• دوشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99071410203
  • خبرنگار : 50300

کارورزان در بیمارستان‌های کرونایی هم حضور می‌یابند؟

کارورزان در بیمارستان‌های کرونایی هم حضور می‌یابند؟

ایسنا/خوزستان سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان اینکه همه درس‌های تئوری به صورت مجازی ارائه می‌شوند، گفت: با توجه به اینکه دانشجویان کارورز و کارآموز باید بیمار را معاینه کنند، نمی‌توانیم این دوره‌ها را مجازی کنیم بنابراین دانشجویان کارورز و کارآموز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در گروه‌های کوچک‌تر و با استفاده از وسایل حفاظتی در بیمارستان‌ها حضور پیدا خواهند کرد.

دکتر محمدرضا فتحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در ابتدای شیوع کرونا دانشگاه‌ها به تعطیلی کشیده شدند اما با توجه به اینکه بیماری کووید ۱۹ ادامه دار است و امکان دارد تا مدت‌ها وجود داشته باشد، طبیعتا چرخه آموزش کشور به ویژه آموزش دانشگاه‌های علوم پزشکی نباید متوقف شود، چرا که دانشجویان پزشکی، داروسازی، پرستاری، توانبخشی و پیراپزشکی را تربیت می‌کنند و اگر چرخه آموزشی متوقف شود در نهایت به سلامت جامعه آسیب وارد خواهد شد.

نحوه ارائه درس‌های عملی و تئوری در نیم‌سال اول ۱۳۹۹-۱۴۰۰

وی افزود: طبق جلساتی که در ستاد کرونا دانشگاه داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که در این شرایط حساسی که با اپیدمی مواجه هسیتم، آموزش پربارتر، مستمرتر و با رعایت کامل پروتکل‌ها ادامه پیدا کند تا آسیبی به دانشجویان وارد نشود. بنابراین تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شد؛ دروس تئوری در تمام مقاطع و رشته‌ها کاملا مجازی ارائه می‌شوند. همچنین برخی از دانشجویان باید درس‌های عملی را در آزمایشگاه‌ها و سالن‌های تشریح بگذرانند، برخی از این درس‌ها به شرطی که کیفیت آموزش کاهش پیدا نکند، به صورت مجازی ارائه می‌شوند.

حضور دانشجویان کارورز و کارآموز در بیمارستان‌ها با رعایت پروتکل‌ها

سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اشاره به نحوه گذراندن دوره‌های کارآموزی و کارورزی، گفت: با توجه به اینکه دانشجویان کارورز و کارآموز باید بیمار را معاینه کنند و کار بالینی انجام دهند، نمی‌توانیم این دوره‌ها را مجازی کنیم زیرا در این صورت خللی به آموزش وارد خواهد شد. دانشجویان کارورز و کارآموز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در گروه‌های کوچک‌تر، با استفاده از وسایل حفاظتی و با هماهنگی معاونت دانشجویی برای تجهیز خوابگاه‌ها، در بیمارستان‌ها حضور پیدا خواهند کرد.  

تلفیقی بودن آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی

فتحی با اشاره به اهمیت مقطع تحصیلات تکمیلی، بیان کرد: دروس مقطع تحصیلات تکمیلی را نمی‌توانیم کاملا مجازی ارائه دهیم و سعی بر این است که دانشجویان این مقطع با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، درس‌های خود را به صورت حضوری بگذرانند. اما در نهایت آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت تلفیقی (حضوری و مجازی) خواهد بود. البته تصمیمات دانشگاه در خصوص آموزش دانشجویان در نیم‌سال اول، درصورتی استمرار خواهد داشت که ستاد ملی مدیریت کرونا بر خلاف آن، دستورالعملی صادر نکند زیرا ملاک عمل ما دستورات ستاد ملی مدیریت کرونا است.

وی با اشاره به وضعیت فارغ‌التحصیلی دانشجویان، تصریح کرد: طبیعتا تا جایی که امکان داشت، دانشجویان سال آخر در نیم‌سال گذشته فارغ‌التحصیل شدند و با مشکلی مواجه نشدند.

کارورزان در بیمارستان‌های کرونایی هم حضور می‌یابند؟

سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پاسخ به این سوال که آیا دانشجویان کارورز در بیمارستان‌های کرونایی نیز حضور پیدا می‌کنند؟ گفت: دانشجویان کارورز باید مستقیما با بیمار در ارتباط باشند، بیمار را معاینه کنند و نسخه بنویسند. اگر این دوره را حذف کنیم، در واقع بخش اصلی و پایانی پزشکی عمومی را حذف کرده‌ایم. کرونا نیز یک بیماری است اما با توجه به اینکه اپیدمی شده، برای حضور دانشجویان و حفظ سلامتی آن‌ها باید تمهیدات لازم را در نظر بگیریم. اگر دوره‌های کارورزی به هر دلیل متوقف شوند، یک سال دیگر کمبود نیرو در این بخش محسوس خواهد شد و به سیستم سلامت کشور آسیب وارد خواهد شد. دانشجویان کارورز پس از فارغ‌التحصیلی نیز ممکن است بیمار کرونایی معاینه کنند، بنابراین اینترن‌ها مانند دستیاران تخصص، در بیمارستان‌های غیرکرونایی بیمار غیرکرونایی معاینه می‌کنند و در بیمارستان‌های کرونایی، بر اساس صلاحدید گروه و با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی، بیمار کرونایی نیز معاینه می‌کنند.

دانشجویان دارای بیماری‌ زمینه‌ای اجازه حضور در بیمارستان‌ را ندارند

فتحی در پایان با بیان اینکه نمی‌توانیم چرخه آموزش و تربیت کارورز و دستیار  را متوقف کنیم، گفت: هر دانشجویی در هر مقطعی، اگر قرار است در کلاس‌های حضوری یا دوره‌های کارورزی و کارآموزی در بیمارستان‌ها حضور پیدا کند، به اظهارنامه‌ای پاسخ خواهد داد. در این اظهارنامه دانشجویان به سوالاتی در خصوص وضعیت جسمی مبنی بر ابتلا به بیماری زمینه‌ای، بیماری تضعیف‌کننده سیستم ایمنی، مصرف داروی تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن و باردار بودن یا نبودن پاسخ می‌دهند و با این شرط که هیچ کدام از موارد ذکر شده را نداشته باشند وارد بیمارستان خواهند شد. در غیر این صورت دانشگاه اجازه حضور در بیمارستان‌ها و کارگاه‌ها را نخواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha