• جمعه / ۱۲ دی ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99101208722
  • خبرنگار : 71474

گام جدید در دعوای تجاری چین و آمریکا

کدام کشور بیشترین سود را از کرونا برد؟

کدام کشور بیشترین سود را از کرونا برد؟

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به آمار عملکرد اقتصادی کشورها در صادرات و واردات محصولات مقابله با کرونا در سال ۲۰۲۰ پرداخته است.

به گزارش ایسنا، در سال گذشته میلادی، بخش مهمی از اقتصاد جهان تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت و به این ترتیب میزان کل تجارت در سال ۲۰۲۰، حدودا ۱۴ درصد کاهش پیدا کرد. با این وجود در حوزه اقلام پزشکی و محصولات مرتبط با کرونا، میزان تجارت با رشدی ۱۶ درصدی همراه شد و به بیش از ۱۱۳۰ میلیارد دلار رسید.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، در نیمه نخست سال ۲۰۲۰، واردات محصولات محافظت از صورت در سراسر جهان حدود ۹۰ درصد افزایش یافت و تنها تجارت ماسک، بیش از ۶ برابر رشد کرد.

اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان تجارت جهانی نشان می‌دهد که با سهم ۵۶ درصدی از کل بازار ماسک جهان، اصلی‌ترین صادرکننده این محصول در سراسر جهان بوده است.البته چین برای تولید این میزان ماسک نیاز به واردات الیاف نساجی داشته و در این مدت واردات خود در این مواد اولیه را سه برابر افزایش داده است.

در میان مهم‌ترین واردکنندگان اقلام پزشکی برای مقابله با کرونا نیز ایالات متحده آمریکا در نیمه نخست سال گذشته میلادی با بیش از ۳۶ میلیارد دلار رتبه نخست را در اختیار داشته است و چین با بیش از ۵۴ میلیارد دلار صادرات، اصلی‌ترین تامین کننده اقلام مقابله با کرونا در این مدت بوده است. میزان صادرات مرتبط با کرونا از سوی چین در ماه‌های ابتدایی سال گذشته میلادی، بیش از ۲۰۷ درصد رشد داشته است.

در میان ۱۰ صادرکننده اصلی اقلام مربوط به کرونا، پس از چین، آمریکا با صادرات ۲۳ میلیارد دلاری قرار گرفته و آلمان، هلند، مکزیک، ژاپن و بلژیک در رده‌های بعدی هستند. در میان صادرکنندگان برتر، تنها چین در این حوزه رشد قابل توجه ۲۰۷ درصدی داشته و سایر کشورها یا مانند سال‌های قبل در این حوزه کالا فروخته‌اند یا حتی به دلیل افزایش نیاز داخلی، کاهش صادرات نیز داشته‌اند.

در میان ۱۰ واردکننده عمده اقلام مربوط به کرونا نیز پس از آمریکا، آلمان با واردات بیش از ۱۶ میلیارد دلاری در رده دوم قرار گرفته و پس از آن، چین، فرانسه، ژاپن، هلند، انگلیس، ایتالیان و کانادا قرار دارند. بر خلاف وضعیت صادرکنندگان، در حوزه واردات افزایش تقاضا در همه کشورها مشهود بوده و فرانسه با افزایش بیش از ۶۱ درصدی واردات در این حوزه، بالاترین رکورد را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha