• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۹ / ۲۱:۴۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99070907393
  • منبع : نمایندگی کردستان

استاندار کردستان:

منطقه آزاد بانه و مریوان، پاسخگوی بخش عمده‌ای از مطالبات مردم کردستان خواهد بود

منطقه آزاد بانه و مریوان، پاسخگوی بخش عمده‌ای از مطالبات مردم کردستان خواهد بود

ایسنا/کردستان استاندار کردستان ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان را مطالبه عمومی مردم استان عنوان و تاکید کرد: با تصویب آن می‌توانیم پاسخگوی بخش عمده ای از مطالبات مردم بویژه در این شهرستان های مرزی باشیم.

بهمن مرادنیا امروز (9مهر) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، برگزار شد، با اشاره به پیوند و قرابت فرهنگی میان استان کردستان با اقلیم کردستان عراق، اظهار کرد:  تعداد زیادی از سرمایه گذاران اقلیم عراق به ما مراجعه می‌کنند که اگر نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم به سمت کشورهای دیگر خواهند رفت و اگر موفق به جذب آن ها شویم می تواند توسعه استان را به دنبال داشته باشد. 

 وی افزود: اگر ما به دنبال حذف کولبری و ایجاد اشتغال هستیم، باید توجه داشته باشیم که ۸۰% مشکلات قاچاق و کولبری به واسطه نبود اشتغال و درآمد است لذا با ایجاد منطقه آزاد می توانیم این مشکلات را مرتفع کنیم. 

 مرادنیا همچنین خاطرنشان کرد: در موضوع قاچاق، مردم کردستان مورد بهره برداری قرار می گیرند و افراد ساماندهی کننده باندهای قاچاق، خارج از استان هستند که ما به عنوان حاکمیت اگر بتوانیم اشتغالزایی کنیم، می‌توانیم دست قاچاقچیان را کوتاه کنیم. 

در ادامه این جلسه، استاندار کردستان در پاسخ به برخی سوالات و ایرادات مطرح شده از سوی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، ذکر کرد: در بحث زیرساخت ها، راه آهن همدان - سنندج که ساخت آن از سال ۸۵ آغاز شده طی ۲ سال اخیر روند کار، سرعت بسیار خوبی داشته و تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
 
وی افزود: مطالعه ادامه راه آهن تا مرز باشماق در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و به دلیل اهمیت این مرز، در تفاهم نامه میان کردستان و سلیمانیه موضوع اتصال راه آهن طرفین مطرح شده است و شورای عالی امنیت ملی ایران و وزارت راه اقلیم هم با این قضیه موافق هستند. 

مرادنیا، فرودگاه سقز را دیگر نقطه قوت زیرساخت منطقه عنوان و زمان بهره برداری از آن را پایان امسال اعلام کرد. 

 وی در ادامه گفت: رویکرد بانه به شدت از وارداتی بودن به سرمایه گذاری تبدیل شده که نشان می دهد مردم مشتاق تولید هستند و علاقه ای به مصرف کننده بودن یا واردات و قاچاق ندارند. 

استاندار، توسعه کردستان را در توسعه ملی موثر دانست و مباحث امنیت، تولید و صادرات استان را مباحث ملی عنوان کرد.

 مرادنیا با تاکید بر اینکه از اروند تا آذربایجان غربی، هیچ نقطه ای به اندازه کردستان نمی تواند با اقلیم ارتباط فرهنگی، قومی، مذهبی، نسبی و سببی برقرار کند، یادآور شد: در دانشگاه کردستان حدود ۶۰۰ دانشجو از اقلیم، در حال تحصیل هستند که می توانید این رقم را در دانشگاه ۳ استان (کردنشین) دیگر بررسی کنید. 

 شایان ذکر است، هیاتی متشکل از دکتر قوام ملکی نماینده ویژه و دکتر دادخواه مشاور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، و دکتر فداییان دبیر کمیته بازرگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، به منظور بررسی هرچه بیشتر شرایط استان جهت ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان، به کردستان سفر کرده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha