این طرح تحقیقاتی از اوایل سال ۱۳۹۹با مدیریت دکتر قاسمی نژاد، عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی آغاز شد. دستیابی به روش ساده و اقتصادی جهت تولید میکروکریستال سلولزی با مشخصههای منطبق با استانداردهای بین المللی موجود با استفاده از منبع ارزان و در دسترس لینتر پنبه از مهمترین نقاط قوت این طرح تحقیقاتی بشمار میرود که شرایط را برای افزایش مقیاس تولید محصول تسهیل کرده است.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر این مجموعه موفق به کسب دانش فنی تولید میکروکریستال سلولز در مقیاس نیمه صنعتی شده است. خوشبختانه با توجه به اینکه فناوری تولید این محصول منطبق با زیرساختهای موجود است، محدودیتهای کلیدی جهت افزایش مقیاس تولید وجود ندارد.
میکروکریستال سلولز با نام تجاری آویسل، به واسطه ویژگیهای مانند غیرسمیبودن، تجدیدپذیری، زیست تخریبپذیری، زیستسازگاری و خواص مکانیکی مانند سطح زیاد، کاربرد گستردهای در حوزههای داروسازی، صنایعغذایی و آرایشی بهداشتی به عنوان عواملی مانند بایندر، آنتیکیک و جایگزین چربی دارد. در حال حاضر حوزه داروسازی به ویژه کاربرد بایندر قرص، بیشترین سهم بازار داخلی این محصول را به خود اختصاص داده است که بخش اعظم این نیازها از طریق واردات تامین میشود. از این رو بومیسازی دانش فنی تولید این محصول از اقدامات مهم در حوزه داروسازی بشمار میرود. ازسوی دیگر، باتوجه به قابلیت استفاده از این محصول به عنوان آنتی کیک و جایگزین چربی، توسعه فناوری تولید میکروکریستال سلولز، کلیدی برای حل برخی چالشهای روز حوزه صنایع غذایی نیز خواهد بود. بعد از حوزه داروسازی، بیشترین نرخ رشد بازار جهانی این محصول مربوط به حوزه صنایع غذایی است.
انتهای پیام
نظرات