• شنبه / ۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99090100426
  • خبرنگار : 71607

ساخت الماس در دمای اتاق تنها در چند دقیقه!

ساخت الماس در دمای اتاق تنها در چند دقیقه!

گروهی از دانشمندان "دانشگاه ملی استرالیا"(ANU) و "مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن"(RMIT) در مطالعه اخیرشان دو نوع الماس را در آزمایشگاه و فقط در عرض چند دقیقه در دمای اتاق ایجاد کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، یکی از این دو الماس، الماس موجود در نوعی از حلقه‌های نامزدی و دیگری نوعی از الماس به نام "لونسدالیت" است که در طبیعت و در محل برخورد شهاب سنگ مانند ناحیه "کانیون دیابلو" آریزونا یافت شده است.

 پروفسور"جودی بردبای"(Jodie Bradby) از دانشگاه ملی استرالیا گفت: دستیابی به این موفقیت و ساخت الماس در عرض چند دقیقه در آزمایشگاه در دمای اتاق بسیار شگفت انگیز است زیرا این روند(ساخت الماس) معمولاً طی میلیاردها سال و در شرایط فشار زیاد و دمای بسیار گرم انجام می‌شود.

این کشف جدید و غیر منتظره نشان می‌دهد که  لونسدالیت و الماس معمولی هر دو فقط با اعمال فشارهای زیاد(معادل فشار پا ۶۴۰ فیل آفریقایی) می‌توانند در دمای معمولی اتاق نیز تشکیل شوند. نکته این مطالعه نحوه اعمال فشاری است که وارد کرده‌ایم. علاوه بر فشارهای بسیار زیاد، ما اجازه دادیم کربن چیزی به نام "برش"(shear) را تجربه کند که این روند مانند یک نیروی چرخشی و کششی است. ما فکر می‌کنیم که این عمل اجازه می‌دهد تا اتم‌های کربن در جای خود حرکت کرده و الماس معمولی و لونسدالیت را تشکیل دهند.

با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته میکروسکوپ الکترونی، دانشمندان می‌توانند برش‌های جامد و دست نخورده‌ای را از نمونه‌های آزمایشی گرفته و عکس‌هایی از نحوه تشکیل این دو نوع الماس تهیه کنند. این تصاویر نشان داده است که در این روش جدید الماس‌های معمولی در وسط رگه‌های لونسدالیت ایجاد شده است.

پروفسور بردبای گفت: لونسدالیت این پتانسیل را دارد که برای برش مواد فوق جامد در محل‌های استخراج استفاده شود. ایجاد بیشتر این الماس نادر و بسیار مفید هدف بلند مدت محققان این مطالعه بوده است. دستیابی به دو نوع الماس در دمای اتاق برای اولین بار در آزمایشگاه هیجان انگیز بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha