• شنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99102719993
  • خبرنگار : 50040

یک استاد حوزه و دانشگاه:

عالم هستی براساس وجود مبارک فاطمه زهرا(س) سرشته شده است

عالم هستی براساس وجود مبارک فاطمه زهرا(س) سرشته شده است

ایسنا/گیلان یک استاد حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه عالم هستی براساس وجود مبارک فاطمه زهرا(س) سرشته شده است، اظهار کرد: پیامبر(ص) در حدیث شریف کساء اهل بیت خویش را با فاطمه(س) معرفی می کند، یعنی پیامبر با این عبارت فاطمه(س) را حلقه مفقوده نبوت و امامت نشان می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ عبدی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آیه «وَلَقَدْ آتَیْنَاکَ سَبْعًا مِنَ الْمَثَانِی وَالْقُرْآنَ الْعَظِیمَ»، سوره حمد را مساوی کل قرآن دانست و اظهار کرد: سوره حمد «فاتحه الکتاب» است، یعنی هر کسی که می خواهد در محضر قرآن و احکام و عقاید و تفسیر باشد، باید از سوره حمد ورود کند.

وی با بیان اینکه خداوند در آیات ابتدایی سوره حمد از زبان خودش خودش را معرفی می کند، افزود: بخش دوم این سوره از زبان بنده است، یعنی از خدا می خواهیم ما را به راه راست هدایت کند؛ راه کسانی که به آنان نعمت داده شده لذا خداوند در آیه «وَمَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ...» مشخص می کند که نعمت خود را شامل حال چه کسانی کرده است.

این استاد حوزه و دانشگاه، پیامبر(ص) را مصداق «نبیین»، حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) را مصداق «صدیقین»، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را مصداق «شهدا» و ائمه معصومین(ع) را مصداق «صالحین» دانست و یادآور شد: قرآن یک کتاب معمولی نیست، یعنی وقتی از درد می گوید به درمان نیز اشاره می کند و وقتی راه راست را نشان می دهد از مقصد هم سخن به میان می آورد.

حجت الاسلام عبدی، با بیان اینکه قرآن کریم حضرت ابراهیم(ع) را اسوه حسنه معرفی می کند، گفت: خداوند در آیه «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ» پیامبر(ص) را از مصادیق عینی اسوه حسنه می داند. همچنین در آیات پایانی سوره تحریم آسیه، همسر فرعون و مریم، دختر عمران به عنوان اسوه و نمونه برای اهل ایمان معرفی می شوند که همگان باید از این دو بانوی گرانقدر پیروی کنند؛ نه فقط بانوان.

وی روح انسان را نیازمند تکامل و تعالی دانست و متذکر شد: روح مجرد است و مجردات نه مذکر هستند و نه مونث لذا همانگونه که پیامبر(ص) و حضرت ابراهیم(ع) برای زن و مرد الگو هستند، همسر فرعون و حضرت مریم نیز الگوی مردان و زنان عالم محسوب می شوند.

این استاد حوزه و دانشگاه، حضرت فاطمه زهرا(س) را الگویی برای عالم هستی دانست؛ نه فقط زنان و اضافه کرد: حضرت فاطمه(س) عمر طولانی نکرد، اما همین عمر کوتاه ایشان بسیار پر برکت بود، زیرا پنج سال در دامان حضرت خدیجه(س) به عنوان نخستین مسلمان و نخستین زنی که به پیامبر(ص) اقتدا کرد، پرورش یافت.

وی حضرت خدیجه کبری(س) را یکی از مهمترین و بزرگترین زنان عالم هستی دانست و تصریح کرد: پیامبر(ص) با نامگذاری «فاطمه» نشان داد که ایشان دختر حضرت خدیجه است؛ زنی که همه دارایی اش را در راه اسلام صرف کرد.

حجت الاسلام عبدی، با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا ۱۳ سال تحت تادیب و تربیت مستقیم رسول الله قرار داشت، عنوان کرد: پیامبر(ص) خود تربیت یافته الهی بود و قرآن ایشان را « رَحْمَهً لِلعالَمین»، «کَافَّةً لِلنَّاسِ» و «خُلُقٍ عَظیمٍ» معرفی می کند، یعنی پیامبر(ص) برای همه انسان ها برگزیده شده و عالمیان از رحمت و مهربانی وجود ایشان بهره می برند.

این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به روایت «فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی»، خاطرنشان کرد: رسول الله(ص) حضرت فاطمه را قلب و روح و پاره ای از بدن خویش می داند تا اتحاد فیزیکی بین خودش و دخترش را نشان دهد، یعنی اگر فاطمه نبود، رسول الله هم نبود.

وی با بیان اینکه عالم هستی براساس وجود مبارک فاطمه زهرا(س) سرشته شده است، اظهار کرد: پیامبر(ص) در حدیث شریف کساء اهل بیت خویش را با فاطمه(س) معرفی می کند و می فرماید «هُمْ فاطِمَةُ وَاَبُوها وَبَعْلُها وَبَنُوها»، یعنی پیامبر با این عبارت فاطمه(س) را حلقه مفقوده نبوت و امامت نشان می دهد.

حجت الاسلام عبدی، با اشاره به جریان مباهله مسیحیان نجران با پیامبر(ص)، افزود: به دنبال نزول آیه «فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ»، پیامبر دست حسنین را می گیرد و به همراه حضرت علی(ع) و فاطمه(س) به میدان محاجه می رود، یعنی علی(ع) ادامه دهنده ولایت است.

وی فاطمه زهرا(س) را سرمنشا نبوت، امامت و ولایت کبری(عج) دانست و تصریح کرد: فاطمه می تواند الگو باشد و این الگو در امور جزئی نیست، بلکه در همه رفتار و گفتار و خلقیات اصول کلی منطبق بر زمان و مکان را باید از فاطمه زهرا بگیریم.

این استاد حوزه و دانشگاه، اولین خصوصیت حضرت زهرا(س) را عفت دانست و بیان کرد: حضرت زهرا نقش مادری را بر عهده داشت و در خانه فرزندان گرانقدری را تربیت کرد که هر کدام منشا خیر و برکت بودند. همسرداری سومین خصیصه حضرت زهرا(س) که به بهترین نحو انجام داد، یعنی ایشان موقعیت شناس بود و محیط خانه را امن نگه می داشت، زیرا حضرت علی(ع) در ۸۶ جنگ حضور داشت و حضرت فاطمه علاوه بر اداره خانه و فرزندان، به مسائل بیرون از خانه هم می پرداخت و در جریان جنگ ها از مجروحین پرستاری می کرد.

حجت الاسلام عبدی، آیات هشتم و نهم سوره انسان را در وصف اخلاص و بخشندگی حضرت زهرا(س) در راه خدا دانست و تاکید کرد: حضرت زهرا نان هایی را که حضرت علی(ع) شبانه به خانه های مساکین می برد، می پخت لذا امروز که در شرایط کرونایی قرار داریم و بسیاری از مردم کسب و کارهای خودشان را از دست داده اند، باید از حضرت زهرا الگو بگیریم و بیشتر مراقب همسایگان و ایتام و فقرا باشیم.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) همه درآمد زمین فدک را بین مردم تقسیم کرد و حتی یک دینار برای خودش برنداشت، گفت: مردم نسبت به بخشندگی حضرت آگاه بودند و ایشان را می شناختند. به فرموده امام حسن(ع)، حضرت فاطمه(س) در نمازهایش برای اهل مدینه دعا می کرد، اما برای اهل خانه هیچ دعایی نمی کرد، زیرا مظهر رحمت خدا روی زمین بود؛ در حالی که مردم مدینه پیامبر را تشییع نکردند و حضرت علی را تنها گذاشتند لذا حضرت خواهان کفن و دفن شبانه خود در خفا شد.

این استاد حوزه و دانشگاه، خطبه فدکیه را سراسر الگو و درس دانست و یادآور شد: اگر به زندگی حضرت مراجعه کنیم راست گویی، حسن خلق، همسرداری، فرزندپروری، دشمن شناسی، ولایتمداری و... را می بینیم لذا اگر داعیه سردمداری جهان اسلام را داریم، باید از فاطمه زهرا(س) الگو بگیریم و در سختی ها و مشکلات کمر خم نکنیم و صبر و شکیبایی داشته باشیم.

حجت الاسلام عبدی، حمایت از ولایت را بزرگترین درس زندگی حضرت زهرا(س) دانست و اضافه کرد: فاطمه زهرا کبود و زخمی بود، درب خانه اش را به آتش کشیده بودند و بین در و دیوار نوزادش را سقط کرده بود، اما همه این دردها مانع از حمایت از ولایت نشد لذا وظیفه بانوان در دفاع از ولایت بیشتر از مردان است، زیرا فاطمه(س) از ولایت دفاع کرد.

وی دفاع از امام زمان(عج) را وظیفه اهل ولایت دانست و خاطرنشان کرد: کوفیان با نماینده امام حسین(ع) بیعت نکردند و لذا فرصت بیعت با امامشان را در روز عاشورا از دست دادند. اگر امروز نیز از ولی فقیه حمایت کنیم، آمادگی دفاع از امام زمان را پیدا خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha