• دوشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99110603903
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

روان شناسی سلامت و بحران پاندمی کووید؛

بی توجهی به روانشناختی سلامت موجب ضعف سیستم ایمنی افراد می‌شود

بی توجهی به روانشناختی سلامت موجب ضعف سیستم ایمنی افراد می‌شود

ایسنا/اصفهان نتایج یک پژوهش نشان می دهد که پیامدهای روان شناختی بیماری کووید ۱۹ در پرسنل درمانی و مراقبت های بهداشتی، مردم عادی، مبتلایان، خانواده ی بیماران مبتلا و کودکان متفاوت است.

شیوع بیماری کووید ۱۹ علاوه بر تأثیرات جسمی، سبب پیامدهای روان شناختی جدی شده است.

رضا باقریان سرارودی، احمد علی پور و بهاره میراحمدی در پژوهشی به بررسی «روان شناسی سلامت و بحران پاندمی ویروس کرونا (کووید ۱۹): یک مطالعه ی مروری» پرداختند و پیامدهای روان شناختی بحران پاندمی بیماری کووید ۱۹ و راهکارهای روان شناسی سلامت در مقابله با این بحران مورد بررسی قرار گرفت.

در این پژوهش از مقالات نمایه شده درباره روان شناسی و کرونا در پایگاه های اطلاعاتی Proquest ،Pubmed ،Scientific Information Database ( SID ) Ovid ،Iranmedex ،Science direct ،Springer ، گوگل اسکولار و اسکوپوس استفاده شد. با مرور منابع معتبر مشخص شد که پیامدهای روان شناختی بیماری کووید در پرسنل درمانی و مراقبت های بهداشتی، مردم عادی، بیماران مبتلا، خانواده بیماران مبتلا و کودکان متفاوت است.

به گزارش ایسنا، این پژوهشگران با بیان اینکه یافته های پژوهشی نشان می دهد افراد آسیب پذیر از نظر روان شناختی بیشتر در معرض خطرند، می گویند: «از این رو، مبتلایان به اختلالات روان پزشکی ممکن است پریشانی بیشتری تجربه کنند. ترس از مسائل ناشناخته، موجب افزایش سطح اضطراب در افراد آسیب پذیر می شود. افرادی که دچار نقایص شناختی یا دمانس هستند، ممکن است اضطراب، خشم، استرس، بی قراری و گوشه گیری را طی همه گیری یا بودن در قرنطینه تجربه کنند. افراد دچار این مشکلات ممکن است اطلاعات را فراموش کنند و مدام در معرض اضطراب قرار گیرند.»

این محققان نتیجه گیری کردند که پاندمی کرونا، پیامد روانشناختی جدی برای اقشار مختلف جامعه از جمله کادر درمانی، مبتلایان، اطرافیان و خانواده مبتلایان به کرونا، مردم عادی، کودکان و سالمندان به همراه دارد.

آنها با بیان اینکه اهمیت روان شناسی سلامت به عنوان یک حوزه بین روان شناسی و رشته های مرتبط با حوزه پزشکی و سلامت در چنین بحران های مرتبط با سلامتی بیشتر آشکار می شود، تاکید کردند: «در چنین شرایط بحران زایی، روان شناسان سلامت می توانند با شناسایی دقیق پیامدها و مشکلات روانشناختی حاصل از بحران، طراحی دستورالعمل های مداخله ای یا با استفاده از شیوه نامه های مداخله ای تهیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای معتبر، نقش مهمی در کاهش پیامدهای روان شناختی بحران کرونا در جامعه داشته باشد.»

این مداخلات رویکرد رفتاری CBT و ذهن آگهی، مداخلات جامعه نگر و حتی ارتقای تبعیت بهداشتی مردم را شامل می شود. در صورتی که تبعات روانشناختی ناشی از کرونا، مورد توجه قرار نگیرد، نه تنها سلامت روانی افراد به شدت در معرض تهدید قرار می گیرد، بلکه با تجه به شواهد پژوهشی حوزه پویای سایکونوروایمونولوژیک، می تواند باعث ضعف سیستم ایمنی افراد و آسیب پذیری بیشتر در برابر ویروس کرونا شود.

از این رو خدمات روانشناسی سلامت در ارتقای سلامت جسمی و روانی مردم در بحران کرونا بسیار حائز اهمیت و کلیدی است.

نتایج این پژوهش در مجله دانشکده پزشکی اصفهان چاپ شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha