محمدرضا مشایخی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در محل سالن جلسات فرمانداری میانه، گفت: وضعیت کنونی مناطق زلزله که در بازدیدها نیز مشخص میشود که چقدر پیشرفت بالایی داشته، فقط به همت دستگاههای مسئول انجام گرفته است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: با توجه به شروع محدودیتهای کرونایی و فاصله گذاریهای اجتماعی از اسفندماه سال گذشته و آغار فصل برداشت محصولات کشاورزی شهرستان، جریان بازسازی واحدهای تخریب شده حدود دو ماه متوقف شد و این روند پیشرفت بازسازی، تنها در شش ماه انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در شهرستان میانه، ۷۶ روستا از زلزله سال گذشته آسیب دیده بودند که در ۱۸ روستای آن شدت تخریب بالا بود، با توجه به تصمیماتی که در زمان کوتاه توسط هیئت دولت گرفته شد و اقدامات به موقع مسئولان استانی، توانستیم روند مطلوبی را پشت سر بگذاریم.
مشایخی گفت: تعداد ۲۰۰۰ واحد مسکونی و ۱۰۰۰ اماکن دامی در میانه خسارت دیده بودند که تاکنون، بازسازی ۱۹۵۰ واحد مسکونی و بالای ۵۰ درصد از واحدهای دامی به اتمام رسیده است.
وی در خصوص مشکلات شهرستان میانه در زمینه اتمام بازسازیها، اظهار کرد: توزیع اعتبارات ویژه تخصیص یافته باید بر اساس نسبت ۷۰ به ۳۰ بین میانه و سراب انجام گیرد اما این امر تاکنون رعایت نشده و به میزان ۵۲.۵ به ۴۷.۵ توزیع شده است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر، عدم کفایت تعداد پیمانکاران در منطقه است که در این راستا تلاش میکنیم تا از سایر مناطق پیمانکارانی را بیاوریم، ولی گروههای پیمانکاری، به دلیل نوسانات قیمت رغبت چندانی به کار ندارند.
فرماندار میانه بیان کرد: برای جبران خسارات وارده به تاسیسات زیربنایی، تاکنون اعتباری تخصیص نیافته و نیاز به تامین اعتبار خاص برای رفع این مشکل هستیم.
وی افزود: جابهجایی تعدادی روستا و ۱۶ خانوار مستضعف زلزله دیده که تحت پوشش نهاد حمایتی نیستند از جمله مشکلات دیگر میانه است که سعی میکنیم از طریق دستگاههای حمایتی شهرستان، خیران و مبلغی از اعتبارات حوادث استانی، این مشکلات را رفه کنیم.
ضرورت افزایش تسهیلات اماکن دامی
به گزارش ایسنا، معاون فرماندار سراب نیز در ادامه این جلسه، اظهار کرد: پیشرفت بازسازیها در شهرستان سراب نیز خوب است و در خصوص تامین تسهیلات واحدهای مسکونی و دامی اقدامات خوبی انجام گرفته است.
قدرت ملکی با بیان اینکه برای ۱۰۰۰ واحد مسکونی و ۱۰۰۰ مورد از اماکن دامی سراب، تسهیلات اختصاص یافته است، افزود: میزان تسهیلات پرداختی با توجه به افزایش هزینهها و نوسانات قیمت کم بوده و کفاف هزینه مصالح و دستمز کارگران را نمیدهد.
وی ادامه داد: صدور پایانکار واحدهای احداثی باید زیرنظر بنیاد مسکن انجام گیرد تا روستاییان مشکلی در این خصوص نداشته باشند.
وی ادامه داد: در شهرستان سراب ۱۰۰۰ روستا و تعدادی از خانههای شهر سراب آسیب دیده بودند که تسهیلات لازم اختصاص یافته است اما در خصوص واحدهای دامی با مشکل تسهیلات مواجه هستیم زیرا ۴۴۰۰ اماکن دامی در سراب آسیب دیدهاند که سهم تسهیلات این شهرستان تنها ۱۰۰۰ واحد است که تاکنون نیز تسهیلات ۷۵۰ واحد پرداخت شده و ۲۵۰ واحد دیگر در حال پرداخت است.
وی با اشاره به ضرورت اتمام بازسازی واحدها تا میش از شروع زمستان، گفت: در بحث زیرساختها و تاسیسات زیربنایی مناطق زلزله زده شهرستان با مشکل مواجه هستیم و حتی در برخی روستاها با وجود اینکه شبکه مخابراتی کلا از بین رفته است اما اعتباری در این خصوص وجود ندارد.
حادثه غم انگیز زلزله نشان داد که چه کسانی اهل کار هستند
در ادامه این جلسه، امام جمعه میانه نیز، اظهار کرد: حادثه غم انگیز زلزله سال گذشته میانه و سراب به ما نشان داد که چه کسانی اهل کار هستند.
حجت الاسلام محمدی، با قدردانی از تمام تشکیلات و ارگانهایی که در جریان بازسازی این مناطق کمک کردند، افزود: حضور شبانه روزی نیروهای انتظامی در مناطق باعث شد تا کوچکترین وسایل جابه جا نشود و یک کار جهادی با همکاری ارگانهای مختلف در شهرستان انجام گرفت که در نوع خود بی نظیر بود.
وی ادامه داد: حتی گروههایی در شهرستان مستقر شده بودند که به صورت شبانه روزی غذای گرم حاضر میکردند و حتی سپاه نیز امکانات خود را در منطقه مستقر کرد که در نتیجه همکاریها، نتیجه مطلوب گرفتیم.
وی با تقدیر از تمامی ائمه جمعه کشور و خیرانی که در این راستا به میانه کمک کردند، گفت: بنیاد مستضعفان و آقای فتاح در زمینههای مختلقی و به خصوص تامین سیمان موردنیاز بسیار کمک کرد؛ بانکها نیز با سرعت بالا تسهیلات و خدمات بی نظیر خود را ارائه دادند.
امام جمعه میانه اظهار کرد: به برکت خون شهدا، نظام اسلامی و حضور مدیران مسئول در صدر استان، توانستیم نتایج بسیار مطلوبی در جریان بازسازی و تامین امکانات افراد زلزله زده شهرستان به دست آوریم.
انتهای پیام
نظرات