• پنجشنبه / ۱۷ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99071712847
  • خبرنگار : 50419

یک کارشناس مسائل آمریکا مطرح کرد

سیاه و سفید جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا در انتخابات نوامبر

سیاه و سفید جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا در انتخابات نوامبر

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: جمهوری‌خواهان یک پایگاه رای ثابتی دارند، دموکرات‌ها نیز همینطور هستند، برآوردها نشان می‌دهد که ۳۶ درصد جامعه همیشه به جمهوری‌خواهان رای می‌دهند و ۴۴ درصد به دموکرات‌ها، بنابراین پایگاه رای دموکرات‌ها کمی قوی‌تر است.

امیرعلی ابوالفتح شامگاه گذشته، در برنامه لایو اینستاگرامی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با موضوع انتخابات آمریکا، اظهار کرد: قطعا می‌توان گفت که تفاوت هایی بین حزب جمهوری‌خواه و دموکرات وجود دارد و نه تنها بین این دو حزب، بلکه این تفاوت در بین احزاب و اعضای آنها، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه وجود دارد به عنوان مثال در حزب جمهوری‌خواه خاندان بوش و جان بولتون متفاوت بوده و همین مسئله در حزب دموکرات هم وجود دارد، مثل تفاوت بایدن با اوباما، بنابراین از یک منظر این تفاوت‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: تفاوت بین احزاب به این معنی نیست که برسر همه مسائل اختلاف نظر دارند، دموکرات ها و جمهوری‌خواهان برسر مسائل کلان و استراتژی آمریکا و منافع ملی همچون مسئله هسته‌ای ایران، عدم دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای، عدم دشمنی ایران با رژیم صهیونیستی و... اجماع نظر وجود دارد. اختلاف نظر این دو حزب در مسئله ایران، برسر راه های مقابله، تاکتیک ها و چگونگی برخورد با ایران است.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطر نشان کرد: پیروز شدن بایدن و ترامپ، هم می‌تواند تهدید کننده باشد و هم فرصت ساز، درباره ترامپ باید بگوییم که اگر در انتخابات پیروز شود به احتمال قریب به یقین همین سیاست های فشار حداکثری را ادامه می دهد پس تحریم‌ها و تهدیدها افزایش و استمرار پیدا می کند و فشارها بر ملت بیشتر می‌شود، اما در عین حال فرصت‌هایی را ایجاد می‌کند، اینکه رویکردی بسیار یکجانبه دارد و این باعث می شود که اجماع جهانی علیه ایران صورت نگیرد، همانطور که اتفاقاتی که در شورای امنیت افتاد، جامعه جهانی از ایران حمایت کردند و باعث انزوای آمریکا شدند. این مسائل تاثیر چندانی بر اقتصاد کشور نداشت اما می‌تواند فرصت‌هایی را ایجاد کند، به عنوان مثال ایران می تواند روابطش با چین و روسیه را تقویت کند.

ابوالفتح تاکید کرد: پیروز شدن بایدن در انتخابات می تواند تهدیدهایی ایجاد کند همچون برگشت آمریکا به سیاست اجماع سازی و همراه کردن اروپائیان با خود برعلیه ایران، همان کاری که اوباما انجام داد. باید گفت پیروزی بایدن می تواند فرصت هایی را ایجاد کند همچون برگشت به برجام به شکل مشروط اما در حوزه‌های غیر برجامی فشار را بر ایران افزایش می دهد. بنابراین هر دو گزینه، هم سازنده فرصت‌هایی هستند و هم تهدیدهایی را برای ایران به دنبال دارند.

وی در خصوص اعتماد به نظر سنجی‌ها در آمریکا گفت: نظر سنجی‌ها در ایالات متحده آمریکا حتما علمی هستند و در چهارچوب استانداردها قرار دارند، به خصوص موسسات بزرگی مثل رویترز، فاکس نیوز و... موسسات معتبری هستند که با استاندارد های علمی کار می‌کنند. مشکل آمریکا این است که رئیس جمهور اساساً بر پایه آرای مردمی انتخاب نمی شود، اگر ما با یک جامعه دیگر مواجه بودیم نظر سنجی انجام می‌شد و متوجه می‌شدیم که تمایل مردم به کدام نامزد است و مردم در انتخابات شرکت می‌کردند و همان نامزد که در نظر سنجی بیشترین درصد را به خود تعلق داده بود، پیروز و در نهایت نتیجه نظر سنجی‌ها تایید می‌شد. در آمریکا مردم پای صندوق های رای می آیند اما در نهایت الکترال کالج تعیین کننده رئیس جمهور است.

این کارشناس مسائل آمریکا بیان کرد: ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال کالج است و مسئله جالب این است که اعضای الکترال می توانند به هر کاندیدی که علاقه دارند رای بدهند، در سال ۲۰۱۶ کالین پاول اصلا در انتخابات شرکت نکرده بود اما سه رای الکترال کالج آورده بود. به این دلایل است که نظر سنجی‌ها عموما تمایل رای دهندگان را استخراج می‌کنند و معمولا درست است، در سال ۲۰۱۶ نظر سنجی‌ها نشان دهنده این موضوع بود که خانم هیلاری کلینتون پیروز میشود و در انتخابات نیز سه میلیون رای بیشتر آورده بود اما به این معنی نبود که حتما خانم هیلاری کلینتون پیروز می شود، ترامپ الکترال کالج بیشتری بدست آورد و رئیس جمهور شد.

ابوالفتح درباره افزایش پایگاه رای ترامپ بیان کرد: جمهوری‌خواهان یک پایگاه رای ثابتی دارند، دموکرات‌ها نیز همینطور هستند، برآوردها نشان می‌دهد که ۳۶ درصد جامعه همیشه به جمهوری‌خواهان رای می‌دهند و ۴۴ درصد به دموکرات‌ها، بنابراین پایگاه رای دموکرات‌ها کمی قوی‌تر است و فقط ۲۰ درصد رای خاکستری باقی می‌ماند که این آرا نتایج انتخابات را رقم می‌زنند. درخصوص پایگاه رای ترامپ باید گفت فارغ از اینکه ما علاقه‌مند به رفتارها و گفتارهای آقا ترامپ هستیم یا خیر، برای بخش وسیعی از جامعه آمریکا حرف‌های او بسیار پذیرفته است و حرف دل خیلی از مردمان آمریکا است، ترامپ با هوشمندی متوجه این موضوع شده است که جامعه آمریکا خواهان چه مسائلی است و در همان راستا سخن می گوید و عمل می کند.

وی ادامه داد: درخصوص افزایش پایگاه رای دهندگان ترامپ نمی‌توان دقیق پاسخ داد تا زمان انتخابات و شمارش آرا و مقایسه آن با سال ۲۰۱۶، در آنجاست که می توان تحلیل کرد آیا ترامپ با ریزش آرا مواجه بوده یا خیر اما می توان گفت که پایگاه رای او با تمام حملات و انتقادات حفظ شده و همان ۳۶ یا ۳۷ درصد رای را دارد.

این تحلیل‌گر مسائل آمریکا افزود: جمهوری‌خواهان مخالف ترامپ قاعدتاً دو گروه هستند و دو دغدغه بزرگ دارند، بخشی از جمهوری‌خواهان نگران تضعیف موقعیت جهانی آمریکا هستند. جمهوری‌خواهان در ساختن امپراطوری آمریکا نقش بسیار بزرگی داشتند، اغلب جهان‌گرا، بین الملل‌گرا و خواهان حضور در عرصه بین الملل بودند، ترامپ معتقد است که ابتدا باید داخل این امپراطوری بسیار بزرگ را ساخت و تقویت کرد زیرا با دشمنانی همچون چین و اروپا روبرو است و اگر داخل را تقویت نکند این امپراطوری بزرگ فرو می‌پاشد. بنابراین گروهی از جمهوری‌خواهان که خواستار جهانی شدن و بین‌المللی شدن هستند همچون خاندان بوش، جان بولتون و... در مقابل ترامپ نسبت به تضعیف موقعیت آمریکا جبهه میگیرند و مخالفت می‌کنند.

ابوالفتح ادامه داد: گروهی دیگر از جمهوری‌خواهان نگران شکاف‌های داخلی برسر موضوعات نژادی و هویتی هستند، نگران این مسئله هستند که تفکر ترامپ جامعه را رودرو هم قرار دهد، تاکید ترامپ بر سر مسائل هویت گرایی با جامعه چندین نژادی و هویتی آمریکا در تعارض است، گسل هایی که بنظر می‌رسید بسته شده بود باز می‌شود و این وحدت و انسجام ملی را بهم میزند، از این جهت خواهان این هستند که فردی انتخاب شود که بتواند وحدت ملی را حفظ کند و از اغتشاشات داخلی جلوگیری کند، این دو دغدغه اصلی باعث شده بخشی از جمهوری‌خواهان ریزش داشته باشند و به بایدن بپیوندند.

وی درخصوص ابتلای ترامپ به بیماری کرونا اظهار کرد: شواهد و قرائن نشان می‌دهد که این بیماری واقعیت داشته و نمایش نبوده اما به این معنی نیست که ترامپ از فرصت‌ها استفاده نمی‌کند، هم ساختار سیاسی و هم سیاستمداران در آمریکا عموماً از توانایی بهره‌برداری از تهدید ها و تبدیل آن به یک فرصت برخوردار هستند، ترامپ براساس کار خود در رسانه و سینما، جنس و احساسات مخاطب را به خوبی می شناسد و خود را در قالب فردی قهرمان که در خط مقدم با کرونا جنگیده و از این بیماری نترسیده، در بین مردم بدون ماسک حضور دارد و خدمت رسانی می‌کند و قصد نجات کشور را دارد نشان می‌دهد، این بیماری قطعا به کمپین انتخاباتی ترامپ صدمه زده اما او سعی دارد با این تبلیغات نمایشی این صدمات و وقفه را جبران کند.

ابوالفتح گفت: مناظره معمولا بین معاونین نامزدها در دهه‌های گذشته دارای اهمیت و جایگاهی نبوده اما بعدها اهمیت پیدا کرده است، مناظره معاونین امسال به دو دلیل حائز همیت است؛ دلیل اول اینکه هم بایدن و هم ترامپ از سن بالایی برخوردار هستند و اگر بایدن پیروز شود و روزی که وارد کاخ سفید شود، پیرترین رئیس‌جمهور کل تاریخ آمریکا است، بنابراین او به لحاظ جسمی فردی ضعیف است و احتمال ابتلا به بیماری آن‌هم در شرایط کنونی بسیار زیاد است، به همین دلیل کسی که می‌تواند جانشین بایدن باشد خانم کاملا هریس است. برای جامعه و رای دهندگان مهم‌ است که کاملا هریس چه کسی است و دارای چه مواضعی است، در خصوص ترامپ نیز اوضاع به همین شکل است.

وی بیان کرد: نکته دوم این است که در این شرایط کرونایی مشخص نیست که مناظره بعدی بین بایدن و ترامپ چه زمانی برگزار می‌شود، از این جهت مناظره مایک پنس و کاملا هریس حائز اهمیت است و شاید یکی از پربیننده ترین مناظره معاونین نامزدهای انتخاباتی در دهه‌های اخیر است. در این مناظره کاملا هریس مطالبه‌گری میکند، نقد می‌کند و به عملکرد دولت مستقر که مایک پنس که بخشی از آن هست حمله می‌کند و مایک پنس مجبور است توجیه‌گر باشد و دفاع کند. در مناظره دوم ترامپ و بایدن که اگر برگزار شود در خصوص مسائل داخلی آمریکا و مسائل سیاست خارجه نیز صحبت می‌شود.

ابوالفتح در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در جامعه آمریکا فرهنگ خشونتی و سلاح وجود دارد و مسائل هویتی و بحران کرونا این جامعه را پرخاشگر کرده است، افزود: اما به این معنی نیست که درگیری شدید انتخاباتی رخ دهد، نظام سیاسی آمریکا اجازه چنین اعتراضاتی را نمی‌دهد. بنابراین می‌توان گفت گروه های سیاسی به سمت خشونت و رفتار های ساختارشکن بعد از انتخابات نمی‌روند چون می‌دانند عواقب خوبی در انتظارشان نخواهد بود.

این تحلیل‌گر سیاسی مسائل آمریکا در پایان درخصوص نگرش مردم آمریکا به سیاست خارجه افزود: برای مردم‌ معمولی که در آمریکا زندگی می‌کنند زمانی سیاست خارجی اهمیت پیدا می‌کند که دولت در ارتباط با جنگ تجاری، مصارف تعرفه‌ای، واردات، صادرات، منتقل کردن مشاغل از داخل به خارج و برعکس باشد و در بحث امنیت زمانی برایشان حائز اهمیت است که امنیت‌شان نسبت به ورود مهاجرین خارجی قانونی یا غیرقانونی تهدید شود و یا جان سربازانشان در جنگ به خطر بیفتد، در این صورت سیاست خارجی برایشان دارای اهمیت است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha