• پنجشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 99110906467

نماینده کرج:

یک میلیون نفر از جمعیت سه میلیونی البرز حاشیه‌نشین هستند

یک میلیون نفر از جمعیت سه میلیونی البرز حاشیه‌نشین هستند

ایسنا/البرز نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی گفت: ۳۰۰  شرکت بزرگ صنعتی البرز که مالیات آن‌ها بیش از  هزار میلیارد تومان است، مالیات خود را در استان تهران پرداخت می‌کنند.

علیرضا عباسی با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، مسائل و آسیب‌های اجتماعی در استان البرز را یکی از مهمترین موضوعات این استان عنوان و با بیان‌ اینکه مهاجرت یکی از این موضوعات است، گفت: طبق آمارها سالانه بین ۴۰ تا ۸۰ هزار نفر به استان البرز مهاجرت می‌کنند، حضور این تعداد از مهاجرین در کنار زاد و ولدی که در استان صورت می‌گیرد باعث شده که شاهد جمعیتی بالغ بر سه میلیون نفر در البرز باشیم. این در حالی است که البرز به نسبت وسعت جغرافیایی، سه دهم درصد از نقشه کشور است.

عباسی افزود: این موضوع یک معضل برای توسعه استان است چرا که به خاطر کمبود زمین و افزایش تراکم جمعیت، شهرها به صورت حاشیه‌ای گسترش پیدا می‌کنند. امروز از سه میلیون جمعیت البرز، یک میلیون نفر حاشیه‌نشین هستند.

وی در تشریح علل مهاجرپذیری البرز عنوان کرد: وقتی در همه استان‌ها و مناطق کشور به نسبت جمعیت ساکن، اشتغال‌زایی صورت نگیرد، عدالت اجتماعی رعایت نشود و به مسائل رفاهی مردم توجه کافی صورت نگیرد، مردم به دنبال شغل به سمت پایتخت می‌آیند. وقتی در تهران با هزینه‌های بالای مسکن و زندگی مواجه می‌شوند به نزدیک‌ترین منطقه اطراف تهران یعنی استان البرز سوق پیدا می‌کنند که در نتیجه آن امروز شاهد رشد حاشیه نشینی در این استان هستیم.

از کلاس‌های ۷۰ نفره تا عرفان‌های نوظهور در حاشیه شهرهای البرز

وی آسیب‌های اجتماعی ناشی از حاشیه‌نشینی را خطرناک خواند و تصریح کرد: در مناطق حاشیه‌ای گاهی یک کلاس مدرسه با ۷۰ نفر دانش‌آموز تشکیل می‌شود. در این مناطق سرانه فضای سبز و اماکن ورزشی وجود ندارد و اوضاع ساختمان‌های ساخته شده مناسب نیست. همین موضوعات هستند که در ادامه باعث معضلات و آسیب‌های اجتماعی می‌شوند. عده‌ای هم در کمین هستند و این مناطق حاشیه‌ای، محل مناسبی برای بروز معضلات فرهنگی شده است. موضوعاتی مثل فرقه‌ها و عرفان‌های نوظهور نیز، عموما از همین مناطق رشد می‌کنند زیرا جایی برای گذران اوقات فراغت کودکان و جوانان وجود ندارد.

عباسی همچنین افزود: اگر مشکل اشتغال و معیشت در کشور حل شود، لازم نیست دور استان دیوار بکشیم تا از مهاجرت جلوگیری کنیم. چرا که اگر اوضاع و شرایط مطلوب باشد، مردم خودشان رغبتی به مهاجرت نشان نخواهند داد. جلوگیری از روند مهاجرت‌ها یک برنامه‌ریزی دقیق و گسترده را می‌طلبد. ما توقع داریم که سطح مهارت آموزی در مدارس و دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند و این خواسته را با وزرای آموزش و پرورش و علوم مطرح کرده‌ایم.

۷۸ درصد آب شرب البرز از چاه تأمین می‌شود

نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص موضوع انتقال آب رودخانه کرج از طریق تونل به تهران هم گفت: تامین آب مصرفی پایتخت یک مسئله ملی است و نباید با آن یکجانبه برخورد کرد اما وقتی قرار بر انتقال آب است، باید این تصمیم را از دو جهت بررسی کرد. اول این‌که منطقه‌ای که آب را از آن‌ منتقل می‌کنیم خودش مشکل آب دارد یا خیر. در مرحله دوم هم باید مشخص شود، منطقه‌ای که آب به آن‌جا منتقل می‌شود، از آب استفاده بهینه و درست دارد یا نه.

عباسی با اشاره به مشکلات تامین آب در استان البرز، ادامه داد: در البرز ۲۲ درصد از آب مصرفی از منابع آب سطحی و ۷۸ درصد باقی‌مانده از سفره‌های زیرزمینی تامین می‌شود. فرونشست‌هایی که در برخی از شهرستان‌های البرز دیده می‌شود، ناشی از همین برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی است. لذا باید تلاش بکنیم که در این زمینه به تعادل برسیم تا به محیط زیست استان صدمه بیشتری وارد نشود.

وی همچنین افزود: لازم است که حق آبه البرز از این رودخانه و سد طالقان بیشتر شود. طی رایزنی‌هایی که صورت گرفته، مقرر شده است که حق آبه ۵۵ میلیون‌ متر مکعبی البرز از سد کرج و طالقان دو برابر شود و به ۱۱۰ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کند اما متاسفانه هنوز زیرساخت‌های لازم برای مدیریت این حجم از آب در استان وجود ندارد.

تونل انتقال آب کرج-تهران به کجا رسید؟

عباسی با اشاره به این‌که نحوه انتقال آب رودخانه کرج به پایتخت نیز موضوعیت دارد، تصریح کرد: جاده چالوس به عنوان چهارمین جاده مهم گردشگری در دنیا برای ما حائز اهمیت است و رودخانه کرج نیز در این زمینه نقش مهمی دارد. اگر این آب به صورت تونلی منتقل شود و روخانه از بین برود، در سال‌های نه چندان دور مسیر این رودخانه به یک کانون ریزگرد تبدیل خواهد شد. در این صورت گونه‌های گیاهی و جانوری حول رودخانه نیز به کلی از بین می‌روند و این صدمه‌ بزرگی برای محیط زیست خواهد بود.

وی در پاسخ به این‌که سرانجام این پروژه چیست و اکنون در چه مرحله‌ای قرار دارد گفت: فعلا قرار بر این است که ۲۰ درصد از حق آبه تهران از طریق تونل و مابقی از  مسیر قبلی منتقل شود.

عباسی همچنین با اشاره به اهمیت فرآیند چرخه آب خاطرنشان کرد: طی جلسات و رایزنی‌هایی با وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای، پیشنهاد شده که حداقل ۱۰۰ میلیون مترمکعب از پساب تصفیه شده تهران به دشت‌های استان البرز برگردد اما این چرخه هنوز شکل نگرفته است. در صورتی که این حجم از آب به البرز برگردد، بخشی از کمبودهای منابع زیرزمینی جبران خواهد شد.

نیروگاه منتظرقائم سالانه ۷ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند

نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در خصوص مسائل و مشکلات نیروگاه منتظرقائم هم با تاکید بر اهمیت این نیروگاه، بیان کرد: ۲۰ درصد برق البرز و ۲۰ درصد برق مصرفی استان تهران از طریق این نیروگاه تامین می‌شود و مجموعه شهید منتظرقائم از این جهت حائز اهمیت بسیاری است اما باید درنظر داشته باشیم که این نیروگاه سالانه هفت میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند و این آب از سفره‌های زیرزمینی البرز تامین می‌شود. پس در واقع میزان آبی که از البرز به تهران می‌رود، فقط آب رودخانه کرج و سد طالقان نیست و بخشی از منابع آب‌های زیرزمینی استان البرز نیز صرف تامین برق پایتخت می‌شود.

وی افزود: این حجم از برداشت آب، موجب تخریب محیط زیست خواهد شد. ما باید در مورد نیروگاه‌های کشور به سمت تکنولوژی‌های جدید حرکت کنیم و ضمن بازسازی، از فرم نیروگاه‌هایی استفاده کنیم که مصرف آب در آن‌ها به حداقل برسد و بهره وری به حداکثر میزان ممکن، افزایش پیدا کند. راه دیگر این است که آب مصرفی در نیروگاه‌ها بازچرخانی شود. پیشنهاد دیگری هم در این موضوع با وزارت نیرو مطرح کرده‌ایم. در طی این طرح پیشنهاد شده است که فاضلاب فردیس بعد از تصفیه در این نیروگاه مورد استفاده قرار بگیرد.

روزانه ۴۰۰ هزار نفر بین کرج و تهران تردد دارند

عباسی در ادامه آلودگی هوا را هم یکی دیگر از مهمترین موضوعات محیط زیستی البرز خواند و گفت: قریب به ۷۰ درصد از آلودگی در البرز، ناشی از منابع متحرک است. اوضاع حمل و نقل عمومی ما خوب نیست و ناوگانی که داریم، فرسوده است.

وی با بیان این‌که موضوع آلودگی یک مسئله ملی است، افزود: از لحاظ بار ترافیکی روزانه بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر بین تهران و کرج تردد می‌کنند زیرا البرز به عنوان شاهراه اتصال ۱۲ استان کشور به یکدیگر مطرح است. به همین جهت است که موضوع آلودگی هوا در البرز، یک مسئله ملی است.

۱۰۰۰ میلیارد تومان مالیات البرز به جیب تهران می‌رود

نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به منابع آلاینده ثابت در استان، گفت: نیروگاه‌ها و شهرک‌های صنعتی نیز در ادامه از جمله نقاطی هستند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود و میزان تولید آلاینده در آن‌ها به حداقل برسد. برخی از این شرکت‌ها برخلاف مضراتی که دارند، تقریبا هیچ منفعتی از آن‌ها شامل استان البرز نمی‌شود. به طور مثال ۳۰۰ شرکت بزرگ صنعتی که مالیات آن‌ها بیش از  هزار میلیارد تومان است، مالیات خود را در استان تهران پرداخت می‌کنند. درواقع تبعات آن‌ها برای البرز است، اما منفعت‌َشان جای دیگری می‌رود.

عباسی خاطر نشان کرد: لازم است قبل از صدور هرگونه مجوز تاسیس شهرک‌های صنعتی، شرکت‌های تولیدی و واحدهای صنعتی بزرگ، پیوست زیست محیطی آن‌ها به طور کارشناسی شده بررسی شود. شهرک‌های صنعتی ما عمدتا مراکز تصفیه مناسب ندارند و تبعات نبودن این امکانات، به استان خودمان برمی‌گردد و به محیط زیست ما صدمه می‌زند.

قصه پرغصه بیمارستان امام خمینی (ره)

عباسی درباره وضعیت فعلی بیمارستان امام خمینی (ره) کرج هم گفت: ۶۴ درصد از این مجموعه به سازمان همیاری شهرداری‌ها و مابقی به بنیاد شهید تعلق دارد. در حال حاضر هم این بیمارستان به بخش خصوصی واگذار شده است اما باید ببینیم که آیا این واگذاری به صورت درست، صحیح و اصولی بوده یا نه. یکی از مواردی که باید بررسی شود، بحث قیمت گذاری است. معتقد هستیم که قیمت گذاری برای واگذاری این پروژه، مناسب نبوده است و همین عامل باعث بروز مشکلات فعلی شده است.

وی افزود: کارفرمایی که این مجموعه به او واگذار شده هم، اهلیت لازم برای مدیریت این بیمارستان را نداشته است. یکی از تعهداتی که ضمن این واگذاری مطرح شده است، این بوده که بیمارستان مشغول به خدمت‌رسانی باشد اما در بازدیدی که ما به صورت سرزده از این بیمارستان به عمل آوردیم، مشاهده کردیم که به طور کامل از دسترس خارج شده و تمام تخت‌های بیمارستان خالی است آن هم در اوج شیوع کرونا در البرز.

نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: مشکلات مالی زیادی هم پیش روی این مجموعه قرار دارد. پرسنل بیمارستان امام خمینی مبلغی در حدود ۲۰ میلیارد تومان طلب عقب افتاده دارند که ناشی از پرداخت نشدن حقوق و مزایای آن‌ها در چندماه گذشته است. فعلا از کارفرمای قبلی خلع ید صورت گرفته است و پیشنهاد ما این است که مجموعه به دانشگاه علوم پزشکی البرز واگذار شود تا مراحل شروع به کار را هرچه زودتر طی بکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۹ ۲۲:۰۴

درو برنماینده پرتوان کرج

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۰۰:۵۶

با سلام مطالبی که عنوان شده دقیقا درست و دغدغه ما هم هست