• شنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 99102719788
  • خبرنگار : 50418

راه‌یابی حِس به سی و نهمین جشنوارۀ تئاتر فجر

راه‌یابی حِس به سی و نهمین جشنوارۀ تئاتر فجر

ایسنا/البرز با اعلام هیات انتخاب در بخش نمایش‌های خیابانی، علی کشاورزی یکی از هنرمندان عرصه تئاتر در شهرستان نظرآباد با نمایش "حس" به بخش نمایش‌های خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر راه یافت.

علی کشاورزی یکی از هنرمندان عرصه تئاتر درشهرستان نظرآباد است که در زمینه بازیگری، نویسندگی و کارگردانی فعالیت دارد. وی ابتدا با نمایش‌های مذهبی و تاریخی پا به این عرصه گذاشت و تاکنون نویسندگی وکارگردانی بیش از۱۵ اثرمذهبی تاریخی درسطح شهرستان واستان را برعهده داشته است. به گفته این هنرمند؛ در مسیر تئاترخیابانی خود را مدیون چهره‌های هم چون علی نوریان و اصغر گروسی می‌داند. اکنون او به همت گروه نمایشی اش در شرایطی که ویروس کرونا به طور کل صحنه را از هنرمندان تئاتر گرفته و به نوعی تولید یک اثر نمایشی با سختی و دشواری های زیادی مواجه است، با نمایش حِس راهی جشنواره فجر می‌شود.  

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از مهم‌ترین جشنواره‌های تئاتر در ایران است و بخش‌های مختلفی دارد.

حس پذیرفته شده در بخش مسابقه فجر

نویسنده و کارگردان "حس"، پذیرفته شده در بخش مسابقه جشنواره فجر در گفت و گو با ایسنا گفت: فعالیتم را از سال ۸۵ با نمایش مذهبی- تاریخی شروع کردم و رفته رفته به سمت تئاتر خیابانی رفتم. در طول فعالیت خود، چهار دوره در جشنواره مریوان، شهروند لاهیجان، جشنواره‌های دانشجویی، جشنواره استانی، چند دوره در جشنواره فجر به عنوان بازیگر و امسال هم با تئاتر خیابانی حس در  سمت نویسنده و کارگردان در جشنواره فجر حضور دارم.

این هنرمند نظرآبادی درخصوص تمرینات این اثر با توجه به شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: در این شرایط تولید اثر نمایشی خیلی سخت و دشوار است. در وضعیت بسته شدن  سالن‌ها، تمرین به شکل استاندار ممکن نبود اما از آنجایی که  بنده کارم تولیدی پوشاک  و معشیت من از این طریق است  تمرینات را به سختی در کارگاه خیاطی خودم شروع کردیم. خدا را شکر تا امروز  همه بچه‌های گروه نمایش با سلامتی کامل از خطر ابتلای به این بیماری عبور کردند.

وی افزود: تصور کنید در کارگاه خیاطی، یک مکان غیراستاندار تمرین کردیم چون برای موفقیت مجبور بودیم. حِس؛ تئاتر فیزیکال و مبتنی بر بدن و موزیک است. دیالوگ ندارد و به شیوه پرفورمنس آرت اجرا می‌شود،که این شرایط را برایمان سخت‌تر می‌کرد.

نویسنده و کارگردانِ اثر راه یافته به جشنواره فجر درباره تئاتر خیابانی با عنوان "حس"، گفت: این اثر به صورت اپیزودیست و هر اپیزود به یک موضوع می‌پردازد. اولین اپیزود نگاه جهانی به جنگ دارد. اپیزود دوم اشاره به  روشنفکرانی که به خاطر اعتراضاتشان همیشه در حصر هستند.  پارت بعدی در مورد زنان و اشاره به جایگاه زن می‌کند در بخش بعدی نگاهی به فقر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تمام مسائلی که در جامعه امروز ماست، دارد.

کشاورزی در ادامه مطرح کرد: مخاطب در این نمایش رفته رفته آدم‌هایی را می‌بینید که به دلیل فقر کم رمق می‌شوند و تمام آنچه که گفتم از جمله فقر اجتماعی، اقتصادی  و ... به تصویر در می‌آید. اما با توجه به اینکه در هر دوره‌ای شخصیت سیاهی وجود دارد و سپس یک نجات دهنده می‌آید، در پایان اجرا المانی از پاکی و امید می‌بینیم.

وی با اشاره به موضوع، که یک اثر اجتماعی است، افزود؛ درست است که شروع فعایتم با نمایش مذهبی-تاریخی بوده اما بیشتر آثار من به موضوعات اجتماعی اختصاص دارد.

این هنرمند نظرآبادی درپایان از حمایت شهرداری و شورای شهر نظرآباد تشکر کرد و گفت: شهرداری و شورای نظرآباد در این مدت  تلاش کردند مسیری را فراهم کنند تا ما با بتوانیم کمی بی‌دغدغه تر کار کنیم.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha