• جمعه / ۱۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99101914178
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی خبر داد:

راه‌اندازی صنایع پایین دستی معادن بنتونیت در سرایان

راه‌اندازی صنایع پایین دستی معادن بنتونیت در سرایان

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی از اهتمام ویژه استان برای راه اندازی واحدهای صنعتی پایین دستی معادن بنتونیت سرایان خبر داد.

حمید ملانوری، امروز جمعه ۱۹ دی در سفر به سرایان از ذخایر ویژه بنتونیت در شهرستان سرایان گفت.

به گزارش ایسنا، وی یادآور شد: با توجه به این که بخش عمده‌ای از ذخایر بنتونیت استان در سرایان واقع شده، این شهرستان، پایتخت بنتونیت کشور نامیده می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی به لحاظ ذخایر معدنی، جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: یکی از بهترین ذخایر معدنی استان، بنتونیت است.

ملانوری افزود: این ماده معدنی یکی از مواد اولیه پرکاربرد در صنایع مهمی مثل فولاد، نفت و گاز و تولید شوینده‌هاست.

وی بیان کرد: بهره برداری از این ماده معدنی، ایجاد اشتغال و تولید سرمایه به همراه دارد و به توسعه شهرستان کمک می‌کند.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در ادامه فعالیت‌هایی که برای بهره برداری از این ذخایر در شهرستان سرایان صورت گرفته،  با همراهی فرمانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تلاش می کنیم با ورود سرمایه گذاران جدید، واحدهای صنعتی پایین دستی مرتبط و وابسته به این ماده معدنی را ایجاد کنیم.

ملانوری تصریح کرد: همه باید به شدت تلاش کنیم که از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شود؛ درست است که این مواد معدنی به دیگر استان ها و حتی خارج از کشور صادر می‌شود و نیاز دیگر مناطق را برطرف می‌کند، اما اصلاً شایسته نیست که صنایع وابسته به آن را خودمان نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: مواد معدنی در داخل استان باید به گونه ای مورد بهره برداری قرار گیرند که به بالاترین قیمت به بازار عرضه شوند.

وی با تأکید بر جایگاه مطلوب ذخایر معدنی استان، این ظرفیت‌ها را فرصت مطلوبی برای ایجاد اشتغال و درآمد زایی برشمرد.

ملانوری یادآور شد: ما باید به دنبال ایجاد واحدهایی باشیم که با فرآوری ذخایر معدنی، آنها را به ارزش واقعی خودشان برسانند.

استاندار به حمایت استان از بخش خصوصی متقاضی فعالیت در حوزه معدن نیز اشاره کرد و گفت: بنتونیت به جهت استفاده در کارخانجات گندوله سازی فولاد، حفاری‌های چاه‌های نفت و تولید مواد شوینده، پرکاربرد است.


واحد مورد بازدید، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فعال شده و با دو خط تولید و ظرفیت ۶۰ هزار تن در سال، اشتغالزایی ۱۵ نفر به صورت مستقیم و ۶۰ نفر به شکل غیر مستقیم را به همراه داشته است.

در حال حاضر ۵ واحد فرآوری بنتونیت در شهرستان سرایان فعالیت دارند که با اشتغالزایی برای ۵۳ نفر به صورت مستقیم، سالانه ۱۳۶ هزار تن پودر بنتونیت
تولید می کنند.

دو واحد فرآوری دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد در حال راه اندازی خط تولید هستند. با فعالیت این دو واحد ۲۸ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده و سالانه ۸۰ هزار تن به تولیدات پودر بنتونیت شهرستان افزوده می‌شود.

بنتونیت سرایان، عنوان بهترین بنتونیت جهان را بر خود دارد و از ۷۴ واحد معدنی موجود در این شهرستان، ۵۷ واحد با ذخیره بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن، مربوط به بنتونیت است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha