• یکشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99061611473
  • خبرنگار : 50163

زیتون طارم در راه بازار

زیتون طارم در راه بازار

ایسنا/زنجان شمارش معکوس برای برداشت محصول زیتون در طارم که از نیمه دوم شهریورماه انجام‌ می‌شود، آغاز شده است.

شهرستان طارم به علت برخورداری از تنوع آب و هوایی یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در استان زنجان به‌شمار می‌رود، تا جایی که کشاورزان طارمی سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات را روانه بازار می‌کنند که در این بین سهم زیتون از همه محصولات بیشتر است.

با آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی رنج کشاورزان نیز آغاز می‌شود، گاهی سرمازدگی حاصل تلاش کشاورزان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گاهی فروش نرفتن محصولات و گاهی نیز دلالان که رنج کشاورز را گنج خود می‌کنند.

متاسفانه طی سال‌های اخیر از ظرفیت‌های حوزه کشاورزی طارم آن طور که باید استفاده نشده است، تا جایی که بسیاری از محصولات این شهرستان برای هم‌وطنان یا ناشناخته است یا به نام دیگر شهرها روانه بازار می‌شود که از دلایل عمده‌ آن می‌توان به نبود برند، کمبود صنایع تبدیلی و نیز وجود نداشتن بازارچه‌های محلی به‌ویژه در مسیرهای اصلی و توریستی شهرستان اشاره کرد که همه این عوامل دست به دست هم داده است تا زیتون طارم اغلب به نام شهرهای دیگر به‌ویژه رودبار فروخته شود.

نقش زیتون در اشتغال طارم نیز غیرقابل اغماض است تا جایی که با آغاز برداشت این محصول ۲۵۰ هزار نفر مشغول کار می‌شوند. بیش از ۴۰ درصد زیتون کشور در طارم تولید می‌شود که اگر از خامفروشی آن‌جلوگیری شود قطعا نقش بسیار تاثیرگذاری در اقتصاد منطقه و کشاورزان ایجاد خواهد کرد.

در همین رابطه فرماندار طارم با اعلام حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، اظهار می‌کند: خام‌فروشی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه کشاورزی طارم است.

ستار صفری ادامه می‌دهد: در راستای حمایت از کشاورزان و جلوگیری از خام‌فروشی اگر سرمایه‌گذاری برای ایجاد بازار عرضه محصولات کشاورزی به ویژه زیتون پیش‌قدم شود نیز استقبال خواهیم کرد.

زیتون طارم امسال برخی از محصولات کشاورزی دیگر نیز امسال از گزند سرما زدگی در امان نماند، به طوری که باغات تولید از ۴۵ هزارتن به ۲۰ هزار تن کاهش دارد.

در رابطه با میزان تولید این ‌محصول در طارم، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه سالانه بیش از ۴۵ هزار تن زیتون در طارم تولید می‌شود، می‌افزاید: از این میزان ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن زیتون کنسروی و ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن زیتون روغنی است.

جواد تاراسی از صدور مجوز تاسیس و بهره‌برداری برای ۳۲ واحد فرآوری زیتون در شهرستان طارم خبر داده و ادامه می‌دهد: تاکنون ۱۶ واحد فرآوری زیتون تکمیل و راه‌اندازی شده و پروانه بهره‌برداری را از این سازمان اخذ کردند. همچنین هفت واحد روغن‌کشی نیز در حال فعالیت در طارم هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha