• پنجشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99082920370
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

اساسی‌ترین نیاز شهرهای ایران چیست؟

اساسی‌ترین نیاز شهرهای ایران چیست؟

ایسنا/خراسان رضوی معاون شهردار مشهد معتقد است انسان‌محوری و احیای دانش کهن ایرانی از نیازهای اساسی شهرهای آینده ایران هستند.

آیدا مهربان در نهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری که امروز به صورت ویدئوکنفرانس در شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: هر چند توسعه پایدار مفهومی جدید برای ورود به قرن بیست‌ویکم و به عنوان دستور کار ۲۱ شناخته شده تا دنیا و زمین را از مخاطرات عصر نوین نجات دهد، اما این مهم در شهرسازی و معماری ایران سابقه دیرینه دارد و منطبق بر ظرفیت‌های اکولوژیک و بوم و اقلیم کشورمان بنیانی پایدار داشته است.

وی با بیان اینکه «دانش معماری ایرانی به همین سبب در طول قرن‌ها ماندگار شده و کیفیت‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار نداده است»، ادامه داد: در واقع معماری و شهرسازی ایرانی به اقلیم و بوم کیفیت ویژه‌ای بخشیده بود، چراکه بهترین کاربرد از آب‌وخاک را به کار گرفته و بهترین ارتباط و هم پیوندی با محیط پیرامون انسان را ایجاد کرده است.

مهربان با اشاره به اختراع قنات در ایران برای رفع تهدید کم‌آبی در محیط خشک این کشور کهن، تصریح کرد: در آستانه سده جدید امید داریم دوباره بتوانیم پیوند بین علم جدید و دانش‌های کهن و تکنولوژی و به‌کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر مجدداً برقرار کنیم.

مدیریت سنتی پاسخگوی نیازهای امروز شهرها نیست

محمدرضا حسین‌نژاد، معاون شهرسازی و معماری شهردار مشهد، نیز در این مراسم با اشاره به موضوع جهنده‌بودن تصمیمات و خواسته‌های شهروندان در دنیای مدرن، اظهار کرد: در برنامه‌ریزی امروز شهر که باید با نیروی انسانی، تجهیزات و دانش به دنبال جلب رضایت و تامین خواسته‌های شهروندان باشیم، اما باید آگاه بود که امروز این خواسته‌ها ثابت نبوده و به سرعت در حال تغییر است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، وی ادامه داد: جهنده و متغیر بودن خواسته‌های امروز شهروندان با توجه به وجود ابزارهای ارتباطی و شبکه‌های اطلاعاتی جدید، فضایی را باعث شده که روش‌های قدیم و سنتی برنامه‌ریزی و تامین نیازها دیگر پاسخگو نباشد و دیگر نمی توان به شکل حکمرانی قاطع، به شهروندان حکم بلاعزل داد.

حسین‌نژاد تصریح کرد: امروز شهر و شهروندان و نیازهای شهر سلب نبوده و جهنده است. پس روش‌ها و برنامه باید دستخوش تغییر شده و باید حضور و مشارکت مردم در برنامه‌ریزی و مدیریت و تولید طرح ها دیده شود. باید افکار نوین در ذهن شهروندان را دریابیم و به فکر برنامه‌های جدید برای تامین خواسته‌های متغیر شهر باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha