• جمعه / ۱۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99081610100
  • خبرنگار : 71282

ریزش شاغلین بخش ساختمان در بهار امسال

ریزش شاغلین بخش ساختمان در بهار امسال

نتایج یک پژوهش نشان می دهد که تعداد شاغلین بخش ساختمان در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۲.۲ درصد کاهش یافته و ریزش ۶۶ هزار نفری نیروی شاغل در این بخش را به دنبال داشته است.

به گزارش ایسنا، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی به بررسی روند تعداد شاغلین بخش صنعت ساختمان طی سالهای ۱۳۸۴ تا بهار ۱۳۹۹ پرداخته است.

این گزارش نشان می دهد تعداد شاغلین در سال ۱۳۸۴ حدود دو میلیون و ۱۴۳ هزار نفر بوده که تا سال ۱۳۹۳ روند صعودی داشته و به طور متوسط در هر سال بین ۱۴ هزار تا ۳۲۵ هزار نفر به جمعیت شاغلین افزوده شده تا به رقم سه میلیون و ۲۰۲ هزار نفر در سال  ۱۳۹۳ رسیده است؛ با این حال در فاصله سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴ با ریزش ۲۵۳ هزار نفری در این بخش روبه رو بوده ایم که به نظر می رسد رکود بخش مسکن و کاهش ساخت و سازها بی تاثیر نبوده است.

در سال ۱۳۹۵ اگر چه افزایشی جزئی در تعداد شاغلین این بخش رخ داده اما از سال ۱۳۹۷ تا بهار ۱۳۹۹ به تدریج روند نزولی و ریزش نیروی شاغل آغاز شده است به نحوی که از کاهش ۱۰ هزار نفری در سال ۱۳۹۷ به کاهش ۶۶ هزار نفر در بهار ۱۳۹۹ رسیده و جمعیت شاغلین این بخش از سه میلیون و ۵۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۷ به دو میلیون و ۹۵۰ هزار نفر در بهار ۱۳۹۹ کاهش یافته است.

به موجب این گزارش تعداد شاغلین بخش ساختمان تا سال ۱۳۹۲ تحت تاثیر پروژه هایی مثل مسکن مهر روند صعودی داشته اما پس از آن روند نزولی پیدا کرده است.

افزایش یکباره ساخت و سازها در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ با جامع نگری لازم صورت نپذیرفته و صنایع تولیدکننده محصولات مورد نیاز این بخش رشد لازم را به دست نیاورده اند در نتیجه ورود مصالح ساختمانی از خارج کشور توسعه یافته است، از سوی دیگر افزایش مصالح ساختمانی تحت تاثیر دلالان موجب شده تا قیمت ساخت و ساز و به تبع آن قیمت مسکن روند افزایشی خود را طی کند و بر همین اساس با رکود در بخش ساختمان روبه رو بوده ایم.

به گزارش ایسنا، علیرغم شیوع ویروس کرونا از اسفند سال گذشته، کاهش ۲.۲ درصدی تعداد شاغلین بخش ساختمان در بهار ۱۳۹۹ نسبت به بهار ۱۳۹۸ را نمی توان ناشی از این امر دانست چرا که قبل از آن هم در برخی سالها ساخت و ساز رشد چندانی نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۶ ۱۷:۲۵

لطفا یکی به داد مابرسه به خدا ثواب داره تامین اجتماعی میگه به پروژه ها بیمه بیکاری تعلق نمیگیره آخه این کجای عدالته از من کارگر که با شرایط سخت نان درمیارم ونیازمندم واجب تر کیه که بیمه بیکاری بهم تعلق نمیگیره این چه قانونیه آخه