• جمعه / ۲۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99102619597
  • خبرنگار : 80001

آرامش بازار مسکن تا کی ادامه دارد؟

آرامش بازار مسکن تا کی ادامه دارد؟

تقریبا دو ماه است که بازار مسکن به ثبات قیمت و رکود معاملات رسیده و بررسی های غیررسمی نشان می دهد نرخ افت ماهانه در تهران از ۱.۱ درصد که در آذرماه رخ داد به ۳.۵ درصد در دی ماه رسیده و در این شرایط، خریداران در انتظار افت بیشتر قیمتها هستند؛ هرچند بنا به گفته کارشناسان، تغییرات در بازار مسکن با توجه به ماهیت آن به کندی اتفاق می افتد.

به گزارش ایسنا، بازار مسکن در ماههای اخیر به آرامش رسیده است. البته آرامشی از نوع رکود غیرتورمی. خرید و فروش در تهران با ۲۵۵۵ فقره به حدود یک دهم روند نرمال بازار رسیده که به معنای قفل شدن معاملات است. قیمتها نیز کاهش یافته است. از ۱۵ آبان ماه تا ۲۱ دی ماه بر اساس نرخهای ثبت شده در آگهی های ملکی قیمتهای پیشنهادی در تهران حدود ۲۲ درصد و نرخ رشد قطعی ماهانه بر اساس اعلام بانک مرکزی در آذرماه یک درصد کاهش یافت. شنیده ها حاکی از آن است که نرخ افت ماهانه قیمت در ۲۰ روز ابتدای دی ماه نیز ۳.۵ درصد شده است.

وزیر: اجازه ورود سرمایه های سرگردان به بازار مسکن را نمی دهیم

کارشناسان عواملی همچون ثبات نرخ ارز، انتظارات کاهشی، عدم توانایی متقاضیان واقعی، تعلیق معاملات سفته بازانه و تاثیرپذیری از تحولات سیاسی را در رکود بازار مسکن موثر می دانند. وزیر راه و شهرسازی گفته که چند ماهی است بازار مسکن به آرامش رسیده و اجازه ورود سرمایه های سرگردان به این بازار را نمی دهیم. محمد اسلامی همچنین با درج قیمت در آگهی های سایتها که از سه روز قبل و پس از هشت ماه ممنوعیت انجام شده مخالف است و گفته که از دادستانی خواستیم تا از این اقدام جلوگیری کند.

ثبات نسبی در بازار مسکن در شرایطی حاکم شده که اغلب کارشناسان معتقدند این روند دست کم تا انتخابات ریاست جمهوری در ایران ادامه خواهد داشت. مصطفی قلی خسروی  - رئیس اتحادیه مشاوران املاک - می گوید که بعضی فروشندگان مسکن، متری ۱۰ میلیون تومان تخفیف می دهند و کسی نمی خرد.

طرف تقاضا انتظار کاهش قیمت مسکن را دارد و این در حالی است که بازار مصالح ساختمانی طی یک سال اخیر روند صعودی داشته است. با اینکه ساخت و ساز در کل کشور طی نیمه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته، به نظر می رسد شروع پروژه اقدام ملی در آمار رشد پروانه های ساختمانی موثر بوده است؛ چرا که در شهر تهران طی نیمه اول امسال، صدور پروانه های ساختمانی ۱۴ درصد نسبت به شش ماهه ابتدایی سال گذشته کاهش نشان می دهد.

این نگرانی وجود دارد که افزایش قیمت مصالح ساختمانی در قیمت تمام شده مسکن تاثیرگذار باشد. بنا به گفته سازندگان، قیمت میلگرد از کیلویی ۴۲۰۰ تومان طی یک سال گذشته به ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان رسیده و سیمان هم از هر پاکت ۱۰ هزار تومان به ۲۶ تا ۲۹ هزار تومان و بعضا ۳۱ هزار تومان رسیده است.

وام بانکی بی تاثیر است

به هر ترتیب بازار مسکن به سد رکود برخورد کرده و وامهای بانکی هم کمکی به این کسادی نمی کند. با تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی مسکن یکم که از طریق پس انداز یک ساله به زوجین تهرانی پرداخت می شد دیگر فقط می توان حدود شش متر خانه در تهران خریداری کرد. هرچند سپرده گذاری جدید برای دریافت این وام از حدود یک ماه قبل توسط سیستم بانکی متوقف شده است. روز گذشته هم بانک مسکن در آستانه سالروز تاسیس بانک و دهه مبارک فجر با هدف تقویت قدرت خرید متقاضیان، طرحی را به تصویب رساند که متقاضیان خرید خانه بتوانند نیمی از وام  ۲۰۰ میلیون تومانی اوراق را با خرید تسه و نیمی دیگر را بدون خرید اوراق دریافت و وام را پنج ساله تسویه کنند؛ در حالی که طبق طرح قبلی با مدت بازپرداخت ۱۲ ساله، اقساط ماهیانه حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود و طبیعتا اقساط وام جدید به حدود دو برابر آن می رسد.

سقف تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم برای زوجین در تهران ۲۰۰ میلیون تومان است که با وام جعاله به ۲۴۰ میلیون تومان می رسد. در مراکز استان ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۶۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها ۱۲۰ میلیون تومان است. متقاضیان این تسهیلات در بازه زمانی ذکر شده می توانند تا ۵۰ درصد مبلغ تسهیلات تا سقف مشخص را از محل تسهیلات بدون سپرده دریافت کنند.

بازار مسکن تغییر جهت داده است

مهدی روانشادنیا - کارشناس بازار مسکن - با اشاره به افت ۱.۱ درصدی ماهانه قیمت مسکن شهر تهران در آذرماه گفت: اگر چه این کاهش در برابر افزایش های ماهانه بیش از ۱۰ درصد قابل ملاحظه نیست اما نمادی از تغییر جهت بازار از افزایش لجام گسیخته به دوره ثبات نسبی است.

وی بیان کرد: به نوعی پیش بینی های آبان و آذر محقق شده و به نظر می رسد قیمت ها وارد مرحله نوسانات کوچک و تثبیت و جا ماندن از تورم عمومی شده و حداقل تا شش ماه دیگر با چنین بازاری روبرو خواهیم بود.

روانشادنیا اظهار امیدواری کرد با تسهیل فرایند صدور پروانه ساختمان، بهبود فضای کسب و کار صنعت ساختمان، حمایت دولت و تغییر در رویکردها از کاهش بیش از این ساخت و عرضه مسکن و التهاب بعدی بازار جلوگیری شود.

با این وجود بیت الله ستاریان - کارشناس اقتصاد مسکن ـ- بیان می کند: معتقد نیستم که بازار مسکن در مسیر رکود قرار گرفته چراکه همواره طی ۵۰ سال اخیر با کسری مسکن مواجه بوده ایم. این که بعضی از مسئولان نیز عنوان می‌کنند قیمت مسکن حباب دارد را قبول ندارم. آخر این چه حبابی است که ۵۰ سال تخلیه نشده است؟

ستاریان با بیان این که در میان مدت و بلند مدت نمی توان انتظار کاهش و حتی ثبات قیمت مسکن را داشت تاکید کرد: معتقدم تغییر و تحولاتی در سطح بین‌الملل ایجاد شده که در آینده اقتصاد ایران به یکی از اقتصادهای مهم دنیا تبدیل می‌شود. باید برای زیرساخت های این توسعه، بخصوص در بخش مسکن چاره اندیشی شود.

سایه تورم ساختاری بر بازار ملک

همچنین مهدی سلطان محمدی - فعال حوزه ساخت و ساز - با بیان اینکه روند کاهشی قیمتها ابتدا به شکل افت معاملات بروز می کند که هم اکنون شاهد آن هستیم گفت: در کوتاه مدت قیمت مسکن کاهش می یابد اما سایه تورم ساختاری ناشی از سیاستهای غلط پولی و مالی همچنان در میان مدت و بلندمدت اقتصاد کشور را تهدید می کند؛ حتی می بینیم در لایحه بودجه ۱۴۰۰ قبل از اینکه درآمدهای نفتی بالا برد برای هزینه کردن آن برنامه ریزی می کنند که ادامه این رویکرد در قیمت کالاها از جمله مسکن منعکس خواهد شد.

مسکن در تهران متری ۲۶.۹ میلیون تومان

به گزارش ایسنا، آذرماه ۱۳۹۹ متوسط قیمت مسکن شهر تهران بر اساس معاملات ماه مذکور ۲۶ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان در هر متر مربع بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل ۱.۱ درصد کاهش و ۹۸.۹ درصد افزایش دارد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام شده در آذرماه سال ۱۳۹۹ حدود ۲.۶ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۳.۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۳۹.۱ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۶ ۲۱:۲۳

بازار مسکن تا وقتی که قیمتها کاهشی نشود در رکود خواهد بود.

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۶ ۲۲:۵۹

ای کاش ممنوعیت قیمتهاادامه داشته باشه بلکه قیمتهامتعادل شود

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۶ ۲۳:۳۵

بانک قیمت را از متری ۱۲به ۲۷با تهاتر خانه های خالیش رسوند کاملا مشخصه که وقتی ریزش ۱۵درصدی در آذر میکنه بانک میگه ۱/۱ کاهش پیدا کرده و دوباره ریزش ۱۵درصدی در دی ماه میکنه و بانک میگه ۳/۵کاهش پیدا کرده با اینکه میدونند دو درصد مردم در حسابهاشون پول دارند و کسی نمیتونه بخره در سایتها دوباره به قول وزیر راه فایلهای با قیمت توهمی و ۵برابری مینویسند

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۰۱:۰۵

سقوط قیمت شروع شده و ادامه دارد

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۰۸:۰۴

با ارزش ترین واحد پولی برای ما ایرانیان باید ریال باشد ، نه دلار کشوری که بزرگترین بدهکار دنیاست مسکن و دلار می خریم تا داری هایمان بی ارزش نشود غافل از آنکه داری ما کشور و ملت و واحد پولی ماست

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۱۰:۲۸

آرامش بازار مسکن تا کی ادامه دارد؟".

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۱۴:۲۴

ای خدایعنی میشه مایه خونه ۵۰ متری بخریم؟

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۱۸:۵۷

مسکن رو رکود شدید گرفته دیروز و امروز هرچی نگاه کردم تو املاک ها هیچکس نبود کلا مسکن به رکود شدید گرفت کلا مسکن همین جوریه بعد چند سال به خواب عمیق میره الانم با ایم گرونی حالا حالا ها اوضاع مسکن درست نمیشه قیمت ها باید خیلی بیاد پایین

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۱۹:۵۹

تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است بر سود فروش خانه دوم به بعد که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت نفوذ مافیای دلالها و سوداگران و تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۸ ۰۰:۲۷

قیمت مسکن کاملا غیر واقعی است وقتی کالایی قابلیت فروش به غیر جامعه ایرانی ندارد و مشتری های آن نیز توانایی خرید ندارند محکوم به واقعی شدن قیمت‌ها است

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۸ ۱۲:۰۱

درود برملت شریف ایران فقط چاره کار نخریدن است فقط نخریدن