• یکشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99072719874
  • خبرنگار : 71626

در قالب یک کتاب منتشر شد

«گزارشی از دستاوردهای هوش مصنوعی در علوم اسلامی»

«گزارشی از دستاوردهای هوش مصنوعی در علوم اسلامی»

کتاب «گزارشی از دستاوردهای هوش مصنوعی در علوم اسلامی» نوشته بهروز مینایی بیدگلی، محمدابراهیم شناسا، سیدعلی حسینی، حجت‌اله اجودی و علیرضا شهبازی منتشر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، این کتاب در ۱۰۰ صفحه، با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۵هزار تومان با همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه توسط انتشارات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شده است.

در معرفی کتاب «گزارشی از دستاوردهای هوش مصنوعی در علوم اسلامی» عنوان شده است: این کتاب به بررسی خدمات هوش مصنوعی در تولید علوم اسلامی و انسانی  می‌پردازد. این کتاب نقشه راهی برای پژوهشگران حوزوی و علاقه‌مندان به مباحث هوش مصنوعی است.

بهروز مینایی بیدگلی، دبیر علمی همایش هوش مصنوعی و علوم اسلامی در مقدمه این کتاب آورده است: «هـوش مصنوعـی را باید گسـتره پهناور تلاقی بسـیاری از دانش‌ها، علوم و فنون قدیم و جدید دانسـت که کاربردهـای گوناگـون و فراوانی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیستی، پزشـکی، علوم اجتماعی و بسـیاری از علوم دیگر دارد. امـروزه به دلیـل وجـود حجـم بالایـی از متـون اسـامی، فقهـا و پژوهشـگران حـوزوی نیازمنـد آن هسـتند کـه به تمامـی جوانـب یک موضـوع اعـم از قوانین طبیعی، عرفی و شرعی پیرامـون آن اشـراف کامل داشـته باشـند تـا بتوانند در مـورد آن اظهار نظر کنند یـا حکم جدیدی را اسـتنباط کنند. ایـن جوانب می‌بایسـت به گونـه‌ای هوشمندانه و سازمان‌یافته در اختیار فقیه قـرار بگیرد تا فراینـد اسـتنباط را بـرای وی تسـهیل و تسـریع کند. موتورهـای جسـت‌وجوی معنایـی و فناوری‌هـای هوشـمند پـردازش متن، می‌توانند ایـن جوانب را بـا سـرعت و دقـت قابل قبـول در اختیـار فقیـه قـرار دهند. در حـال حاضـر موتورهـای جسـت‌وجوی معنایـی می‌توانند متونی را که عیـن آن عبارت به عبـارت موردنظـر اشـاره می‌کنند بیابند بـدون این که لزوما در متـن موجود باشـد.»

لزوم حرکت به سمت کاربست سامانه‌های هوشمند، دستاوردهای موجود هوش مصنوعی در مرزهای دانش، دستاوردهای اولیه هوش مصنوعی در حوزه دین، سامانه‌های هوشمندی پیشنهادی، تحلیل سامانه‌های هوشمندی موجود در علوم اسلامی، تقسیم‌بندی خدمات هوشمند و... از جمله سرفصل‌های این کتاب هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha