• دوشنبه / ۵ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99080502428

واگویه‌های مردم و اعضای شورای دهستان سیاخ

وضعیت نارنجی جاده‌‎ی سیاخ‌دارنگون شهرستان شیراز

وضعیت نارنجی جاده‌‎ی سیاخ‌دارنگون شهرستان شیراز
عکس آرشیوی است.

ایسنا/فارس آمار بالای تصادفات روزانه در جاده سیاخ دارنگون و اعتراض اهالی این منطقه، این بار از تریبون رسانه‌ها، مسئولان را نشانه گرفته تا شاید در توزیع بودجه نیم‌نگاهی به این جاده بیندازند.

تا پیش از شیوع کرونا آخر هفته‌های بسیاری از مردم فارس در جاده سیاخ دارنگون  و باغ‍‌شهری‌هایی که گوش تا گوش این منطقه را تشکیل داده، می‌گذشت و اگرچه امروز هم بسیاری از خانواده‌ها برای گذران اوقات فراغت خود این جاده را طی می‌کنند اما سنگینی ترافیک در رفت و به ویژه برگشت از یک سو، تصادف‌های روزانه و پی در پی و جان‌هایی که به راحتی به کام مرگ فرستاده می‌شوند از سویی دیگر موجب شده تا اهالی این منطقه از رسانه‌ها درخواست یاری کنند.

به گفته رضا صبوری از اهالی یکی از روستاهای این منطقه، متاسفانه روزانه شاهد تصادفات منجر به فوت در جاده ورودی این منطقه هستیم.

او با بیان اینکه بارها مشکلات را به گوش مسئولان رسانده‌ایم، اما تاکنون پاسخ مناسبی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم، افزود: به طور میانگین در هفته شاهد ۸ فقره تصادف رانندگی در سطح جاده سیاخ دارنگون هستیم که تنها در دو روز گذشته ۶ بار حادثه رانندگی در این محور اتفاق افتاده است.در یک‌سال گذشته به دلیل افزایش قیمت مسکن و زمین مهاجرت از شهرها به مناطق روستایی اتفاق افتاده است.

صبوری گفت: سال‌هاست پیگیر وضعیت جاده این روستا هستیم و گوش شنوایی نیست، این بار دست به دامن رسانه‌ها شده‌ایم تا بتوانیم صدای خود را به گوش مسئولان و نمایندگان مجلس برسانیم.

تضمینی برای رفت و برگشت اهالی این منطقه وجود ندارد

محمد امین نجمی، رئیس شورای منطقه سیخ دارنگون گفت: مشکل جاده این منطقه از وضعیت سفید به نارنجی تبدیل شده است و هیچ تضمینی برای رفت و برگشت اهالی این منطقه وجود ندارد. اهالی این روستا که برای کوچکترین امور خود به شهر مراجعه می‌کنند از درمان گرفته تا خرید مایحتاج اولیه مراجعه کنند تا بخواهد به منزل خود برگردند تمامی اعضای خانواده دلواپس هستند که آیا سالم برمی‌گردد یا خیر.

وی افزود: ما تا کنون صبر ایوب را داشته‌ایم و دیگر تحمل نداریم و این محور به یک معضل تبدیل شده است و از مسئولان استانی می‌خواهیم که بودجه‌ای برای ایمن سازی این محور اختصاص داده شود.

معصومه سیمی باغدار این روستا در ادامه اشاره‌ای به وجود پادگان‌های سپاه و ارتش در مسیر این روستا کرد و افزود: صبح‌ها ترافیکی سنگینی در این مسیر به دلیل تردد خودروهای کارمندان ارتش و سپاه ایجاد می‌شود و این جاده گنجایش را ندارد.

وی افزود: جاده سیاخ دارنگون محور ترانزیتی محسوب می‌شود و به شهرستان‌های کوار، فیروزآباد، عسلویه و کوهمره سرخی منتهی می‌شود و به دلیل ناایمن بودن و وضعیت نامناسب، این مسیر به جاده مرگ تبدیل شده است.

سیمی عنوان کرد: عدم علائم ایمنی، عرض کم، پیچ‌های خطرناک و فاقد در مسیر جاده سبب بروز بیشترین فاجعه انسانی می‌شود و گویا این جاده به حال خود رها شده و کسی نیست تا نظارتی بر این جاده داشته باشد و از نزدیک درد و غم مردم را ببیند.

وی با انتقاد از اینکه سیاخ دارنگون چگونه تبدیل به بخش می‌شود در حالیکه هنوز در اندر خم یک کوچه مانده است؟، گفت: مسئولان صدای مردم منطقه محروم سیاخ دارنگون را بشنوند.

جاده سیاخ دارنگون همان یارانه ۴۵ هزارتومانی است که هنوز رشد نکرده است

حبیب هاشمی مسئول شورای قلعه چوبی نیز گفت: ماجرای جاده سیاخ دارنگون همان موضوع یارانه ۴۵ هزارتومانی است که هنوز رشد نکرده است. با وجود قریب به ۳۰ هزار باغ شهری در این منطقه، رشدجمعیت، مسیر ارتباطی به شهرستان‌هاست و متاسفانه هیچگونه نظارت پلیس هم در این محور وجود ندارد.

وی با ابراز گلایه، افزود: مسئولان راه و شهرسازی اعلام کردند که اعتباری برای کمک نداریم و خود اهالی منطقه به‌صورت خودیاری جاده را بسازید در صورتیکه هزینه بهسازی این مسیر بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است.

بیژن نام‌ور یکی دیگر از اهالی روستا هم گفت: متاسفانه مسئولان امنیتی هستند تا عمرانی! منطقه سیاخ دارنگون فاقد آب و گاز است در صورتیکه فاصله زیادی به شهر شیراز ندارد و این منطقه به معنای واقعی مظلوم واقع شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات اساسی دیگر مردمان این منطقه نبود آب شرب و آشامیدنی سالم و بهداشتی است و متاسفانه چندین سال است این موضوع را پیگیری کردیم و بی نتیجه بوده است.

حسام دانشور، دهیار سابق این روستا نیز با اشاره به اینکه این منطقه از ظرفیت و پتانسیل‌های بی نظیری برخوردار است، بیان کرد: ۳۰ هزار قطعه باغ شهری در سیخ دارنگون وجود دارد و روزانه ۱۲ هزار تردد در این جاده داریم و خواستار ارتقای این جاده از مسئولان استانی شد.

وی گفت: وضعیت نامناسب جاده، نبود اینترنت، نبود آب آشامیدنی سالم از مشکلات اصلی مردمان این منطقه است، منطقه‌ای که به فراموشی سپرده شده است.

دانشور با این عنوان که مردم این منطقه برای انقلاب و نظام شهید و آزاده تقدیم کرده‌اند، گفت: همچنین این منطقه قطب محصولات کشاورزی است و از شما رسانه‌ها عاجزانه توقع داریم صدای ما را به گوش مسئولان استانی برسانید تا به داد اهالی مردم این منطقه برسند.

وی تصریح کرد: متاسفانه منطقه سیاخ دارنگون حیات خلوت مسئولان استانی شده است، به صورتی که آقای مسئول یک روز تعطیل برای تفریح سری به این منطقه بزند و گوش شنوایی برای درد و دل و مشکلات ما نیست.

حسن عابدی یکی از اهالی منطقه نیز با بیان اینکه جاده سیاخ دارنگون محل آموزش راهنمایی و رانندگی برخی از مردم شده است، این جاده را نیازمند اصلاح دانست و از اداره راه و شهرسازی و دیگر مسئولان خواست تا با مطالعه دقیق، طرح مناسب را برای اقدامات بعدی مهیا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha