تولید با مشکلاتی مواجه شدند اما در این واحد تولیدی با تمام دشواری‌ها ضمن ادامه فعالیت خود به صادرات هم پرداختیم.

وی خاطرنشان کرد: خطوط تولیدی جدید این مجموعه صنعتی شامل وازلین بهداشتی و پارافین بهداشتی آماده بهره‌برداری است و امسال وارد چرخه تولید خواهد شد که با افتتاح آنان برای ۵۰ نفر اشتغال‌زایی صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا بیان کرد: یکی از مشکلات ما مسئله ارزی است؛ ما با مشتریان به‌صورت اعتباری معامله می‌کنیم یعنی با اعتباری که ما برای آنان قائل هستیم و تعهدی که آنان نسبت به ما دارند تجارت می‌کنیم و این اطمینان دوطرفه است.

وی تشریح کرد: فشارهای زیاد بانک مرکزی مبنی بر بازگرداندن ارز مشکلاتی به وجود آورده است؛ صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را به چهار روش به چرخه اقتصاد کشور برگردانند؛ آنان در ابتدا می‌توانند ارز حاصل از صادرات را به‌واسطه بانک‌ها و صرافی‌های مجاز در سامانه نیما عرضه کرده و یا اینکه از محل ارز حاصل از صادرات خود نسبت به تأمین نیازهای واردات خود اقدام کنند.

پازوکی گفت: در روش سوم صادرکنندگان می‌توانند بخشی از ارز صادراتی خود را به واردکنندگان دیگر واگذار و ارز خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند و یا اینکه بخشی از درآمد صادراتی خود را به‌صورت اسکناس به کشور وارد و به صرافی‌های مجاز و بانک‌ها بفروشند. مهم‌ترین موضوع این است که به خاطر تحریم‌ها، صادرات از طریق سیستم بانکی انجام نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا توضیح داد: صادرات را با دور زدن تحریم‌ها و اطمینانی که روی سرمایه داریم انجام می‌دهیم، در حقیقت صادرکنندگان همه مشکلات را با جان‌ودل خریدند اما بانک مرکزی اظهار می‌کند ارز را به طرقی که من می‌گویم وارد کنید، برای همین است که بسیاری از افراد صادرات را کنار گذاشتند. در حقیقت می‌توانیم بگوییم به علت موانعی که دولت جلوی پای صادرکنندگان قرار داده است اغلب صادرات به‌صورت غیررسمی انجام می‌شود. گاهی حمل‌ونقل پول برای صادرکننده صرفه اقتصادی ندارد و گاهی باید از جیب نیز هزینه کند.

وی تأکید کرد: بارها پیشنهاد دادیم که بانک مرکزی دفاتری را در مراکز استان‌ها دایر کند تا صادرکنندگان بهتر ارتباط بگیرند؛ واردات و صادرات مشکلات خاص خود را دارد و گمرک‌ها پر از کالاهای وارداتی است و بانک مرکزی کد تخصیص ارز را برای واردکنندگان کالا اختصاص نمی‌دهد تا اجناس را از گمرک خارج کنند.

پازوکی تصریح کرد: من ارز صادراتی خود را به واردکنندگان دیگر واگذار کردم ولی متأسفانه بانک مرکزی کد تخصیصی به آنان نداده است و همین امر موجب شده که فعالیت آن‌ها ۲ ماه به تعویق بیفتد و دوباره ثبت سفارش انجام دهند.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا بیان کرد: از تولیدکنندگان و صادرکنندگان به‌عنوان سربازان خط مقدم اقتصاد یاد می‌کنند ولی کمکی صورت نمی‌گیرد؛ به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانیم با بانک مرکزی کنار بیاییم چون تنها حرف خودش را می‌زند و در نهایت تمام سعی ما سازش با بانک مرکزی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha