• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99050502954
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

قلعه «شهراب» زواره پس از ۶۰ سال جان تازه می گیرد

قلعه «شهراب» زواره پس از ۶۰ سال جان تازه می گیرد

ایسنا/اصفهان قلعه روستای شهراب از توابع دهستان سفلی بخش زواره به همت مالک آن مرمت و باز سازی می شود. 

این قلعه که یکی از اماکن قدیمی روستای شهراب به شمار می رود به قلعه محمد حسین خان معروف است و شامل نارنج قلعه یا نارین قلعه بوده است. 
در همین راستا رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اردستان از تهیه طرح مرمت قلعه تاریخی شهرآب در بافت تاریخی روستای شهرآب از توابع شهر تاریخی زواره پس از ۶۰ سال خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهدی مشهدی گفت: با توجه به شواهد موجود و گزارش های افراد مطلع و مالکین قلعه، بخش غربی این قلعه در سال های ۴۰ و ۴۱ هجری شمسی براثر سیل و عوامل انسانی تخریب شده است.
وی افزود: در هفته های گذشته مالکان اقدام به تسطیح زباله ها و نخاله های دپو شده در اطراف قلعه برای اجرای دیوار کشی نموده اند که به اشتباه در فضای مجازی تخریب قلعه شهراب منعکس شد.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اردستان تصریح کرد: طی دهه ۵۰ خورشیدی، ادعای مالکیت خاندان عامری بر روی این قلعه تاریخی توسط دستگاه قضایی اثبات و از آن تاریخ تا کنون این قلعه تاریخی دارای مالکیت خصوصی است.
وی با اشاره به تلاش‌های این اداره به منظور احیای این قلعه تاریخی، تأکید کرد: «با توجه به متروکه شدن قلعه شهراب، این مکان به تدریج به محل دفن زباله‌های مردم روستا تبدیل شده بود، لذا در طی هفته گذشته به همت این اداره و بخشداری زواره، نشستی با حضور مالکان قلعه برگزار و توافق شد تا مالکان خصوصی این قلعه نسبت به واگذاری سه هزارمتر مربع از بخش تاریخی قلعه به دهیاری روستای شهرآب و یا اداره میراث‌فرهنگی شهرستان اقدام کنند. همچنین براساس توافق‌های دیگری که انجام شد، مالکان قلعه در هفته‌های گذشته اقدام به تخلیه زباله و نخاله ساختمانی از بخش‌های ویران قلعه کردند که تصاویر آن به اشتباه با عنوان "تخریب مجدد قلعه شهراب" در فضای مجازی منعکس شد.
مشهدی با اشاره به طرح این اداره برای احیای این قلعه گفت: با توجه به اینکه درحال حاضر طرح مرمت ۴۰ خانه تاریخی در کنار مرمت بافت تاریخی شهر زواره در دستورکار اداره اردستان قرار دارد، طرح مرمت این قلعه تاریخی پس از نزدیک به ۶۰ سال، تدوین شده است، لذا پس از مرمت اضطراری و رفع خطر از آن، با تشویق سرمایه‌گذاران، این قلعه تاریخی به یک مجموعه گردشگری تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، قلعه شهراب واقع در روستای شهراب مرکز دهستان سفلی بخش زواره یکی بزرگترین روستاهای زواره بعد از روستای تلک آباد می‌باش . این روستا در فاصله ۳۰ کیلومتری زواره در مسیر انارک -زواره ‌واقع شده است.
قلعه و برج و بارو در اکثر روستاهای سفلی زواره وجود داشته و دلیل آن حفاظت از مردم و ساکنان روستا بوده است، درواقع روستاها بیشتر قلعه بوده و مردم در آن سکونت داشته اند.
قلعه روستای شهراب زواره یا همان قلعه محمد حسین خان نیز شامل نارنج قلعه با نارین قلعه بوده و در آنجا قنات آب و تمام لوازم ‌مورد مصرفی برای زندگی جمع بوده است. عمارت با شکوهی در این قلعه وجود داشته و دارای ‌نقب( تونل زیرزمینی) بوده است که در موقع اضطرار مسیر و جای فرار باشد.
ارتفاع دیوار و برج های آن حدود ۲۰متر بوده است که در نوع خود بی‌نظر است و قدمت این قلعه به طور دقیق مشخص نیست و نیاز به بررسی کارشناسی دارد.
 قلعه شهراب زواره که ۶ برج داشته است، روزگاری ‌مأمن روستائیان بوده و مردم در آن از گزند یاغیان در امان بوده اند. قلعه شهراب مانند قلعه مزدآباد زواره دارای محل نگهداری ستوران و چهارپایان و حشم و خدم بوده است. بازسازی و مرمت این قلعه آن در کنار طبیعت زیبای روستا می‌تواند جذب گردشگران را نیز در پی داشته باشد و باعث رونق بیشتر روستا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha