• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۲۳:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99051914153
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

فرماندار کاشمر:

نهادینه شدن حقوق شهروندی نیازمند تغییر نگاه به خبرنگاران است

نهادینه شدن حقوق شهروندی نیازمند تغییر نگاه به خبرنگاران است

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار کاشمر گفت: اگر بخواهیم حقوق شهروندی نهادینه شود، باید نگاه به خبرنگاران تغییر کند و آن‌ها را به‌ عنوان یک مچ‌گیر نبینیم.

مسلم ساقی، ۱۹ مرداد ماه، در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه در سالن همایش‌های فرمانداری کاشمر عنوان کرد: خبرنگاران فداکارانه در انعکاس اخبار، به خصوص در مواقع بحرانی، سخت تلاش کرده و جزو اولین نفراتی هستند که برای انعکاس خبر در صحنه حضور پیدا می‌کنند.

وی بیان کرد: اکنون که جامعه بشری درگیر ویروس کرونا شده، قطعا اگر ظرفیت حوزه خبری برای انعکاس اخبار مرتبط با وضعیت موجود و اقداماتی که باید برای پیشگیری صورت گیرد و همچنین تلاش‌های پزشکان و پرستاران نبود، بخشی از اقدامات گفته نمی‌شد و مغفول می‌ماند و اثر بخشی خود را نداشت.

ساقی افزود: با تصمیمات کارشناسی شده‌ای که گرفته شده، ویروس کرونا در کاشمر نسبت به دیگر شهرستان‌ها بهتر مدیریت شد؛ اگرچه در بدترین حالت ۵۰ درصد ظرفیت تخت‌های بیمارستان شهید مدرس تکمیل نشده ولی برای اولین مرتبه در پیک دوم ظرفیت تخت‌های آی‌سی‌یو تکمیل گردید.

وی با بیان اینکه با تدابیر اتخاذ شده اکنون تخت‌های آی‌سی‌یو خالی شده و فقط ۱۴ نفر در بیمارستان شهید مدرس بستری هستند، اظهار کرد: در شهرستان‌های هم‌جوار وضعیت بسیار بدتر است.

فرماندار کاشمر مطرح کرد: خبرنگاران باید وامدار صداقت و امانت باشند. نشریات مکتوب شهرستان کاشمر بعد از مشهد در استان خراسان از نظر نظم در انتشار سرآمد است. اگر بخواهیم دموکراسی پیاده شود، حوزه اطلاع‌رسانی و فعالیت اصحاب رسانه قطعا در این زمینه مساله‌ای تاثیرگذار است. در شرایط کنونی نظام جمهوری اسلامی نیز بیش از هر زمان دیگری نیاز به نشاط، امید و سرزندگی در جامعه دارد. در این میان قطعا رسالت امروز خبرنگاران ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه است. هیچ مدیری نباید از نقد خبرنگاران گلایه کند. البته مرز بین نقد و تخریب باریک است؛ شاید برخی مواقع نقدها تلخ باشد اما باید آن را بپذیریم.

ساقی بر برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه خبر و اطلاع‌رسانی توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای روابط عمومی‌های ادارات و مدیران تاکید کرد و گفت: در حوزه آموزش نباید نگاه هزینه‌ای داشته باشیم. راه‌اندازی انجمن صنفی خبرنگاران در شهرستان ضروری است. اگر خبرنگاران می‌خواهند مطالبات صنفی‌شان به نتیجه برسد، باید خودشان برای تاسیس انجمن صنفی و تشکل تلاش کنند.

وی اظهار کرد: اگر تشکیل انجمن صنفی اصحاب رسانه امری دستوری باشد، در ادامه کار، حیات چنین مجموعه‌ای به نتیجه نخواهد رسید. باید خبرنگاران احساس نیاز کنند؛ اگر چنین نیازی وجود داشت، ما هم در مجموعه فرمانداری همکاری لازم را داریم.

ساقی ادامه داد: اگر چه بر اساس آخرین آمار ۲۲۰۰ نفر برای مسکن ملی در شهرستان ثبت نام کرده‌اند اما فقط ۳۶ نفر پرونده‌شان تکمیل شده است. خبرنگاران هم می‌توانند برای این منظور ثبت‌نام کنند و ما نیز شرایط را تسهیل خواهیم کرد.

فرماندار کاشمر همچنین در خصوص وضعیت محور کاشمر به شادمهر گفت: قطعه اول این محور به بهره‌برداری موقت رسیده و کارگاه قطعه دوم نیز فعال‌ شده است. این طرح ۶۶ میلیارد تومان اعتبار دارد. این محور کد اعتباری ملی دارد و پیمان قطعه دوم سه‌ ساله است. برای قطعه سوم که ۲۰ کیلومتر آخر تا شادمهر خواهد بود نیز مناقصه برگزار خواهد شد.

ساقی بیان کرد: اعتبارات امسال شهرستان برای پروژه‌های عمرانی بسیار ناچیز است. با توجه به اینکه بیش از ۱۲ میلیارد تومان اعتبار در حوزه استانی و در زمینه توسعه متوازن وجود دارد، به همین جهت سعی شده چنین اعتباراتی به پروژه‌های دارای پیشرفت فیزیکی بالا تخصیص پیدا کند تا هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شهرستان پروژه‌های نیمه‌تمام بسیاری دارد. سیاست و رویکرد دولت بر این بوده که اگر پروژه‌ای پیشرفت فیزیکی خوبی دارد، تا پایان دولت به بهره‌برداری برسد و اگر امکان‌پذیر نبود، به بخش خصوصی واگذار گردد.

فرماندار کاشمر گفت: با اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فضای شهرستان‌ها فضای کسب‌ و کار شده است. در حال حاضر ۴ معین اقتصادی در شهرستان فعال هستند که بر اساس آخرین ارزیابی وضعیت‌مان از نظر عملکردی سبز است.

وی عنوان کرد: دشت کاشمر همچنان ممنوعه و بحرانی است. در همین خصوص و با توجه به ظرفیت دانشگاهی خوبی که شهرستان دارد، به‌ عنوان اولین شهرستان در استان کارگروه سازگاری با کم‌آبی را راه‌اندازی کرده‌ایم.

در این جلسه یکی از پیشکسوتان عرصه خبر در کاشمر گفت: اگر چه کرونا موجب شد خبرنگاران در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی فعالیت بیشتری داشته باشند اما دقت لازم را در انعکاس درست اخبار ندارند.

لیلا قرایی بر برگزاری دوره‌های آموزشی برای افرادی که به‌ تازگی وارد عرصه خبر شده‌اند ولی با ادبیات این حرفه آشنا نیستند تاکید کرد و افزود: بعضا اخباری که منتشر می‌شود، عناصر و ارزش‌های خبری لازم را ندارد. اگر چه در این سال‌ها بر تعداد فعالان عرصه خبر در شهرستان اضافه شده اما نه سواد رسانه‌ای قابل قبولی داشته‌اند و نه تلاش شده جامعه به سطح مطلوبی از سواد رسانه‌ای برسد.

این فعال رسانه‌ای با بیان اینکه حب و بغض‌های سیاسی اجازه نداده تاکنون انجمن صنفی خبرنگاران در کاشمر تشکیل شود، مطرح کرد: امیدوارم بستری فراهم شود که شاهد تشکیل این انجمن برای دفاع از حقوق صنفی و مطالبات خبرنگاران شهرستان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha