• دوشنبه / ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 99063123803
  • خبرنگار : 71647

چرا نباید برای ون‌گوگ دلسوزی کرد؟

چرا نباید برای ون‌گوگ دلسوزی کرد؟

ونسان ون‌گوگ ـ نقاش مشهور هلندی ـ الگوی بسیاری از تحقیقات و پژوهش‌ها پیرامون ارتباط اندوه و جنون با هنر و زیبایی است.

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، ونسان ون‌گوگ (۱۸۹۰ ـ ۱۸۵۳) نقاش هلندی، با وجود اینکه در فقر و ناراحتی چشم از جان فرو بست اما همواره یکی از شناخته شده ترین نقاشان جهان به حساب می‌آید.

از جمله سختی‌های زندگی ون‌گوگ بی مهری پدر و مادرش نسبت به او و بیماری ‌های روانی مثل افسردگی و اختلال دوقطبی بود. این مشکلات در نهایت ون‌گوگ را در جوانی به کام مرگ کشاند. او در سی و هفت سالگی در حالی‌که چندین تابلو هنری از خود به جای گذاشته بود خودکشی کرد. این داستان غم‌انگیز همواره باعث تاسف هنردوستان و قشر فرهنگی جوامع بوده است.

بیماری ‌های روانی که در دهه‌های اخیر سبب خجالت و درماندگی مبتلایانشان می‌شدند در سال‌های اخیر به ویژه در سایه ظهور شبکه‌های اجتماعی ابزاری برای جلب توجه شده‌اند. به طوری‌که عده‌ای به دروغ تظاهر به افسردگی و تمایل به خودکشی می‌کنند.

امروزه ما می‌بینیم که افسردگی‌ها و بیماری‌های روانی در کنار تصاویری که زیبایی را با غم و اندوه عجین می‌کنند نمایش داده می‌شود. این تصور، افسردگی و بیماری‌های روحی را با هنر و زیبایی همراه کرده و در پی آن است تا انسان‌های افسرده را انسان‌هایی هنردوست و روشنفکرانی سرخورده نشان دهد. گاهی حتی بیماری روحی سبب زیبایی و خاص بودن افراد شده و دیگران را به سبب تمایزشان به دام عشقشان گرفتار می‌کند.

برخی نیز با مطرح کردن بیماری‌های روحی خود سعی در جلب توجه دیگران دارند و در پی دست یافتن به عشق و محبت و گاهی منافع مادی هستند. این امر سبب شده تا کسانی‌که واقعا از این بیماری ها رنج می‌برند از آن صحبتی نکرده و به دلیلی ترس از متهم شدن به خودنمایی از علنی کردن آن خودداری کنند.

یک روانشناس در این زمینه می‌گوید: اندوه زیبا نیست و انسان را جذاب نمی‌کند. تابلوهای هنری نمی‌توانند سبب خودکشی شوند. بیماری‌های روحی هیچگاه شکلی از هنر نبوده‌اند بلکه مشکلاتی هستند که تمام زندگی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. درد نه زیباست نه شاعرانه. درد و رنج هیچگاه  با زیبایی مساوی نبوده است. درد، درد است.

جمله معروف ون‌گوگ یعنی «غم هیشگی است» یکی از پرکاربردترین جملات در شبکه‌های اجتماعی است. این جمله که به صورت شایع اغلب برای احساسات عاشقانه و عاطفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.

بر دروازه ابدیت اثر ون‌گوگ

نوشته‌ها و آثاری که بیماری‌های روانی و غم و اندوه را زیبا نشان داده و آن را نشانه عمیق بودن افراد می‌دانند،‌ گاهی سبب خودکشی اشخاص شده‌اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی باید در انتشار جملات و پیام‌ها دقت بیشتری داشته و بیماری‌های روانی را به شکل درست شناخته و معرفی کنند.

برخی از تابلوهای ونسان ون‌گوگ:

                                       

               

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۶ ۰۱:۳۴

ونگوگ خودکشی نکرد ادمین دقت کن چنتا کتاب معتبر بخون سریع همه چیز و به خودکشی ربط نده