• یکشنبه / ۶ مهر ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99070603797
  • خبرنگار : 50034

داستان فسخ قرارداد خریداران بازار سینا چیست؟

داستان فسخ قرارداد خریداران بازار سینا چیست؟

ایسنا/همدان بازار و پارکینگ سینا یکی از پروژه‌های بزرگ تجاری- اداری همدان بود که توسط سازمان عمران شهرداری در سال ۸۶ آغاز به ساخت کرد.

با آغاز ساخت این مجتمع تجاری همدانی‌ها نسبت به اشتغال فرزندان و جوانان خود امیدوار شدند و تعدای از خانواده‌ها با امید سرمایه‌گذاری برای فرزندانشان اقدام به پیش خرید واحدهای تجاری این مجتمع کردند.

خریداران در آن زمان حدود ۵۰ درصد از مبلغ خرید را به صورت نقدی پرداخت کرده و به ازای مابقی دو فقره چک به سازمان عمران شهرداری تحویل دادند تا به مرور پیشرفت کار این چک‌ها وصول شود اما پس از آغاز به کار و پیشرفت اندکی، این پروژه متوقف شد.

در آبان سال ۸۹ مسعود عسگریان، شهردار وقت همدان طی نامه‌ای به تعدادی از خریداران اعلام می‌کند به علت عدم پیشرفت فیزیکی و در راستای عدم تضییع حقوق مشتریان در صورت تأخیر در ساخت پروژه مذکور نسبت به جبران خسارت وارده طبق نظر کارشناسی رسمی دادگستری به انتقال گیرندگان اقدام و در راستای مساعی بیشتر با خریداران، چک‌های موضوع مندرج در ماده ۴ که موعد آن در سال ۸۸ می‌بوده، توسط عمران وصول نشده و شرایط وصول آن منوط به پیشرفت فیزیکی پروژه شده است.

در آذر سال ۹۱ که استاندار وقت به همراه شهردار و خبرنگاران از پروژه بازار سینا بازدید داشت، شهردار وعده اتمام این پروژه را در سال ۹۲ می‌دهد و می‌گوید: مرکز تجاری سینا دارای ۱۶۵ واحد تجاری و ۳۱ واحد اداری است که امیدواریم کار واحدهای تجاری تا پایان سال ۹۲ به بهره برداری برسد.

مسعود عسگریان با بیان اینکه این پروژه از سال ۸۶ آغاز شده و به علت تملک زمین و وجود معارضان به طول انجامیده است، تصریح می کند: سال های گذشته سه میلیارد تومان توسط سازمان عمران شهرداری هزینه شده و هم اکنون نیز چهار میلیارد تومان توسط شهرداری در حال هزینه است.

حال پس از گذشت ۱۳ سال از عمر این پروژه سازمان عمران شهرداری همدان در اقدامی ناباورانه اقدام به فسخ قرارداد خریداران این واحدها کرده و خریداران این واحدها که سرمایه‌شان ۱۳ سال در این پروژه راکد مانده است، حیرت زده از این اقدام شهرداری همچون مالباختگانی هستند که احساس می‌کنند تمام دارایی خود را از دست داده‌اند.

یکی از خریداران واحدهای بازار سینا در این‌باره به خبرنگار ایسنا می گوید: ما همان زمان چک‌ها را به سازمان عمران شهرداری تحویل دادیم، این سازمان خود نسبت به وصول چک‌ها اقدام نکرده است.

وی با بیان اینکه شهرداری در نامه‌ای به خریداران اعلام کرده که به علت عدم پیشرفت فیزیکی چک‌ها وصول نمی‌شود، ادامه می دهد: من و خریداران دیگر در حساب‌هایمان پول بوده اما سازمان عمران شهرداری اصلاً به بانک مراجعه نکرده و نسبت به وصول چک اقدام نکرده است.

این خریدار ادامه می‌دهد: من به امید اینکه برای فرزند خود کسب و کاری راه بیندازم اقدام به پیش خرید مغازه در بازار سینا کردم و پولی که در آن زمان پرداخت کردیم در حال حاضر ارزشی ندارد.

یکی دیگر از خریداران که آپارتمان خود را در آن زمان فروخته و در بازار سینا واحد پیش خرید کرده است، نیز به خبرنگار ایسنا می گوید: ۶۰ درصد قیمت را پرداخت کردم و قرار بود آذرماه سال ۸۹ تحویل بگیرم اما هنوز نه تنها واحدی که پیش خرید کردم، تحویل نگرفتم بلکه شهرداری اعلام فسخ قرارداد کرده است.

وی با بیان اینکه سازمان عمران شهرداری همدان قرارداد ۴۰ نفر از خریداران را فسخ کرده است، ادامه می دهد: سازمان عمران شهرداری به بهانه اینکه خریداران مابقی مبالغ را پرداخت نکرده‌اند، قراردادها را فسخ کرده است، در صورتی که چک‌های ما نزد سازمان عمران شهرداری بوده و اگر پولی در حساب نبود چک‌ها برگشت می‌خورد.

و اما حرف‌های سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری همدان چیز دیگری است، او می گوید: فسخ قرارداد مشمول افرادی است که در موعد مقرر به تعهدات خود عمل نکرده‌اند.

احسان صباغی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود شهرداری با حدود ۲۰۰ نفر از افرادی که واحدهای بازار سینا را خریداری کردند، فسخ قرارداد کرده است، با تکذیب این موضوع ادامه می دهد: شهرداری همدان کلاً ۹۵ واحد را فروخته است و در کل به ۱۰۰ واحد هم نمی‌رسد چراکه بقیه واحدها هنوز به فروش نرفته و برای تعداد خیلی محدودی این اتفاق افتاده و اینگونه نیست که بخواهیم برای ۲۰۰ نفر چنین تصمیمی بگیریم.

وی تأکید می کند: هر یک از افرادی که این اتفاق برایشان افتاده می‌توانند به سازمان مراجعه کنند تا براساس ضوابط و مقررات و قرارداد فی مابین سازمان عمران و خریداران اطلاعات کافی در اختیارشان قرار دهیم.

معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان هم در ادامه درباره فسخ قرارداد تعدادی از خریداران واحدهای بازار سینا توسط شهرداری اعلام می کند: در قرارداد آمده است اگر کسی به تعهدات خود عمل نکند شهرداری می‌تواند نسبت به انجام فسخ اقدام کند بنابراین احتمالاً افرادی که قراردادشان فسخ شده، در موعد مقرر مبالغ خود را واریز نکردند.

عزیزالله یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه این موضوع باید پیگیری حقوقی شود، تصریح می کند: اگر کسی مستندات و مدارکی دارد می‌تواند پیگیری کند و تشخیص آن نیز با مقام قضایی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره پروژه سخن می گوید: برای پروژه بازار سینا پیمانکار جدید گرفته شده است و تا پایان سال یا نیمه اول سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

یوسفی متولی پروژه بازار سینا را سازمان عمران شهرداری می داند و ادامه می دهد:زمان و هزینه در اجرای پروژه‌های عمرانی از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمان اجرای این پروژه، تعهدات از سوی پیمانکار و سازمان عمران شهرداری عملی نشده و پروژه مشمول زمان و افزایش قیمت شده است.

وی خاطرنشان می کند: از دو ماه قبل پیمانکار این پروژه تغییر کرده و برنامه ریزی شده است تا سال آینده تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد ضمن اینکه بخشی از این واحدهای تجاری براساس مزایده فروخته شده و تعدادی نیز در حال بهره‌برداری هستند.

معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان طی مراحل قضایی و حقوقی را از دلایل طولانی شدن پروژه بازار سینا می داند و اعلام می کند: وقتی پروژه‌ای پیش نمی‌رود باید به فکر علاج باشیم.

در حالیکه مسئولان شهرداری همدان علت فسخ قراردادهای مشتریان بازار سینا را عدم واریز وجوه در موعد مقرر اعلام می کنند، یکی از خریداران نامه شهردار وقت مبنی بر اینکه به علت عدم پیشرفت فیزیکی چک‌ها وصول نمی‌شود، را به این خبرگزاری ارائه کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha