• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99052619116
  • خبرنگار : 50046

چرا تاکداران خراسان شمالی انگیزه ای برای مبارزه با سفیدک انگور ندارند

چرا تاکداران خراسان شمالی انگیزه ای برای مبارزه با سفیدک انگور ندارند

ایسنا/خراسان شمالی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به بروز بیماری سفیدک انگور در تاکستان های استان گفت: تابستان امسال فصل استثنایی برای تاکداران استان است چراکه برای اولین بار در این فصل از سال این آفت در تاکستان های استان بروز یافته است.

محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: از سوی دیگر میزان بروز این بیماری در تاکستان های استان در این فصل از سال نسبت به فروردین و اردیبهشت ماه بیشتر است.

وی با بیان اینکه طی روز گذشته رطوبت هوا در مناطق کوهستانی شهرستان بجنورد بیش از 50 درصد بوده است، افزود: این میزان رطویت شرایط بسیار ایده آل برای رشد بیماری سفیدک انگور است.

رضایی ادامه داد: در حال حاضر بیماری سفیدک انگور بیشتر تاکستان هایی را درگیر خود کرده که هرس تر را نداشته و امر وجین را انجام نداده اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از نگرانی های اساسی ما برای تاکستان های دیمی است که باید مبارزات شیمیایی در آنجا انجام شود، گفت: متاسفانه تاکداران انگیزه ای برای انجام این کار ندارند چراکه میانیگن تولید انگور در باغات کم است.

این مقام مسئول تصریح کرد: میانگین تولید انگور در ارتفاعات بجنورد شش تا هفت تن در هکتار است اما در سال جاری با توجه به برف فروردین ماه و بارش دو تا سه مرتبه تگرگ، تاکستان ها زخم دیده هستند و در نتیجه میزان عملکرد کمتر از رقم مذکور شده است در نتیجه تاکدار تمایلی برای مبارزه شیمیایی با این آفت را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر قیمت سم بسیار بالا رفته است و تاکدار توان خرید سم را ندارد بطوریکه سم 30 تا 40 هزار تومان به قیمت 130 تا 140 هزار تومان رسیده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: توصیه می شود برای اینکه تاکستان ها کمتر دچار این بیماری شوند حتما آن هایی که امر هرس تر را انجام نداده اند، انجام دهند و از سوی دیگر حتی اگر انجام شده است باز هم شاخ و برگ های اضافه قطع شود تا امر هوا رسانی و تهویه انجام شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن امر سم پاشی نیز باید به طور حتم انجام شود.

به گفته رضایی ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح باغات انگور در این استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha