• پنجشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99110906608

بزرگداشت نیم قرن خدمات فرهنگی کتابخانه ابوریحان شیراز

بزرگداشت نیم قرن خدمات فرهنگی کتابخانه ابوریحان شیراز

ایسنا/فارس آیین گرامیداشت نیم قرن فعالیت کتابخانه عمومی ابوریحان، دومین کتابخانه عمومی شهر شیراز برگزار شد.

مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالروز تاسیس کتابخانه ابوریحان شیراز، صبح پنجشنبه 9 بهمن با حضور مسئولان فرهنگی، کتابداران پیشکسوت، مروجین فرهنگی استان فارس و اعضای کتابخوان و فعال کتابخانه‌های عمومی شیراز برگزار شد.

شیراز در حوزه کتابخانه‌های عمومی از پیشگامان است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس در این مراسم با اشاره به اینکه در سالی که شیراز عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کرده است، گرامیداشت نیم قرن خدمات کتابخانه ای در این شهر برگزار می‌شود،‌ گفت: کتابخانه عمومی ابوریحان دومین کتابخانه عمومی است که به شیوه نوین در شیراز افتتاح شد و اولین کتاب این کتابخانه در سال ۱۳۴۹ ثبت شده است.

روح‌الله منوچهری با بیان اینکه شیراز در حوزه کتابخانه‌های عمومی، از پیشگامان بوده، افزود: کتابخانه شهید دستغیب اولین کتابخانه شیراز است که در سال ۱۳۲۷ با اعانه‌های مردمی پا گرفت و هنوز یکی از کتابخانه‌های بزرگ کشور به شمار می‌آید و پس از آن کتابخانه ابوریحان در شیراز افتتاح شد؛ این در حالی است که شیراز در طول دوره‌های تاریخی همواره صاحب کتابخانه بوده و کتاب و کتابخانه در این خطه مورد توجه بوده است.

او با بیان اینکه ویژگی‌های خاص این کتابخانه، آن را منحصر به فرد کرده است، گفت: این کتابخانه اعضای کتاب دوست و کتابخوان بسیاری دارد و برخی از اعضا بیش از  چهل سال عضو این کتابخانه هستند. کتابداران برجسته‌ای نیز در طول سالیان در کتابخانه زحمت کشیدند.

منوچهری اضافه کرد: موقعیت مکانی این کتابخانه در منطقه آسیب پذیر شیراز و همجواری آن با مجموعه تئاتر شهر همچنین منابع ارزشمندی که در کتابخانه ابوریحان وجود دارد از ویژگی های این کتابخانه است.

او خاطرنشان کرد: ثمره خدمات پنجاه ساله این کتابخانه وجود قریب به ۴۰ هزار نسخه کتاب ارزشمند و امانت دادن ۳۸ هزار جلد کتاب به صورت میانگین در سال بوده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی با اشاره به قدمت کتابخانه تأکید کرد: ساختمان کتابخانه ابوریحان بعد از نیم قرن ارائه خدمات نیاز به بازسازی دارد. این آمادگی را داریم که با هماهنگی سازمان های مربوطه هرچه سریع تر بازسازی این کتابخانه انجام شود.

شاهد تلاش گسترده کتابخانه‌های عمومی در شهرها و روستاهای فارس هستیم 

مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این آیین با اشاره به رسالت فرهنگی کتابخانه‌های عمومی، عنوان کرد: در سال های اخیر شاهد تلاش گسترده کتابخانه‌های عمومی در شهرها و روستاهای استان بوده‌ایم.

او افزود: از این منظر آنچه در پهنه جغرافیای گسترده استان فارس در رویداد فرهنگی شاهد هستیم، هم در عنوان پایتختی کتاب برای شیراز و هم در انتخاب روستاها و عشایر روستای کتاب توفیق زیادی نصیب استان شده است.  کتابداران به عنوان نمایندگان کتابخانه‌های عمومی در روستاها و شهرستان‌ها پای کار هستند.

امیدبخش اضافه کرد: نقش اصلی در انتخاب شیراز به عنوان پایتخت کتاب هم‌افزایی دستگاه‌ها و استمرار فعالیت‌ها بوده است و این حاصل تلاش همه مسئولان است؛ خوشبختانه این عنوان در سال ۱۴۰۰ نیز برای شیراز تمدید شده است. 

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به اینکه شیوع کرونا رویکرد بسیاری از رویدادها را تغییر داد گفت: هم اینک نمایشگاه بزرگ کتاب تهران به صورت کاملا مجازی در حال برگزاری است و از نظر خیلی از مشخص‌ ها کاملا متفاوت برگزار شده است. در دوره پیشین، بیش از ۱۵۰۰ نفر نیروی انسانی در برگزاری نمایشگاه فعالیت داشتند که امسال به ۴۰ نفر کاهش یافته است. همچنین در دوره پیشین نمایشگاه ۷۶۰  ناشر حضور داشتند، امسال بیش از ۱۶۰۰  ناشر در این رویداد مشارکت کرده و ۵۶ میلیارد فروش نمایشگاه بوده است.

کتابخانه ابوریحان از میراث‌های جهانی شهر شیراز است

محمدرضا امیری، فرماندار شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه نشست هایی با موضوع فرهنگ و هنر با روح انسان بیشتر سازگار است، عنوان کرد:  اگرچه به دلیل‌ مشکلات حاصل از بیماری کرونا با محدودیت ها و موانع متعددی روبه‌رو هستیم، اما کار کتابخانه ها در جذب کردن اعضا به کتاب و کتابخوانی و گنجینه‌های ارزشمندی همچون کتابخانه ابوریحان، ارزشمند است. 

امیری با بیان اینکه کتابخانه ابوریحان با سابقه نیم قرن از میراث‌های جهانی شهر شیراز است، شیراز به پایتخت فرهنگ ایران معروف است و اخیرا نیز به شایستگی عنوان پایتخت کتاب ایران را دریافت کرده است. این کتابخانه به دلیل پنجاه سال قدمت، ۴۰ هزار جلد کتاب، واقع شدن در منطقه کم برخوردار حایز اهمیت است.

رئیس شورای کتابخانه‌های عمومی شهرستان شیراز خاطرنشان کرد:  کتابخانه ها نقش اصلی را در حفظ هویت تاریخی ملت‌ها دارند و در این راستا کتابداران مهم‌ترین وظیفه را دارند. 

او اضافه کرد: کتابداران باید بر کار مهم خود که ترویج فرهنگ است اهتمام داشته باشند؛ مجموعه مسئولان شهر و استان نیز برای تأمین زیرساخت‌ها و نیازهای لجستیکی کتابخانه‌ها تلاش خواهند کرد.

امیری به اقدامات انجام شده در حوزه کتابخانه‌های عمومی در شهر شیراز اشاره و عنوان کرد: در سال‌های اخیر پرداخت اعتبارات نیم درصد کتابخانه‌های عمومی شیراز را به جد پیگیری کردیم؛ همچنین با تأکیدات و حمایت‌های استاندار فارس خوشبختانه زمین کتابخانه مرکزی شیراز تعیین شد که ساخت این کتابخانه یادگاری برای شیراز خواهد بود. به‌سازی کتابخانه دستغیب نیز پروژه مهم دیگری است که در حال انجام است.  

به گزارش ایسنا، در این نشست از ۲۵ کتابدار پیشکسوت این کتابخانه و ۱۰نفر از اعضای قدیمی، کتابخوانان برتر و همیاران کتابخانه ازجمله بانوی ۹۳ ساله شیرازی مسن ترین عضو کتابخانه تقدیر شد؛ همچنین لوح تقدیری با امضای مشترک وزیر کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای پایتختی کتاب شیراز، به مسئولان اعطا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha