• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99050502863
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

عکاسی، هنری با قیمت نجومی تجهیزات و درآمدی اندک

عکاسی، هنری با قیمت نجومی تجهیزات و درآمدی اندک

ایسنا/چهارمحال و بختیاری برای کاربران حرفه‌ای دوربین‌های عکاسی فرقی نمی‌کند قیمت دوربین چقدر افزایش داشته، بههر حال برای ادامه دادن به شغل خود باید در این بازار پرنوسان، تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری کنند، اما افزایش سرسام‌آور تجهیزات عکاسی در چند ماه اخیر، موجب شده همین معدود مشتریان خاص نیز یارای خرید این لوزام گران‌قیمت را نداشته باشند.

به گزارش ایسنا، از روزهای پایانی فروردین‌ماه شاهد تکانه‌های شدید نرخ ارز و دلار در معاملات اقتصادی کشور بودیم، این نوسانات نرخ طلا، سکه و ارز آثار تورمی خود را به سرعت بر کسب و  کارهای مختلف گذاشت.

طبق روال سال‌های گذشته افزایش لحظه‌ای نرخ ارز، طلا و سکه در کشور موجب شد بسیاری از افراد برای اینکه ارزش پول خود را حفظ کنند، سرمایه سرگردان خود را به سمت بازار سکه و ارز سوق دهند، همچنین این نوسانات ارزی موجب شد قیمت بسیاری از کالاها با بالا رفتن نرخ ارز روند صعودی به خود بگیرد و عده‌ای نیز از این آب گل‌آلود ماهی بگیرند و بازار سکه و ارز را بیش از گذشته ملتهب کنند.

تجربه ثابت کرده است تأثیر شوک‌های ارزی تا مدت‌ها بر سبد معیشتی خانواده‌ها ماندگار است، معمولا افزایش سرسام‌آور قیمت‌های اجناسی که با افزایش نرخ ارز به صورت لحظه‌ای بالا می‌رفتند با کاهش قیمت ارز به کندی پایین می‌آید.

افزایش نرخ دلار مرگ تدریجی رویای عکاسان را رقم زد


بالا رفتن نرخ ارز بر روی برخی از مشاغل تأثیر مستقیمی دارد و می‌توان به جرات گفت این مشاغل در معرض نابودی قرار می‌گیرند، قطعا تبعات منفی بالا رفتن نرخ ارز و دلار بر بسیاری از مشاغل بر کسی پوشیده نیست، عکاسی یکی از مشاغلی است که با بالارفتن نرخ ارز و دلار تحت تأثیر قرار گرفته است، بسیاری از عکاسان معتقدند اگر تجهیزات عکاسی آن‌ها در این شرایط دچار آسیب شود، قطعا جایگزین کردن این تجهیزات کار بسیار دشواری است و در بسیاری از موارد نیز برای آن‌ها امکانپذیر نیست.

برای کاربران حرفه‌ای دوربین‌های عکاسی فرقی نمی‌کند قیمت دوربین چقدر افزایش داشته یا ارزان شده، به هر حال آن‌ها برای ادامه دادن به شغل و حرفه خود باید در این بازار پرنوسان و بی‌نظم، تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری کنند، در غیراین‌صورت نمی‌توانند به فعالیت خود در این حرفه ادامه دهند.

اما با افزایش چند برابری قیمت تجهیزات عکاسی اعم از بدنه دوربین، کارت حافظه، باطری، انواع لنز و ...، همین معدود مشتریان خاص نیز یارای خرید این لوزام گران‌قیمت که جزء مهمی از حرفه آن‌ها است را ندارند.

عکاسی در شرایط فعلی مقرون به صرفه نیست

نیما احمدی از عکاسان خبری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص افزایش سرسام‌آور قیمت دلار و تأثیر آن بر حرفه عکاسی، اظهار کرد: بالا رفتن نرخ ارز تأثیر مستقیمی بر قیمت تجهیزات عکاسی داشته است و با شرایط به وجود آمده و بالا رفتن چند برابری قیمت تجهیزات و درآمد اندک عکاسان، عکاسی مقرون به صرفه نیست.

وی در ادامه با اشاره به سختی‌های کار عکاسان خبری در بحران‌ها و برنامه‌های خبری، توضیح داد: یک عکاس خبری برای عکاسی در شرایط سخت و بحرانی قبل از هر چیز باید مراقب باشد تا از لحاظ بدنی دچار صدمه نشده و سپس مراقب باشد تجهیزاتش در این مواقع دچار خسارت نشود.

احمدی ادامه داد: خرید تجهیزات جدید در این شرایط برای عکاسان خبری که درآمد اندکی از این طریق کسب می‌کنند، کار بسیار دشواری است و به نوعی می‌توان گفت این کار برای بسیاری از عکاسان به یک امر غیرممکن تبدیل شده است.

این عکاس خبری با بیان اینکه عمر مفید برای هر دوربین بنا بر آنچه در دفترچه راهنما ذکر شده حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شات است، اضافه کرد: هر شات در برنامه‌های مختلف از عمر مفید دوربین کم می‌کند و عملا بعد از گذشت یک دوره چند ساله دوربین کارایی و کیفیت لازم را نخواهد داشت و باید تعویض شود.

وی اضافه کرد: یک عکاس خبری به تجهیزات جانبی از جمله باطری، کارت حافظه، فیلتر، فلاش، انواع لنز، وسایل ذخیره‌سازی مانند هارد و یک سیستم مناسب  برای ویرایش عکس نیاز دارد که هر کدام از این تجهیزات بار مالی مضاعفی را بر دوش عکاسان خبری متحمل می‌کند، به طور مثال قیمت یک باطری دوربین در حال حاضر حدود ۸۰۰ هزارتومان است.

احمدی گفت: گرد و خاک، ضربه و رطوبت به دوربین و تجهیزات آن آسیب می‌رساند و عکاسان باید بعد از مدتی دوربین خود را سرویس کنند، اگر قطعه‌ای از قطعات دوربین دچار آسیب شده باشد علاوه بر هزینه سرویس و تعمیر باید هزینه قطعه جدید را نیز پرداخت کنند که امروزه باتوجه به افزایش قیمت ارز و دلار، قیمت تجهیزات نیز افزایش چشمگیری داشته است.


این عکاس خبری با تأکید بر اینکه استهلاک دوربین در عکاسی خبری بسیار بالاتر از عکاسی طبیعت و مستند است، عنوان کرد: در عکاسی طبیعت، مستند و آسمان شب معمولا عکاس فرصت کافی برای تنظیم نور، انتخاب سوژه و چیدمان قاب عکس را دارد و تقریبا با چند شات می‌تواند تصویر دلخواه خود را ثبت کند، اما در برنامه‌های خبری به خصوص سفر مسئولان کشوری عکاس فرصتی برای طی مراحل گفته شده را ندارد و باید در کسری از ثانیه و در هر شرایطی رویدادهای مختلف اعم از کلنگ‌زنی، بریدن ربان، بازید از مراکز مختلف و ... را ثبت کند و به همین علت معمولا عکاسان خبری در این برنامه‌ها نزدیک به ۸۰۰ شات می‌زنند تا بتوانند صحنه مورد نظر را شکار کنند.

وی افزود: نهایتا از این تعداد شات تنها ۲۰ یا ۳۰ شات مورد استفاده قرار می‌گیرد و مابقی عکسا در آرشیو باقی می‌ماند، اما هر شات برای عکاس هزینه دارد.

احمدی در پایان در خصوص حق‌الزحمه عکاسان، توضیح داد: معمولا بسیاری از افراد جامعه درک درستی از سختی کار عکاسان و قیمت تجهیزات ندارند و حاضر نیستند بهای واقعی عکس را بپردازند و معمولا حق‌الزحمه مصوب به عکاسان خبری پرداخت نمی‌شود و بسیاری از افراد نیز تقاضای عکس رایگان از عکاسان را دارند.

درآمد عکاسان با قیمت تجهیزات عکاسی هیچ تناسبی ندارد

پانته‌آ نیکزاد عکاس خبری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تأثیرات قیمت دلار بر قیمت تجهیزات عکاسی، اظهار کرد: امروز خرید تجهیزات عکاسی برای عکاسان با حق‌الزحمه اندک دریافتی در حال تبدیل شدن به یک رویا است.

وی با بیان اینکه درآمد عکاسان با قیمت تجهیزات عکاسی هیچ تناسبی ندارد، افزود: در ۵ سال اخیر حق‌الزحمه عکاسان خبری هیچ افزایشی نداشته است، اما قیمت تجهیزات عکاسی با افزایش قیمت دلار به سرعت نور در حال افزایش است.

نیکزاد با بیان اینکه استهلاک دوربین و تجهیزات عکاسی در برنامه‌های خبری بسیار بالا است، گفت: عمر مفید دوربین با هر شات کاهش پیدا می‌کند، عکاسان خبری معمولا در برنامه‌های خبری و سفرهای مسئولان کشوری حدود یک‌هزار شات می‌زنند و در نهایت حدود ۲۰ عکس برای انتشار تحویل می‌دهند و در نهایت حق‌الزحمه پوشش این برنامه خبری حدود ۸۰ هزار تومان است.

این عکاس خبری ادامه داد: با بالارفتن قیمت تجهیزات و بالا نرفتن حق‌الزحمه عکاسان خبری، عکاسی مقرون به صرفه نیست و در این شرایط اگر تجهیزات و دوربین عکاسی دچار آسیب شود، عکاس توانایی پرداخت هزینه برای خرید تجهیزات جدید را ندارد و عملا سرمایه‌ای که صرف خرید تجهیزات کرده از دست رفته است.

وی با بیان اینکه تعرفه مصوب خانه مطبوعات برای فروش آثار عکاسان رعایت نمی‌شود، افزود: قیمت واقعی یک شات عکس بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و تعرفه یک برنامه پوششی خبری حدود یک میلیون تومان است، اما معمولا کسی برای خرید عکس این مقدار هزینه نمی‌کند.

نیکزاد در پایان یادآور شد: به طور مثال در یک سفره ۲ روزه مسئولان کشوری به استان‌ها یک عکاس نهایتا یک گزارش تصویری برای خبرگزاری ارسال می‌کند و بابت آن هزینه‌ای زیر ۱۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند، این در حالی‌است که طبق قانون اداره کار یک کارگر روزمزد باید روزانه حدود ۱۰۰ هزار تومان دریافت کند، سختی کار عکاسان خبری در پرداخت حق‌الزحمه نادیده گرفته می‌شود.

کاهش ۱۰۰ درصدی خرید تجهیزات عکاسی در چند ماه اخیر

علیرضا معتمدی رئیس اتحادیه صنف عکاسان و فیلمبرداران شهرستان شهرکرد  از کاهش ۱۰۰ درصدی خرید تجهیزات عکاسی در چند ماه اخیر در استان خبر داد و اظهار کرد: خرید تجهیزات عکاسی و دوربین جزو سبد اصلی خانوارها نیست و با افزایش چند برابری قیمت دلار، قیمت تجهیزات عکاسی نیز افزایش چند برابری داشته است.

وی با بیان اینکه توان خرید عکاسان برای خرید تجهیزات عکاسی به شدت پایین آمده است، گفت: با این افزایش قیمت، عکاسی برای عکاسان و آتلیه‌داران به صرفه نیست.

معتمدی بیان کرد: ارز نیمایی برای خرید کاغذ چاپ عکس نیز حذف شده است که این مسئله نیز موجب افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی خدمات چاپ  شده است.

رئیس اتحادیه صنف عکاسان و فیلمبرداران شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه تاکنون در برابر افزایش قیمت خدمات عکاسی مقاومت کرده‌ایم، عنوان کرد: اما قطعا در یک‌ماه آینده با این شرایط قیمت خدمات عکاسی نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هزینه تعمیر قطعات و سرویس دوربین نیز در صورت نیاز به قطعه جدید بالا رفته است، به طور میانگین بین ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان، هزینه سرویس یک دوربین است.

معتمدی در پایان تأکید کرد: در این شرایط تنها افرادی برای خرید تجهیزات عکاسی مراجعه می‌کنند که این تجهیزات برای آن‌ها ضروری و الزام باشد.

در بسیاری از موارد برای بسیاری ما از ما پیش آمده که در مواجه با روزنامه یا مجله حوصله خواندن دقیق متن را نداشته باشیم، اما با یک تورق ساده از عکس‌های منتشر شده در آن مطبوعه پیام اصلی را دریافت کرده‌ایم، بنابراین نیاز است بهای بیش‌تری به کار عکاسان در این برهه حساس داده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha