• سه‌شنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۹ / ۰۰:۳۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99091108186
  • منبع : نمایندگی خوزستان

استاندار عنوان کرد

ایجاد شبکه دفع آبهای سطحی اهواز خارج از توان شهرداری/آبگرفتگی منازل ۱۵ درصد سال گذشته

ایجاد شبکه دفع آبهای سطحی اهواز خارج از توان شهرداری/آبگرفتگی منازل ۱۵ درصد سال گذشته

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان گفت: امسال با اقدامات ضربتی شهرداری و آبفا، کارهای خوبی انجام شد، به صورتی که سال گذشته حدود ۸ تا ۱۰ روز آب‌های سطحی ایستایی و ماندگاری داشت و مردم را با مشکلات فراوانی مواجه ساخت اما امسال عمده مناطق صبح دوشنبه از آبگرفتگی خارج شد و تعداد منازلی که دچار آبگرفتگی شدند، معادل ۱۵ درصد منازل خسارت دیده در بارش سیل آسای سال گذشته بود.

غلامرضا شریعتی شامگاه ۱۰ آذرماه اظهار کرد: جمع آوری آب های سطحی طبق قانون از وظایف شهرداری ها است و در اهواز سیستم جمع آوری آب های سطحی بر اساس برآورد صورت گرفته بین ۸ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد که این رقم از عهده شهرداری خارج است و قانون هم آن را بر عهده شهرداری گذاشته است که این شرایط مشکلات آبگرفتگی را در پی داشته است.

وی افزود: شهر اهواز یک شهر مسطح است و مانند دیگر شهرها نیست که شیب دار بوده و امکان خروج آب را دارند.

شریعتی ادامه داد: با توجه به مسطح بودن اهواز، نیاز به ایستگاه‌های پمپاژ و شبکه های گسترده است که آب‌های سطحی جمع آوری شود.

استاندار خوزستان در پاسخ به ادعایی مبنی بر اینکه سپاه در حوزه بحران آبگرفتگی، اقدامات بیشتری داشته در حالیکه استانداری اقدام خاصی نداشته است، گفت: همه نهادها و دستگاه ها ارکان مجموعه نظام و حاکمیت هستند و ما چنین تفکیک هایی را قائل نیستیم در عین حال من و معاون عمرانی استانداری با بروز بحران در بندر امام مستقر شدیم و مسوولان ذیربط، مدیریت امور را بر عهده دارند. همچنین از فرمانده سپاه استان خواستیم نیروهای خود را برای کمک به بندر امام اعزام نمایند و همه در کنار هم کار می‌کنیم.

شریعتی خاطرنشان کرد: حل معضل آبگرفتگی یک کار زیرساختی و اساسی است و به اعتبار بسیار زیاد نیاز دارد.

استاندار خوزستان عنوان کرد: در رابطه با فاضلاب در اهواز مبلغ چهار هزار میلیارد تومان به قیمت سال ۹۸ نیاز است که تکمیل شود و اقدام خوبی که به پیشنهاد دولت و با اجازه مقام معظم رهبری شد، اختصاص ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه برای شبکه فاضلاب اهواز بوده است و ما امیدواریم همین رقم در بودجه سال آینده نیز در نظر گرفته شود.

شریعتی اظهار داشت: همچنین برای تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز ۴۰ میلیون یورو فاینانس خارجی در نظر گرفته شده است و جمعاً حدود ۱۴۰ میلیون یورو در طول دو سال برای اهواز اختصاص می یابد که در صورت تخصیص آن، حدود نیمی از هزینه مورد نیاز برای فاضلاب اهواز پوشش داده می‌شود و ما امیدواریم با هزینه‌کرد درست آن، حدود ۶۷ درصد مشکلات فاضلاب اهواز را حل کنیم.

وی تصریح کرد: قرار شده است شبکه فاضلاب اهواز به قرارگاه خاتم الانبیا (ص) واگذار شود و تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز نیز که فاینانس خارجی است مناقصه آن برگزار شده و پیمانکار مشخص شده است و در مرحله کارهای اداری و بروکراسی در کشور ما و کشور خارجی است و امیدواریم به زودی مرحله اجرایی آن آغاز شود.

استاندار خوزستان توضیح داد: برای اجرای طرح‌های ضربتی در سطح اهواز، امسال تقسیم کار صورت گرفت و با همکاری شهرداری و شرکت آبفا جهت بهبود شرایط دفع آب های سطحی با اقدامات ضربتی شهرداری و آبفا، کارهای خوبی انجام شد، به صورتی که سال گذشته حدود ۸ تا ۱۰ روز آب‌های سطحی ایستایی و ماندگاری داشت و مردم را با مشکلات فراوانی مواجه ساخت اما امسال عمده مناطق صبح دوشنبه از آبگرفتگی خارج شد و تعداد منازلی که دچار آبگرفتگی شدند، معادل ۱۵ درصد منازل خسارت دیده در بارش سیل آسای سال گذشته بود.

به گزارش ایسنا به نقل از استانداری خوزستان، شریعتی بیان کرد: برخی مناطق مانند کوی الهادی، کمپلو و کوی علوی  در اهواز هنوز مشکل دارند و همچنین مشکل شهرک دانشگاه و معین زاده در حال حل شدن است.

وی اضافه کرد: در بندر امام و شهر چمران که جزو ماهشهر است، به دلیل حجم بارش بی سابقه ۱۷۰ میلی متری، این وضعیت را شاهد بودیم در صورتی که متوسط سالانه بارش در این شهر ۱۷۶ میلی‌متر است. البته در شهر چمران به جز بخش کوچکی از آن، کاملا از آبگرفتگی خارج شد اما در بندر امام برخی مناطق هنوز مشکلاتی دارند.

استاندار خوزستان عنوان کرد: ما از محل اعتبارات عمرانی به همه دستگاه ها کمک می کنیم در عین حال استانداری نقش اجرای پروژه‌ها را ندارد و یک دستگاه حاکمیتی است و به عنوان رئیس شورای برنامه‌ریزی استان، به پروژه های دستگاه های مختلف کمک هایی اختصاص می دهد.

وی بیان کرد: با اقداماتی که در حال انجام است، آب به سرعت در حال پایین آمدن است. البته با تغییر اقلیم و بروز بارش های سیل آسا، توجه ویژه کشور به مشکلات استان را می‌طلبد هرچند این بارش های سنگین مزایایی هم برای ما همچون ایجاد پوشش گیاهی در کانون های ریزگرد و رونق کشت تابستانه در خوزستان داشته است.

استاندار خوزستان در پایان گفت: امیدواریم با عزم ملی برای حل مشکلات خوزستان که مزایا و خدمات زیادی به کشور ارائه می دهد، شرایط زندگی بهتری در استان ایجاد و رضایت مردم خوزستان جلب شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha