• دوشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99071410490
  • خبرنگار : 50214

ابراز رضایت مدیر کل بهزیستی از پایین بودن آمار کودک‌آزاری در یزد

ابراز رضایت مدیر کل بهزیستی از پایین بودن آمار کودک‌آزاری در یزد

ایسنا/یزد مدیر کل بهزیستی استان یزد با اشاره به ارائه پیشنهاداتی در خصوص انتخاب یزد به عنوان شهر پایلوت دوستدار کودک، گفت: خوشبختانه کودک‌آزاری در یزد به نسبت استان‌های دیگر وضعیت بهتری دارد و آمارها در این مورد نگران‌کننده نیست.

دکتر «محمدعلی عطابخش» امروز در نشست خبری با خبرنگاران که از طریق سامانه آنلاین خانه مطبوعات و رسانه‌های استان یزد برگزار شد، با اشاره به مناسبت‌های بهزیستی در ماه مهر از جمله نهم مهرماه به عنوان روز جهانی ناشنوایان، تصریح کرد: در حال حاضر چهار هزار و ۵۰۰ معلول ناشنوا و کم‌شنوا در استان یزد تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند.

وی در مورد خدماتی که بهزیستی به ناشنوایان ارائه می‌کند، اظهار کرد: بخشی از این خدمات مربوط به وسایل توانبخشی از جمله سمعک و حلزون گوش و بخشی نیز در ارتباط با خدمات آموزشی مانند مدارس وی‍ژه ناشنوایان است.

این مسئول علاوه بر مشکلات اشتغال و ازدواج ناشنوایان، مهمترین مشکل این قشر را مربوط به برقراری ارتباطات اجتماعی با توجه به ناآشنایی افراد سالم با زبان اشاره‌ی ناشنوایان ذکر کرد و گفت: در همین راستا اولین رستوران ناشنوایان در استان یزد راه‌اندازی شده که پرسنل این مجموعه با شناخت از زبان اشاره به ناشنوایان نیز ارائه خدمت می‌کنند.

وی همچنین با تاکید بر این که اعتقاد داریم رفع نیازهای افراد معلول همانند نیاز سایر افراد جامعه باید مورد توجه قرار گیرد، از راه‌اندازی اولین مرکز مشاوره ویژه ناشنوایان در استان نیز خبر داد و گفت: این مجموعه که در میدان سوم آزادشهر یزد واقع شده، به ناشنوایان و خانواده‌های آنها خدمات مختلف مشاوره‌ای اعم از مشاوره خانوادگی، مشاوره تحصیلی و غیره ارائه می‌کنند.

وی از دیگر مشکلات مربوط به حوزه ناشنوایان را در ارتباط با قیمت وسایل توانبخشی و تاثیر مستقیم آن از نوسانات ارزی اخیر ذکر کرد.

عطابخش به روز دهم مهرماه که به عنوان روز سالمند نامگذاری شده اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰ درصد جمعیت استان یزد بالای ۶۵ سال سن دارند و به دنبال ادامه این روند، در آینده با مشکل جمعیت سالمند مواجه خواهیم شد.

وی در مورد علل افزایش سالمندی جامعه گفت: خوشبختانه یکی از علل آن افزایش امید به زندگی و دلیل دیگر آن متاسفانه کاهش فرزندآوری است.

وی با بیان این که خدمات بهزیستی به سالمندان حول چند محور ارائه می‌شود، اظهار کرد: برخی خدمات بهزیستی در این  حوزه حول خانواده محوری انجام می شود که از آن جمله می‌توان به  ویزیت سالمندان در منزل، طرح مراقبین و ارائه خدمات در مراکز روزانه سالمندی اشاره کرد.

مدیر کل بهزیستی استان با اشاره به فعالیت ۱۷ مرکز روزانه سالمندی در استان، یاداور شد: البته به دنبال شیوع کرونا و با توجه به پرخطر بودن سالمندان در این حوزه، فعالیت مراکز روزانه سالمندی در شش ماهه نخست امسال متاثر بوده است.

وی بخش دیگری از خدمات بهزیستی استان به سالمندان را در قالب مراکز شبانه‌روزی ذکر کرد و افزود: هرچند نگهداری سالمندان در مرازک شبانه روز ی به خانواده‌ها توصیه نمی‌شود ولی گاهاً شرایط زندگی سالمندان در محیط خانه ممکن نیست یا کسی برای نگهداری از سالمند وجود ندارد که در چنین موارد به اجبار از سالمند در این مراکز نگهداری می‌شود.

وی با بیان این که خوشبختانه در پیک اول و دوم کرونا تلفاتی در مراکز شبانه‌روزی نگهداری از سالمندان استان گزارش نشده است، از تامین واکسن آنفلوانزا برای سالمندان این مراکز خبر داد و گفت: بهزیستی در اولویت بعدی تامین واکسن برای مراکز روزانه سالمندی و سالمندان تحت پوشش خود را در دست پیگیری دارد.

به گفته‌ی این مسئول، در حال حاضر در استان یزد ۹ مرکز شبانه‌روزی سالمندان وجود دارد که در مجموع ۳۵۰ تا ۴۰۰ سالمند را نگهداری و خدمات می‌دهند.

عطابخش یکی دیگر از مناسبت‌های مهرماه بهزیستی را شانزدهم مهرماه که به عنوان روز کودک نامگذاری شده اعلام و تصریح کرد: بهزیستی از سال‌ها قبل با ایجاد دفتر امور کودکان و نوجوانان اهتمام ویژه‌ای به این بخش داشته ولی اخیراً موضوع انتقال وظایف این حوزه به آموزش و پرورش مطرح شده که امیدواریم به زودی و به منظور جلوگیری از موازی‌کاری از سوی شورای انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف شود.

وی از وجود ۳۰۹ مهدکودک در استان خبر داد که به دنبال شیوع کرونا حدود ۲۰۰ مورد از آنها از مرخصی یک ساله استفاده می‌کنند و عملاً در این مدت غیرفعال هستند.

مدیر کل بهزیستی استان با اشاره به ارائه پیشنهادات در مورد انتخاب یزد به عنوان شهر پایلوت دوستدار کودک، در رابطه با گزارش‌های کودک‌ازاری و وضعیت استان در این خصوص خاطرنشان کرد: هرچند بعضاً گزارش‌هایی از طریق اورژانس اجتماعی(۱۲۳) ارائه می‌شود ولی خوشبختانه موارد کودک‌آزاری در یزد به نسبت استان‌های دیگر وضعیت بهتری دارد و آمارها در این مورد نگران‌کننده نیست.

وی از نامگذاری روز ۲۳ مهرماه به عنوان روز نابینایان خبر داد و گفت: استان یزد بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تنابینا دارد که ۲۷۵۰ نفر آنها را آقایان و ۲۱۰۰ نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به ایجاد مرکز خانواده و کودک نابینا در استان خبر داد و گفت: حمایت از تامین وسایل توانبخشی، ارائه خدمات آموزشی و پیگیری درمان کودکانی که دچار عارضه تنبلی چشم هستند، از جمله خدمات بهزیستی به معلولان نابیناست.

عطابخش با تاکید بر این که ۸۰ درصد از اختلالات بینایی قابل پیشگیری است، به طرح غربالگری کودکان سه تا شش سال اشاره کرد و گفت: اگر خانواده‌ها به درستی برنامه غربالگری و پیشگیری را از قبل حاملگی دنبال کنند، تا ۸۰ درصد از بروز اختلالات بینایی در کودکان جلوگیری می‌شود.

این مسئول در پایان راجع به مراکز مثبت زندگی نیز گفت: در حال حاضر از مجموع ۴۱ مرکز در نظر گرفته شده برای استان، مجوزهای نهایی برای حدود ۳۰ مرکز صادر شده و قرار است تمام این مراکز به صورت کشوری در روز سیزدهم ۱آبان‌ماه سال جاری مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha