• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99081811539
  • خبرنگار : 50046

درخت های چناری که ایستاده می میرند

درخت های چناری که ایستاده می میرند

ایسنا/خراسان شمالی تا به امروز تصور می کردم که صدای اره برقی فقط از جنگل ها برای قطع درخت های جنگلی می آید اما این صدا از باغات خراسان شمالی نیز به صدا در آمده است.

درخت های چنار یکی از گونه هایی است که امروز زیر تبرها قطع می شود درخت هایی که موجب زیبایی و ایجاد مناظر به یادماندنی در محیط اطراف خود شده بودند.

در حال حاضر درخت های چنار که برای تعداد خیلی زیادی از گردشگران و مسافران سایه های خنکی را در فصل گرما ایجاد کرده بودند کابوس تبر را می بینند و با تیغ تیز تبرها بریده می شوند، فقط برای اینکه به کارخانجات چوب بروند و منفعتی را ایجاد کنند.

حمل ۴۰۰ تن چوب درخت چنار به کارخانجات چوب بری

سرهنگ موسی الرضا حیاتی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، از صدور مجوز حمل ۴۰۰ تن چوب درخت چنار طی امسال در این استان خبر داد.

وی با اشاره به اینکه این درخت ها در داخل و یا حاشیه باغات قرار دارند، افزود: از آنجاییکه این درخت ها در اراضی ملی قرار ندارند این اداره کل نمی تواند برای جلوگیری از قطع آن ها دخالت کند.

به گفته حیاتی قطع درخت های چنار بیشتر در مناطقی همچون چناران شهر، طراقی کرد، تاتار، درکش و ... دیده می شود.

وی بیان کرد: متاسفانه با قطع درخت های گردو در برخی از نقاط استان نیز مواجه هستیم که یکی از عللی که صاحبان این درخت ها برای قطع آن ها عنوان می کنند عدم باردهی آن ها است.

حیاتی تصریح کرد: اما این موضوع پایه علمی ندارد چراکه اگر درختانی فرسوده باشند چراکه پاجوش می زنند و از سوی دیگر عمده چوب هایی که برای آن مجوز حمل صادر شده درخت هایی جوان بوده است که صاحبان این درخت ها بعد از قطع، آن ها را مدتی می گذارند با باقی بماند و سپس بعد از خشک و سبک شدن حمل می کنند.

وی خاطرنشان کرد: درخت های چنار در تلطیف آب و هوایی خیلی موثر هستند بطوریکه در فصل پاییز به هنگام بارندگی موجب می شود تا آب های جاری شده در زمین فروکش کند و کمک خیلی زیادی به ذخیره های آب های زیرزمینی دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اما این درخت ها موجب می شود تا جاذبه های گردشگری خیلی زیادی ایجاد کند و سبب ایجاد مناظر طبیعی خیلی زیادی در بخش های مختلف استان شود.

وی تاکیدکرد: شاهد این امر درخت های چنار موجب در پارک ملی باباامان و بوستان بش قارداش هستیم که هر ساله تعداد زیادی از افراد را در همین فصل از سال فقط برای گرفتن عکس های پاییزی با برگ ریزان این درختان می کشاند.

چ

کپسولی همانند چنار که اکسیژن سالم در هوا منتشر می کند

جلال حسن نژاد کارشناس اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی که دارای دکترای جنگلداری نیز است در ادامه در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با خصوصیات و مزیت های درخت چنار گفت: چنار جزء درخت های پهن برگ و آب دوست است که بیشتر در حاشیه جوی های آب و رودخانه ها رشد می کند.

وی افزود: از قدیم الایام این درخت را تلطیف آب و هوا و تولید اکسیژن پاک کشت می کردند چرا که این گونه درخت جنگلی چتر بزرگی ایجاد می کند و سایه انداز خیلی خوبی به خصوص برای فصل گرما است.

حسن نژاد با بیان اینکه متوسط طول عمر هر درخت چنار ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال است، ادامه داد: این درخت ها می تواند تا ۳۰۰ ستال نیز عمر کند.

وی تصریح کرد: وجود درخت های چنار در داخل و یا حاشیه باغات کمک زیادی به رشد نهال های خیلی جوان می کند چراکه برخی از درخت ها برای رشد مطلوب خود نیاز به آفتاب خیلی شدید ندارند و نیم سایه برای رشد آن ها بهتر است که چنارها می توانند این امکان را برای نهال های جوان ایجاد کنند.

این دکترای جنگلداری در ارتباط با میزان رشد درخت های چنار نیز توضیح داد: درخت های چنار دارای رشد خوبی هستند و همانند درخت های اُرس کند رشد نیستند.

وی تاکیدکرد: علاوه بر آن، چنارها دارای چوب خوب و باکیفیتی هستند و چوب آن ها بیشتر در صنایع مبل سازی استفاده می شود.

چ

حذف درخت های کم بارده از سیاست های فرآیند اصلاح و نوسازی باغات

محمد علی شریکیان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: کاشت برخی از درخت ها همچون درخت چنار در حاشیه باغات کمک خیلی زیادی به کاهش تبخیر و تعرق، رشد تولید و افزایش بهره وری می کند.

وی افزود: البته باغدارها درخت های جنگلی را در حاشیه باغات هم به منظور ایجاد بادشکن و هم کسب سود از چوب آن ها کشت می کنند و زمانیکه به مرحله سوددهی رسید آن را قطع کرده و سپس درخت دیگری را جاگیزین آن می کنند.

شریکیان ادامه داد: حذف درخت های کم بارده یکی از سیاست های فرآیند اصلاح و نوسازی باغات است و این نوع از درخت ها از باغ حذف و درخت های دیگر جایگزین آن شوند.

م

ثبت ۷ درخت چنار کهنسال در خراسان شمالی

رضاییان کارشناس اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: تاکنون هفت درخت چنار کهنسال در این استان به ثبت ملی میراث طبیعی رسیده است.

به گفته وی چنار کهنسال کتلی یکی از کهنسال ترین درخت های چنار در کشور است.

وی افزود: درخت کهنسال چنار در شوقان نیز از دیگر درخت های کهنسال این استان است که ۳۵۰ سال عمر دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha